Πώς να βάφεστε σωστά για να γοητεύετε τους άνδρες!

Πώς να βάφεστε σωστά για να γοητεύετε τους άνδρες! (1)

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν την περίοδο αυτή οι άνδρες δήλωσαν πως προτιμούν τις γυναίκες που αναδεικνύουν την φυσική τους ομορφιά. Πιο συγκεκριμένα θεωρούν τις γυναίκες που είναι όσο το δυνατόν λιγότερο βαμμένες άκρως γοητευτικές.

Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «The Quarterly Journal of Experimental Psychology» τον περασμένο Απρίλιο. Και απέδειξε ότι όπως οι άνδρες, έτσι και οι γυναίκες πιστεύουν πως είναι καλύτερο το να δημιουργούν ένα πιο φυσικό μακιγιάζ και να δείχνουν όσο το δυνατόν λιγότερο βαμμένες.

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης έρευνας, οι επιστήμονες έβαλαν 44 γυναίκες να ποζάρουν αρχικά χωρίς κανένα ίχνος μακιγιάζ. Μετά να δημιουργήσουν μόνες τους το μακιγιάζ που θα επέλεγαν για την βραδινή τους έξοδο και να στηθούν και πάλι μπροστά στον φωτογραφικό φακό.

Πώς να βάφεστε σωστά για να γοητεύετε τους άνδρες! (2)

Οι φωτογραφίες αυτές επεξεργάστηκαν με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν και κάποιες επιπλέον εικόνες με ενδιάμεσα στάδια που διαθέτουν λίγο μακιγιάζ. Έπειτα, πήραν 22 γυναίκες και 22 άνδρες, δηλαδή συνολικά 44 εθελοντές και τους τις παρουσίασαν. Το ζητούμενο ήταν να διαλέξουν ποια εκδοχή μακιγιάζ τους άρεσε περισσότερο, ποια λιγότερο και ποια καθόλου. Όπως επίσης και το ποια πίστευαν πως θα αρέσει στις γυναίκες και ποια στους άνδρες.

Πώς να βάφεστε σωστά για να γοητεύετε τους άνδρες! (3)

Μετά τη συλλογή των αποτελεσμάτων, το συμπέρασμα ήταν πως οι άνδρες θεωρούσαν πιο ελκυστικό το σχεδόν καθόλου μακιγιάζ. Ενώ οι γυναίκες το ελαφρύ μακιγιάζ. Επίσης, όλοι πίστευαν πως γενικότερα όλος ο κόσμος και ιδιαίτερα οι άνδρες προτιμούν το έντονο μακιγιάζ. Κάτι που όμως αποδείχθηκε λανθασμένο και εντελώς αντίθετο από την πραγματικότητα.

Άρα, το γενικό συμπέρασμα της έρευνας είναι πως υπάρχει μια εσφαλμένη άποψη σαν στερεότυπο, αφού επικρατεί η φήμη πως όλοι προτιμούν το πιο έντονο μακιγιάζ στις γυναίκες. Γι’ αυτό και οι ειδικοί συμβουλεύουν να βάφεστε όσο το δυνατόν λιγότερο για να δείχνετε ακόμα πιο όμορφη στα μάτια των άλλων!

Πως θα δείξετε εξίσου όμορφη με όσο το δυνατόν πιο λίγο μακιγιάζ, αναδεικνύοντας τα φυσικά χαρακτηριστικά σας;

Το φυσικό και nude μακιγιάζ, που αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια από τις κορυφαίες τάσεις στη μόδα, μπορεί να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δυνατά σημεία του προσώπου σας, κρύβοντας παράλληλα τις ατέλειες. Πως μπορείτε λοιπόν να πετύχετε αυτό το υπέροχο στυλ μακιγιάζ; Ακολουθήστε τις συμβουλές και τα tips που θα δείτε παρακάτω και δημιουργήστε ένα τέλειο nude μακιγιάζ.

Πως να πετύχετε το τέλειο nude μακιγιάζ;

Πώς να βάφεστε σωστά για να γοητεύετε τους άνδρες! (4)

Πώς να βάφεστε σωστά για να γοητεύετε τους άνδρες! (5)

Πώς να βάφεστε σωστά για να γοητεύετε τους άνδρες! (6)

Πώς να βάφεστε σωστά για να γοητεύετε τους άνδρες! (7)

Πώς να βάφεστε σωστά για να γοητεύετε τους άνδρες! (8)

1. Σωστή επιλογή και εφαρμογή βάσης

Αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε το ιδανικό makeup που θα σας προσφέρει τέλεια κάλυψη με φυσικό αποτέλεσμα και όχι σα να έχετε φορέσει μια μάσκα. Καλό θα είναι να μην επιλέξετε ένα foundation που έχει λιπαρή υφή, όπως επίσης και κάποιο που δημιουργεί ματ αποτέλεσμα. Επιλέξτε λοιπόν κάποιο makeup που θα σας χαρίσει υπέροχο φυσικό look, κρύβοντας παράλληλα τις ατέλειες και δημιουργήστε την τέλεια βάση για το μακιγιάζ σας.

2. Σωστή επιλογή απόχρωσης ρουζ

Δώστε στα ζυγωματικά σας μια φυσική ροδαλότητα, επιλέγοντας μια απόχρωση που είναι κοντά στο φυσικό κοκκίνισμα τους ή στο φυσικό χρώμα των χειλιών σας.

3. Εφαρμόστε το highlighter με προσεκτικό τρόπο

Το συγκεκριμένο καλλυντικό προϊόν εφαρμόζεται πάνω από τα μάτια ή στην περιοχή των ζυγωματικών προκειμένου να δώσετε λάμψη στα σημεία αυτά. Επιλέξτε λοιπόν κάποιο highlighter που έχει μια απόχρωση κοντά σε αυτή της επιδερμίδας σας. Απλώστε το με διακριτικό τρόπο, έτσι ώστε ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μια φυσική λάμψη όταν το πρόσωπο σας έρχεται σε επαφή με το φως.

4. Γεμίστε τα κενά στα φρύδια σας και δώστε τους ιδανικό σχήμα

Τα φρύδια πλαισιώνουν τα μάτια και τονίζουν με φυσικό τρόπο το βλέμμα. Γι’ αυτό θα πρέπει να γεμίσετε τα φρύδια σας με σωστό τρόπο και να τους δώσετε το ιδανικότερο σχήμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να πάρετε μια σκιά ματιών που έχει έναν τόνο σκουρότερο χρώμα από το φυσικό σας και να τα γεμίσετε. Με αυτό τον τρόπο, το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο φυσικό απ’ ότι με το μολύβι. Αξίζει να σημειωθεί πως για να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα μπορείτε να πάρετε την γνώμη ενός make-up artist για την σωστή επιλογή της κατάλληλης απόχρωσης.

5. Βρείτε ένα lip gloss που σας ταιριάζει απόλυτα

Επιλέγοντας ένα lip gloss που σας ταιριάζει απόλυτα θα μπορείτε, σύμφωνα και με τους ειδικούς, να το εφαρμόσετε ακόμη και χωρίς την βοήθεια καθρέφτη. Και να είστε σίγουρη πως το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Τα lip gloss με κρεμώδη υφή, όπως έχουν τα βούτυρο κακάο είναι ιδανικά, ενώ διαλέγοντας μια απόχρωση που είναι έναν τόνο ανοιχτότερη ή σκουρότερη από το φυσικό χρώμα των χειλιών σας το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένο.

6. Τέλος, δημιουργήστε το τέλειο βραδινό nude look

Αν ωστόσο θέλετε να επιλέξετε το nude μακιγιάζ για την βραδινή σας έξοδο θα πρέπει να το κάνετε ελάχιστα πιο έντονο. Επιλέξτε λοιπόν μια σκιά ματιών που έχει έναν τόνο πιο σκούρα απόχρωση από το φυσικό χρώμα των ματιών σας. Στη συνέχεια εφαρμόστε τη κάνοντας μια αρχικά λεπτή γραμμή στην εσωτερική κόγχη του ματιού και μια πιο φαρδιά στην εξωτερική κόγχη του. Προσέξτε όμως, μην την εφαρμόσετε σε όλο το βλέφαρο. Ολοκληρώστε έπειτα το μακιγιάζ σας με 2-3 στρώσεις μάσκαρα και είστε έτοιμη να κλέψετε τις εντυπώσεις!