Σπιτική μάσκα με φράουλες για λαμπερά μαλλιά χωρίς ίχνος λιπαρότητας

Σπιτική μάσκα για λαμπερά μαλλιά χωρίς ίχνος λιπαρότητας με φράουλες

Οι φράουλες είναι εσπεριδοειδή φρούτα, γεμάτα βιταμίνη C, η οποία είναι πολύ θρεπτική για τα μαλλιά. Είναι το τέλειο φυσικό συστατικό για τον έλεγχο της λιπαρότητας των μαλλιών, βοηθώντας με πολύ απαλό τρόπο να ξεπλυθεί η υπερβολική συσσώρευση λαδιού, ρυθμίζοντας παράλληλα το φυσικό ph του τριχωτού της κεφαλής.

  • Θα χρειαστείτε:

– Μια χούφτα φρέσκες φράουλες, περίπου 7 για μεσαίο προς μακρύ μήκος μαλλιών
– 1 κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι

  • Τρόπος παρασκευής:

Απλά αναμείξτε τα υλικά μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη πάστα.

  • Τρόπος εφαρμογής:

Απλώστε το μείγμα σε νωπά μαλλιά από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, κάνοντας μασάζ, αφήστε τη να σταθεί για τουλάχιστον 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα χρειαστείτε οργανικό σαμπουάν επειδή οι φράουλες έχουν το δικό τους υπέροχο άρωμα.

  • Γρήγορο tip:

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό συστατικό μαζί με τις φράουλες για να αποτρέψετε την ξήρανση των μαλλιών σας, αφού οι φράουλες χρησιμοποιούνται κυρίως για πολύ λιπαρά μαλλιά.

Τέλος, να θυμάστε, όσο περισσότερο κρατάτε τις μάσκες μαλλιών στο κεφάλι σας, τόσο βαθύτερα εισχωρούν τα θρεπτικά συστατικά τους, τρέφοντας και ενεργοποιώντας τις ρίζες τους. Επίσης, η ποιότητα της απαλότητας των μαλλιών εξαρτάται από το χρονικό διάστημα που παραμένει η μάσκα στα μαλλιά σας.