Κόκκινα μαλλιά: Οι πιο εντυπωσιακές αποχρώσεις και σε ποιες ταιριάζουν

Κόκκινα μαλλιά (19)

Το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν σήμερα μια κόκκινη απόχρωση βαφής. Ορισμένες προτιμούν το έντονο κόκκινο της φωτιάς είτε το πυρόξανθο, ενώ άλλες δοκιμάζουν μια καστανοκόκκινη ή μια χάλκινη απόχρωση.

Τα κόκκινα μαλλιά είναι ένα πολύ εντυπωσιακό χρώμα, αλλά έχει ιδιαιτερότητες στην φροντίδα και τη συντήρηση του. Ασχέτως με την απόχρωση που θα επιλέξετε, έχει την τάση να ξεθωριάζει εύκολα και χρειάζεται την κατάλληλη περιποίηση για να παραμείνει ζωντανό και έντονο.

Αν λοιπόν σκοπεύετε να δοκιμάσετε μια κόκκινη βαφή μαλλιών, τότε πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δείτε αν σας ταιριάζουν και ποιες είναι οι ιδανικές αποχρώσεις για εσάς στο χρωματολόγιο για κόκκινα μαλλιά. Επίσης, θα πρέπει να μάθετε το σωστό τρόπο συντήρησης για τα κόκκινα μαλλιά, προκειμένου να δείχνουν πάντα εντυπωσιακά.

Όλα αυτά μπορείτε να τα ανακαλύψετε στην συνέχεια του άρθρου.

Σε ποιες ταιριάζουν τα κόκκινα μαλλιά

Κόκκινα μαλλιά (21)

Τα κόκκινα μαλλιά ταιριάζουν σχεδόν σε όλες τις γυναίκες, αφού υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από αποχρώσεις για να διαλέξετε. Η σωστή επιλογή της ιδανικής απόχρωσης του κόκκινου από το χρωματολόγιο μπορεί να κάνει ένα πρόσωπο να λάμψει και να αναζωογονηθεί. Αντιθέτως, μια λάθος επιλογή στα βαμμένα κόκκινα μαλλιά θα κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται χλωμή και «άρρωστη».

Προσοχή όμως, αν η φυσική βάση των μαλλιών σας είναι πολύ ανοιχτή ξανθιά, τότε μια βαφή σε κόκκινη απόχρωση μπορεί να οδηγήσει σε ροζ αποτέλεσμα. Από την άλλη, αν έχετε σκούρα φυσική βάση μαλλιών, τότε η κόκκινη βαφή ενδέχεται να μην πιάσει καλά, γεγονός που θα μικρύνει τη διάρκεια ζωής του χρώματος.

Βέβαια στις γυναίκες με λευκή και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα οι κόκκινες βαφές μαλλιών αποτελούν μια θαυμάσια επιλογή. Αν μάλιστα μια γυναίκα έχει και ανοιχτόχρωμα μάτια, τότε της ταιριάζουν οι περισσότερες αποχρώσεις σε κόκκινα μαλλιά.

Πιο συγκεκριμένα, τα βαμμένα μαλλιά σε ψυχρό κόκκινο χρώμα ταιριάζουν σε επιδερμίδες με ροδαλό τόνο. Τέτοιες αποχρώσεις του κόκκινου είναι τα φυσικά κόκκινα, σκούρα καστανοκόκκινα, κόκκινα μαλλιά Βουργουνδίας, κόκκινα βιολετί και ρουμπινί.

Από την άλλη μεριά, οι θερμές αποχρώσεις του κόκκινου στα μαλλιά είναι εξαιρετικές σε ανοιχτόχρωμες και ουδέτερες επιδερμίδες. Δοκιμάστε για παράδειγμα το strawberry blonde (ξανθό της φράουλας), τα χάλκινα μαλλιά, την απόχρωση του κεχριμπαριού, τα auburn (καστανοκόκκινο), αλλά και το κόκκινο της σκουριάς.

Τέλος, μεγάλη προσοχή χρειάζονται τα κόκκινα μαλλιά σε μελαχρινές. Ο λόγος είναι πως το αποτέλεσμα μπορεί να φαίνεται «φθηνό». Ιδιαίτερα αν έχουν σταρένια ή σκούρα επιδερμίδα, μπορεί να δείχνει κάπως πράσινη. Προτιμήστε καλύτερα μια απόχρωση που κυμαίνεται από το καστανό μέχρι και το πυρόξανθο κόκκινο.

Όσον αφορά την επιλογή κόκκινης απόχρωσης μαλλιών ανάλογα με το χρώμα ματιών:
– Στα καστανά και πράσινα μάτια ταιριάζουν οι πιο χάλκινες και ζεστές κόκκινες αποχρώσεις.
– Στα μπλε μάτια οι πιο ψυχρές αποχρώσεις, όπως τα δαμασκηνί μαλλιά.

Συμβουλές για σωστή συντήρηση και φροντίδα των κόκκινων μαλλιών

Κόκκινα μαλλιά (22)

Ζωντανό χρώμα: Ένα από τα σημαντικότερα μυστικά είναι η διατήρηση της ζωντάνιας του κόκκινου χρώματος. Η αποφυγή του ξεθωριάσματος της κόκκινης βαφής μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση ειδικών σαμπουάν, conditioner και μάσκας μαλλιών. Τα συγκεκριμένα προϊόντα περιποίησης κάνουν τα μαλλιά λαμπερά και αυξάνουν την διάρκεια ζωής του χρώματος.

Όχι υπερβολική έκθεση στον ήλιο: Το έντονο φως του ηλίου τείνει να ξεθωριάζει το κόκκινο χρώμα. Φροντίστε λοιπόν να φοράτε καπέλο ή ένα μαντήλι στα μαλλιά αν πρόκειται να κάτσετε για αρκετή ώρα κάτω από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Εναλλακτικά δοκιμάστε να εφαρμόσετε ένα αντιηλιακό μαλλιών.

Σωστό λούσιμο: Πέρα από την χρήση ειδικών προϊόντων για τα μαλλιά, αποφύγετε το συχνό λούσιμο προκειμένου να μην ξεθωριάσει το χρώμα. Είναι προτιμότερο να λούζεστε 2-3 φορές την εβδομάδα και μάλιστα με χλιαρό προς κρύο νερό, αφού το ζεστό νερό μειώνει πιο γρήγορα την ζωντάνια του χρώματος. Αν τα μαλλιά σας λαδώνουν πολύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξηρό σαμπουάν ανάμεσα στα λουσίματα.

Συχνή ανανέωση: Τα κόκκινα μαλλιά τείνουν να χάνουν γρηγορότερα την ζωντάνια τους. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να επισκέπτεστε συχνότερα τον κομμωτή σας προκειμένου να ανανεώσετε κυρίως τη ρίζα, αλλά και το μήκος των μαλλιών.

Μακιγιάζ για κόκκινα μαλλιά: Οι ροζ και ροδακινί αποχρώσεις στα ζυγωματικά και τα χείλη ταιριάζουν απόλυτα με το θερμό κόκκινο χρώμα στα μαλλιά σας. Οι πράσινες και οι καφέ σκιές ματιών, καθώς και το αϊλάινερ μπορούν να κάνουν τα μάτια σας εκθαμβωτικά.

► Δείτε περισσότερα tips στο μακιγιάζ για κοκκινομάλλες, καθώς και μυστικά για το βραδινό makeup.

Ποια χρώματα ρούχων ταιριάζουν στις κοκκινομάλλες

Κόκκινα μαλλιά (20)

Αν αναρωτιέστε ποια χρώματα ρούχων ταιριάζουν με τα κόκκινα μαλλιά σας, τότε η λίστα που ακολουθεί θα σας δώσει μια ιδέα.

– Το λευκό μπορεί να κάνει το πρόσωπο σας να λάμψει.
– Το μαύρο ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως χρώματος μαλλιών.
– Το μπλε, και κυρίως οι σκούρες, navy αποχρώσεις του, είναι ένα χρώμα που δημιουργεί εκπληκτικό συνδυασμό με το κόκκινο σε όλες του τις αποχρώσεις.
– Υπέροχες επιλογές αποτελούν και τα παστέλ χρώματα, όπως ροζ, λιλά, κίτρινο και γκρι.
– Το μωβ αποτελεί συμπληρωματικό χρώμα του κόκκινου, επομένως ταιριάζει υπέροχα με αυτό.
– Το κόκκινο ταιριάζει πολύ με τα κόκκινα μαλλιά, αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή απόχρωσης. Αποφύγετε να φορέσετε ίδια ακριβώς απόχρωση μπλούζας με τα μαλλιά σας.

Αποχρώσεις στα κόκκινα μαλλιά

Τα βαμμένα κόκκινα μαλλιά έχουν μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων που κυμαίνεται από το σκούρο καστανοκόκκινο μέχρι το ανοιχτόχρωμο strawberry blonde, μια απόχρωση που συνδυάζει το ξανθό με το κόκκινο χρώμα. Ενδιάμεσα υπάρχουν αμέτρητες αποχρώσεις για σκούρα κόκκινα, όσο και για χάλκινα, πυρόξανθα ή καροτί μαλλιά.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις βασικές και πιο δημοφιλείς επιλογές από το χρωματολόγιο με τις κόκκινες βαφές μαλλιών.

Φυσικά κόκκινα – πορτοκαλοκόκκινα μαλλιά

Κόκκινα μαλλιά (1)

Τα ginger red hair, όπως είναι ευρέως γνωστά τα φυσικά κόκκινα μαλλιά, είναι πολύ ιδιαίτερα και βασίζονται σε έναν απαλό ή μεσαίο κοκκινωπό καφέ τόνο. Πρόκειται για την πιο φυσική απόχρωση του κόκκινου στα μαλλιά. Συνήθως οι φυσικές κοκκινομάλλες έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα και πράσινα ή καστανά μάτια. Μάλιστα η επιδερμίδα τους πολλές φορές είναι γεμάτη φακίδες.

Αν λοιπόν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας ταιριάζουν σε αυτά, η επιλογή μιας φυσικής κόκκινης απόχρωσης μαλλιών θα σας πηγαίνει υπέροχα.

Χάλκινα μαλλιά

Κόκκινα μαλλιά (2)

Το χρωματολόγιο με τις αποχρώσεις σε χάλκινα μαλλιά διαθέτει μια πληθώρα διαφορετικών επιλογών που κυμαίνονται από το ανοιχτό χάλκινο, μέχρι το σκούρο χαλκοκόκκινο.

Το φωτεινό χάλκινο χρώμα μαλλιών είναι πολύ λαμπερό, ζωντανό και έντονο, ταιριάζοντας ιδιαίτερα σε γυναίκες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Πιο συγκεκριμένα, αν το δέρμα σας έχει ροδακινί ή χρυσό τόνο και τα μάτια σας είναι καστανά ή πράσινα, τότε τα ανοιχτόχρωμα χάλκινα μαλλιά σας πάνε πολύ.

Τα Golden copper μαλλιά, δηλαδή τα χάλκινα με χρυσό τόνο είναι μια πολύ ξεχωριστή απόχρωση βαφής που τείνει προς το ξανθό. Αν λοιπόν το πρόσωπο σας είναι πορσελάνινο, είτε έχει ροδακινί, χρυσό ή φυσικό τόνο, τότε τα χρυσοχάλκινα μαλλιά θα σας κολακεύσουν. Ακόμη περισσότερο αν έχετε γαλάζια, πράσινα ή θερμά καστανά μάτια.

Αν δεν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας χάλκινα, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχες χάλκινες ανταύγειες. Ταιριάζουν υπέροχα με τις πιο σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου, προσθέτοντας φως και διάσταση. Βέβαια μπορούν να γίνουν εξίσου και σε καστανά μαλλιά. Δοκιμάστε να κάνετε λοιπόν ένα balayage με χάλκινες ανταύγειες και το αποτέλεσμα θα είναι ένα εντυπωσιακό και μοντέρνο χρώμα.

Οι ανταύγειες σε χάλκινο χρώμα ταιριάζουν ιδιαίτερα σ’ ένα ανοιχτόχρωμο – χρυσό τόνο επιδερμίδας με πράσινα ή καστανά μάτια.

Χαλκοκόκκινα μαλλιά

Κόκκινα μαλλιά (3)

Τα Red Copper Hair, όπως επίσης ονομάζονται είναι μια πλούσια, έντονη και εκθαμβωτική απόχρωση του κόκκινου και του πορτοκαλί / καφέ. Η απόχρωση που έχει το χάλκινο κόκκινο χρώμα μαλλιών ταιριάζει ιδιαίτερα σε ανοιχτόχρωμο προς μεσαίας απόχρωσης δέρμα. Επίσης κολακεύει τις επιδερμίδες με ροδακινί ή χρυσό τόνο και μπλε, πράσινα ή καστανά μάτια.

Πυρόξανθα μαλλιά

Κόκκινα μαλλιά (4)

Το πυρόξανθο χρώμα βαφής είναι ένα έντονο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα που θυμίζει τη φλόγα της φωτιάς. Αν αναρωτιέστε λοιπόν σε ποιες ταιριάζουν τα πυρόξανθα μαλλιά, τότε θα πρέπει να ξέρετε πως είναι η τέλεια επιλογή για κάποια γυναίκα με ανοιχτή επιδερμίδα και ανοιχτό χρώμα ματιών. Από εκεί και πέρα, αν το δέρμα σας είναι πιο σκούρο, απλά θα πρέπει να διαλέξετε μια πιο καστανή απόχρωση πυρόξανθης βαφής.

Καροτί μαλλιά

Κόκκινα μαλλιά (5)

Το έντονο πορτοκαλί χρώμα των καροτί μαλλιών είναι πολύ ξεχωριστό και πηγαίνει ιδιαίτερα στις γυναίκες με ανοιχτό τόνο δέρματος. Πρόκειται για μια βαφή μαλλιών που χρειάζεται αρκετή φροντίδα για να παραμείνει έντονη και ζωντανή.

Strawberry blonde – Rose Gold Hair Color

Κόκκινα μαλλιά (6)

Πρόκειται για δυο αποχρώσεις που συνδυάζουν το κόκκινο με το ροζ και το ξανθό χρώμα.

Πιο συγκεκριμένα το Strawberry blonde είναι μια πολύ γλυκιά απόχρωση ανοιχτόχρωμου κόκκινου χρώματος που ταιριάζει σε πιο λευκές επιδερμίδες. Έχει πολλές διαφορετικές παραλλαγές που κυμαίνονται από το πιο ξανθό μέχρι το σοκολατί καστανό. Έχει ως βάση του το κόκκινο και ολοκληρώνεται από πινελιές ξανθών ανταυγειών.

► Ανακαλύψτε περισσότερες αποχρώσεις για Strawberry Blonde, καθώς και το πως θα το πετύχετε.

Από την άλλη μεριά το rose gold είναι ένα χάλκινο ροζ χρώμα μαλλιών. Είναι έντονο και ιδανικό για πορσελάνινες επιδερμίδες. Μπορεί όμως να κολακεύσει εξίσου και ένα μαυρισμένο ή σταρένιο δέρμα.

Φούξια μαλλιά

Κόκκινα μαλλιά (7)

Το φούξια χρώμα στα μαλλιά, κοινώς magenta, αποτελεί μια από τις extreme προτάσεις για κόκκινα μωβ μαλλιά. Πρόκειται για μια απόχρωση ενδιάμεσα στο κόκκινο και το μωβ που θα κάνει την εμφάνιση σας άκρως εντυπωσιακή. Εσείς θα το τολμούσατε;

Η συγκεκριμένη απόχρωση του κόκκινου μωβ είναι κατάλληλη για μεσαίες – σκούρες επιδερμίδες και σκούρα μάτια. Αν η επιδερμίδα σας είναι πιο λευκή ή έχετε ανοιχτόχρωμα μάτια, περιορίστε τη χρήση του φούξια σε ανταύγειες.

Ανοιχτά καστανοκόκκινα μαλλιά

Κόκκινα μαλλιά (8)

Η μείξη του ανοιχτού χρυσού κόκκινου με το απαλό καστανό έχει ως αποτέλεσμα τα light auburn μαλλιά, γνωστά και ως ανοιχτά καστανοκόκκινα. Πρόκειται για μια όμορφη επιλογή κόκκινης απόχρωσης για βαφή μαλλιών σε ένα φωτεινό δέρμα με μπλε, πράσινα ή θερμά καστανά μάτια.

Σοκολατοκόκκινο χρώμα μαλλιών

Κόκκινα μαλλιά (9)

Αναμειγνύοντας μια απόχρωση του ροζ κόκκινου με ένα έντονο καστανό, το αποτέλεσμα θα είναι ένα εκπληκτικό σοκολατοκόκκινο χρώμα, το λεγόμενο cherry brown. Λόγω της σκούρας και ψυχρής απόχρωσης του cherry brown, αυτό το χρώμα ταιριάζει σε ψυχρές επιδερμίδες με μεσαία έως σκούρα επιδερμίδα με καστανά μάτια.

Κόκκινα μπλε μαλλιά

Κόκκινα μαλλιά (10)

Είναι μια κόκκινη απόχρωση μαλλιών με μπλε υποτόνους. Μπορεί στην πραγματικότητα το μπλε να μην είναι εμφανές, αλλά αποτελεί τη βάση για το πλούσιο κόκκινο χρώμα. Πρόκειται για μια ψυχρότερη σε τόνο απόχρωση βαφής σε σχέση με τα τυπικά κόκκινα που έχουν ως βάση το πορτοκαλί.

Μαονί ή ακαζού μαλλιά

Κόκκινα μαλλιά (11)

Η πλούσια σκούρα καστανοκόκκινη απόχρωση που αποκαλείται και mahogany έχει γίνει δημοφιλής στις γυναίκες με ανοιχτόχρωμο και μεσαίο τύπο επιδερμίδας που έχει ψυχρούς υποτόνους. Είναι μια κομψή και έντονη βαφή για μαονί χρώμα μαλλιών που θα κάνει την εμφάνιση σας εκθαμβωτική.

► Δείτε περισσότερες προτάσεις για να βάψετε τα μαλλιά σας ακαζού (mahogany).

Μπορντό μαλλιά, γνωστά και ως κόκκινα μαλλιά Βουργουνδίας

Κόκκινα μαλλιά (12)

Αν η φυσική βάση των μαλλιών σας είναι σκούρα καστανή ή μαύρη, μια αλλαγή σε σκούρο μπορντό χρώμα, γνωστό και dark burgundy hair, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή.

Τα κόκκινα μαλλιά Βουργουνδίας είναι στην ουσία ένα έντονο σκούρο κόκκινο χρώμα με μια δόση μωβ. Αυτή η εκπληκτική βυσσινί απόχρωση κόκκινου είναι ιδανική για μεσαίες έως σκούρες επιδερμίδες, όπως και σε σταρένιες με ανοιχτόχρωμα γαλάζια ή καστανά μάτια.

Μελιτζανί / δαμασκηνί μαλλιά

Κόκκινα μαλλιά (13)

Μια από τις αποχρώσεις για σκούρα κόκκινα μαλλιά που έχει αγαπηθεί από τις γυναίκες κάθε ηλικίας είναι τα μελιτζανί μαλλιά, γνωστά και ως δαμασκηνί. Βέβαια η συγκεκριμένη απόχρωση κόκκινου ταιριάζει μόνο σε ψυχρού τόνου επιδερμίδες με επίσης ψυχρά ή ουδέτερα χρώματα στα μάτια. Η εφαρμογή της σε μια θερμή, χρυσή ή καστανόξανθη χροιά δεν θα είναι καθόλου κολακευτική.

Η ιδιαίτερη απόχρωση του Plumberry ωστόσο, ενός συνδυασμού του δαμασκηνί με το χρώμα των μούρων, κολακεύει σχεδόν όλες τις γυναίκες.

Κόκκινα βιολετί μαλλιά

Κόκκινα μαλλιά (14)

Μια ακόμη από τις extreme αποχρώσεις του κόκκινου στα μαλλιά είναι το red violet, ο συνδυασμός του κόκκινου με το μωβ, που ταιριάζει σε σκούρες επιδερμίδες με σκούρα μάτια.

Ρουμπινί μαλλιά

Κόκκινα μαλλιά (15)

Παίρνοντας το όνομά του από τον ομώνυμο πολύτιμο λίθο, το έντονο αυτό κόκκινο χρώμα στα μαλλιά είναι πολύ εντυπωσιακό. Αν λοιπόν δεν φοβάστε να δοκιμάσετε αυτή την κατακόκκινη απόχρωση και έχετε πορσελάνινη επιδερμίδα με γαλάζια ή πράσινα μάτια, τότε το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Κόκκινες ανταύγειες

Κόκκινα μαλλιά (16)

Σε περίπτωση που δεν τολμάτε να βάψετε κόκκινα τα μαλλιά σας σε όλο τους το μήκος, μπορείτε να δοκιμάσετε τις κόκκινες ανταύγειες. Τα φλασάκια που θα επιλέξετε μπορούν να είναι σκούρα κόκκινα ή ανοιχτόχρωμα. Συνδυάζονται υπέροχα με καστανά ή μαύρα μαλλιά και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς οι κόκκινες ανταύγειες προσθέτουν φως και διάσταση στο χτένισμα σας.

Δείτε περισσότερες ιδέες για κόκκινες ανταύγειες σε καστανά μαλλιά.

Κόκκινα μαλλιά με ξανθές ανταύγειες

Κόκκινα μαλλιά (17)

Εξίσου όμορφη πρόταση είναι και η εφαρμογή ξανθών ανταυγειών στα κόκκινα μαλλιά, αφού πρόκειται για δυο αποχρώσεις βαφής που ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Προσθέτοντας ξανθά φλασάκια στα μαλλιά σας θα έχετε ένα πιο φωτεινό αποτέλεσμα.

Όμπρε κόκκινο στα μαλλιά

Κόκκινα μαλλιά (18)

Τα όμπρε μαλλιά αποτελούν καυτή τάση τα τελευταία χρόνια. Γιατί λοιπόν να μην δοκιμάσετε να κάνετε ένα κόκκινο όμπρε σε συνδυασμό με καστανό ή μαύρο μαλλί; Πρόκειται για μια υπέροχη πρόταση για τις γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν την σκούρα βάση τους, αλλά να προσθέσουν λίγο κόκκινο χρώμα στα μαλλιά τους. Το κόκκινο ombre είναι ιδανικό για κάθε γυναίκα με ζεστό τόνο επιδερμίδας.

Από εκεί και πέρα μπορείτε να δοκιμάσετε και το ξανθό όμπρε με κόκκινη βάση. Το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού βαφών δημιουργεί την εικόνα της φωτιάς!