Φτιάξτε έναν μετατροπέα σουτιέν για εξώπλατα φορέματα και μπλούζες

Μετατροπέας σουτιέν για εξώπλατα φορέματα και μπλούζες (1)

Δυσκολεύεστε να φορέσετε εξώπλατα φορέματα ή μπλούζες χωρίς σουτιέν; Πλέον υπάρχει λύση, αφού έχουν εφευρεθεί σουτιέν και ειδικοί μετατροπείς που σας βοηθούν να εξαφανίσετε την πλάτη του στηθόδεσμου σας. Αν πάλι δεν θέλετε να αγοράσετε έναν, μπορείτε να τον φτιάξετε μόνη σας. Είναι πάρα πολύ απλό και φθηνό, απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Μετατροπέας σουτιέν για εξώπλατα φορέματα και μπλούζες (2)

1. Θα χρειαστείτε ένα φαρδύ λάστιχο και μια επέκταση του κουμπώματος του σουτιέν, την οποία θα βρείτε σε μαγαζιά με εσώρουχα ή είδη ραπτικής, ή πολύ απλά μπορείτε να κόψετε το κούμπωμα ενός παλιού σουτιέν που είχατε για πέταμα. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν διάφορες επεκτάσεις όσον αφορά τον αριθμό των γάντζων, γι’ αυτό επιλέξτε αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στα δικά σας σουτιέν. Επίσης, επιλέξτε ένα λάστιχο που δεν θα ερεθίζει το δέρμα σας και πάρτε ένα κομμάτι λίγο μεγαλύτερο από την μέση σας, έτσι ώστε να σας φτάσει. Τέλος, καλό θα ήταν να επιλέξετε το φάρδος του λάστιχου ανάλογα με το φάρδος της επέκτασης, διότι όσο πιο ίδιο είναι αυτό το μέγεθος, τόσο πιο ωραίο θα είναι και το αποτέλεσμα.

2. Ράψτε καλά το ένα από τα δυο κομμάτια της επέκτασης στη μια άκρη του λάστιχου, έτσι ώστε να είναι σταθερό.

Μετατροπέας σουτιέν για εξώπλατα φορέματα και μπλούζες (3)

3. Βάλτε το κομμάτι του λάστιχου γύρω από την μέση σας για να υπολογίσετε το μήκος και πιάστε με μια καρφίτσα τα γατζάκια στην άλλη άκρη του λάστιχου.

4. Ενώστε τη μια άκρη με το σουτιέν σας.

Μετατροπέας σουτιέν για εξώπλατα φορέματα και μπλούζες (4)

5. Φορέστε το, τυλίγοντας το λάστιχο γύρω από το σώμα σας (προσέξτε την καρφίτσα). Προσαρμόστε το γύρω από την μέση σας μέχρι να είναι στο χαμηλότερο ύψος που θέλετε. Εάν το λάστιχο είναι πολύ χαλαρό ή πολύ σφιχτό, αφαιρέστε την καρφίτσα και τοποθετήστε το κομμάτι με τα γατζάκια στο σωστό μήκος.

6. Όταν βρείτε το σωστό σημείο όπου θέλετε να βάλετε το κομμάτι με τα γατζάκια, κόψτε το λάστιχο και ράψτε το κομμάτι. Σιγουρευτείτε πως το τοποθετήσατε με τον σωστό τρόπο, δηλαδή αν η πλευρά με τους γάντζους κοιτάει προς τα κάτω, τότε η πλευρά με τις θηλιές πρέπει να κοιτάει προς τα πάνω.