4+1 μυστικά για να δείχνετε ξεκούραστη χρησιμοποιώντας το μακιγιάζ σας

Tips για να δείχνετε ξεκούραστη με το μακιγιάζ σας

Η κούραση της ημέρας και όχι μόνο, έχει αντίκτυπο και στην εξωτερική σας εμφάνιση. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται στο βλέμμα σας και αυτό διότι δημιουργούνται μαύροι κύκλοι και σακούλες. Ευτυχώς όμως, χάρη στο θαυματουργό εργαλείο των γυναικών, το μακιγιάζ, όλα αυτά τα σημάδια που προδίδουν την κουρασμένη όψη, μπορούν να κρυφτούν. Δείτε μια σειρά από απλά αλλά πολύ σημαντικά μυστικά που θα σας κάνουν να φαίνεστε ξεκούραστη.

1. Καταρχήν χρησιμοποιήστε άσπρο ή μπεζ μολύβι για να βάψετε το εσωτερικό των ματιών σας. Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε φως, ένταση και λάμψη στο βλέμμα σας.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως αν και η επικρατούσα αντίληψη προστάζει λευκό μολύβι, η ενδεδειγμένη επιλογή είναι το μπεζ. Αυτό συμβαίνει διότι το άσπρο μολύβι μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση αλλήθωρου βλέμματος.

2. Χρησιμοποιήστε το θαυματουργό σας concealer, σε μια απόχρωση 1-2 τόνους πιο ανοιχτή από την επιδερμίδα σας, ή δημιουργήστε μόνη σας ένα ειδικό καλλυντικό προκειμένου να καλύψετε μόνο τους μαύρους κύκλους που βρίσκονται κάτω από τα μάτια σας. Προσοχή, μην το απλώσετε και στο υπόλοιπο δέρμα κάτω από τα μάτια, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο από το επιθυμητό. Αντί να καλύψετε το πρόβλημα, θα το τονίσετε.

3. Αποφύγετε την πολύ μάσκαρα και τα σκούρα μολύβια και επενδύστε σε ένα έντονο κραγιόν και ένα ανοιχτόχρωμο ρουζ. Με αυτό τον τρόπο θα αποπνέετε φρεσκάδα και ζωντάνια.

4. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μην παραλείπετε την κρέμα ματιών σας και να την εφαρμόζετε τόσο πρωί, όσο και βράδυ. Καλό θα ήταν, να προτιμήσετε μια κρέμα με καφεΐνη και συστατικά που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Extra tip: Αξίζει να σημειωθεί πως μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή μιας απλής μάσκας με παγάκια χαμομηλιού και γάλατος για να απομακρύνετε τους αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους – Δείτε την συνταγή εδώ.