Το πρωινό που θα σας βοηθήσει να χάσετε γρηγορότερα τα περιττά κιλά

Το πρωινό που θα σας βοηθήσει να χάσετε γρηγορότερα τα περιττά κιλά

Το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της μέρας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείπεται. Πρόκειται για το γεύμα που προσφέρει ενέργεια, βιταμίνες και όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να διατηρηθεί υγιής και να βγάλει εις πέρας όλη την ημέρα.

Υπάρχει μια φράση που λέει: «Τρώγε σαν βασιλιάς το πρωί, σαν πρίγκιπας το μεσημέρι και σαν φτωχός το βράδυ». Κι αυτό ισχύει διότι μετά το πρωινό έχετε περισσότερο χρόνο για να κάψετε τις θερμίδες του κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ παράλληλα θα σας κρατήσει μέχρι το μεσημεριανό χωρίς να πεινάτε. Αντιθέτως, αν πεινάσετε το γεγονός αυτό θα σας οδηγήσει στην υπερφαγία και ακόμα χειρότερα σε κακές διατροφικές επιλογές τη νύχτα.

Γι’ αυτό επενδύστε λίγο χρόνο στο πρωινό σας και μην αρκεστείτε μόνο σε ένα ποτήρι καφέ. Πιείτε ένα ποτήρι πράσινο τσάι, το οποίο είναι πλούσιο σε κατεχίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία. Τα ευεργετικά συστατικά αυτού του ροφήματος θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σας και θα επιταχύνουν την καύση λίπους. Μαζί με το τσάι σας, φάτε 2 βραστά αυγά (ή ποσέ), τα οποία είναι πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών και θα σας προκαλέσουν κορεσμό της πείνας, κρατώντας σας χορτάτη μέχρι το μεσημεριανό. Τέλος, ολοκληρώστε το πρωινό σας με φρέσκα φρούτα, όπως μήλα ή αποτοξινωτικά βατόμουρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω πρωινό έχει 200 περίπου θερμίδες, ελάχιστα λιπαρά, αλλά μεγάλη συγκέντρωση πρωτείνης και φυτικών ινών, ικανά για να σας χαρίσουν ενέργεια και ευεξία.