Απαγορευμένες επιλογές για το φθινόπωρο του 2014

Απαγορευμένες επιλογές για το φθινόπωρο του 2014 (1)

Οι κολεξιόν αλλάζουν και οι σχεδιαστές μας προτείνουν τα καλύτερα κομμάτια που μπορούμε να επιλέξουμε για την κάθε σεζόν. Υπάρχουν όμως και κάποιες τάσεις οι οποίες ξαφνικά γίνονται απαγορευμένες ενώ λίγο καιρό πριν ήταν ό,τι πιο hot. Για το φθινόπωρο του 2014, σας παρουσιάζουμε τις 5 χειρότερες επιλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δε θα τις ξαναβρούμε μπροστά μας τις επόμενες σεζόν.

  • 1. Δερμάτινα παντελόνια

Απαγορευμένες επιλογές για το φθινόπωρο του 2014 (2)

Τα ενδύματα ζωικής προέλευσης είναι εκτός μόδας εδώ και αρκετό καιρό. Ακόμα και σχεδιαστές υψηλής ποιότητας όπως η Stella McCartney, πιστεύουν ότι το να χρησιμοποιείς τα ζώα για τη μόδα είναι εντελώς παράλογο και καθόλου σωστό τη σημερινή εποχή. Τα δερμάτινα παντελόνια δεν είναι μόνο πολιτικά αλλά και αισθητικά ξεπερασμένα. Είναι δύσκολο να συμπιεστούν, είναι άκαμπτα και πολύ φανταχτερά από τη φύση τους. Με τη βιομηχανία της μόδας να προσανατολίζεται σε πιο μίνιμαλ και άνετα κομμάτια, τα δερμάτινα παντελόνια δεν έχουν καμία θέση στη γκαρνταρόμπα μας.

  • 2. Τεχνική ombré

Απαγορευμένες επιλογές για το φθινόπωρο του 2014 (3)

Δυστυχώς η τεχνική αυτή δεν επικράτησε για πολύ καιρό αν και ήταν αγαπημένη για πολλούς λόγους. Καταρχάς, ήταν πιο οικονομική για τις γυναίκες αφού δε χρειαζόταν να πηγαίνουν πολύ συχνά στο κομμωτήριο να βάφουν τις ρίζες. Επίσης, δεν ήταν χρονοβόρα αλλά ούτε και τόσο καταστροφική για τα μαλλιά. Όμως τελικά κράτησε για πάρα πολύ λίγο, όπως πολλά άλλα στυλ. Αν δεν είστε έτοιμη να αποχωριστείτε την τεχνική αυτή, δοκιμάστε ένα απαλό ombré, όχι τόσο έντονο όσο το τυπικό, δηλαδή, επιλέξτε παρόμοιες αποχρώσεις μεταξύ των ριζών και των άκρων για να μη φαίνεται μεγάλη η διαφορά τους.

  • 3. Μυτερά άκρα νυχιών

Απαγορευμένες επιλογές για το φθινόπωρο του 2014 (4)

Αυτό το trend έγινε τόσο διάσημο, εξαιτίας κυρίως fashion icons όπως η Rihanna, που ακουγόταν περίεργο να ζητήσει κανείς κάποιο άλλο σχέδιο στα νύχια του στα κέντρα αισθητικής. Σήμερα, οι μυτερές άκρες χάνουν τη θέση τους στις προτιμήσεις των γυναικών. Παρόλο που είναι εντυπωσιακές, είναι συχνά πολύ εξεζητημένες για τις καθημερινές μας δραστηριότητες.

  • 4. Παστέλ χείλη

Απαγορευμένες επιλογές για το φθινόπωρο του 2014 (5)

Τα κρεμώδη πορτοκαλί και τα παλ ροζ που χρησιμοποιήθηκαν για να χρωματίζουν τα χείλη, σήμερα δεν είναι και τόσο στη μόδα. Ίσως λόγω υπερκορεσμού ή επειδή άρχισαν να δείχνουν ξεπλυμένο το χρώμα του δέρματός μας τώρα που έφυγε το μαύρισμα, πάντως η ακμή τους έχει περάσει για τα καλά.

  • 5. Πουά

Απαγορευμένες επιλογές για το φθινόπωρο του 2014 (6)

Τα πουά εξακολουθούν να παραμένουν στις όχι και τόσο σικ προτιμήσεις μας. Αυτό οφείλεται στην υπερβολική αναζωπύρωσή τους όχι πολύ καιρό πριν. Φυσικά, το να επιλέξετε ένα κομμάτι με πουά, δε θα καταστρέψει και τη φήμη σας απλά να θυμάστε οτι υπάρχουν πολύ πιο ελκυστικές επιλογές.