3 λάθη που κάνετε στο μακιγιάζ και πως να τα αποφύγετε

Λάθη στο μακιγιάζ και πως να τα αποφύγετε

Υπάρχουν μερικά απλά αλλά πολύ σημαντικά λάθη που κάνουμε κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ μας χωρίς να τα καταλαβαίνουμε. Δείτε 3 εξ αυτών και αποφύγετε τα, δημιουργώντας ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα.

1. Μην το παρακάνετε με το βάψιμο των ζυγωματικών σας. Βάλτε τόση ποσότητα ρουζ, όση χρειάζεστε για να αποδώσετε μια φυσική φρεσκάδα στο πρόσωπο σας. Επίσης, αποφύγετε το τράβηγμα της γραμμής πολύ χαμηλά στα μάγουλα σας, γιατί θα κάνει το πρόσωπο σας να έχει μια καθοδική πορεία και να δείχνει μακρύτερο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.

Επομένως, αναμείξτε και απλώστε σωστά το ρουζ σας, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και τελείωμα κοντά στο στόμα.

– Δείτε εδώ τη σωστή εφαρμογή του ρουζ.

2. Μην κάνετε πολύ έντονο το περίγραμμα των χειλιών σας. Μπορεί στα βίντεο που παρακολουθείτε να φαίνεται ωραίο, αλλά τις περισσότερες φορές στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Το αποτέλεσμα είναι πολύ έντονο και αφύσικο. Γι’ αυτό καλό θα είναι να κάνετε το περίγραμμα μόνο στο μεσαίο κάτω μέρος των χειλιών σας, καθώς και ένα απαλό περίγραμμα στο μέσο του πάνω χείλους σας. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε λίγο lip gloss στο μέσο των χειλιών σας, για να τα τονίσετε περισσότερο.

3. Ποτέ μα ποτέ μην απλώσετε ένα ματ κραγιόν σε σκασμένα και ξεραμένα χείλη. Το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό. Γι’ αυτό κάντε μια ήπια απολέπιση με μια βρεγμένη πετσέτα, μια παλιά οδοντόβουρτσα ή και ένα scrub ειδικό για τα χείλη και στην συνέχεια βάλτε το κραγιόν σας.

Δείτε εδώ μερικές λύσεις για να απαλλαγείτε από τα σκασμένα χείλη.