Πως να απαλλαγείτε από τα κίτρινα νύχια

Πως να απαλλαγείτε από τα κίτρινα νύχια

Τα νύχια μας είναι το σημείο που εστιάζουν οι άλλοι την προσοχή τους όταν κοιτάνε να χέρια μας. Κανείς δε θα ήθελε να έχει κιτρινίλες ή να φαίνεται το χρώμα που έχει ποτίσει από το τελευταίο βερνίκι νυχιών που χρησιμοποίησε. Όλοι λίγο πολύ είχαμε μια παρόμοια εμπειρία στο παρελθόν και ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να φύγουν οι κιτρινίλες αυτές.

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα κάνουν τη διαδικασία αυτή λίγο πιο εύκολη για εσάς.

  • Χυμός λεμονιού

Το να μουλιάζετε τα νύχια σας σε χυμό λεμονιού για 10-15 λεπτά την ημέρα, θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της κιτρινίλας. Επαναλάβετε τη διαδικασία όσες μέρες χρειαστεί μέχρι να είστε ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα.

  • Λιμάρετε απαλά

Το πάνω στρώμα των νυχιών σας είναι αυτό στο οποίο σχηματίζονται τα κίτρινα σημάδια. Λιμάροντάς τα, θα απομακρύνετε τα πάνω στρώματα, αφαιρώντας μερικούς από τους λεκέδες. Ενώ αυτή η μέθοδος έχει αποτελέσματα, δε συστήνεται ιδιαίτερα, επειδή μπορεί να οδηγήσει σε αδύναμα νύχια. Αν παρόλα αυτά χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο αυτή, προσπαθήστε να εφαρμόσετε μετά στα νύχια σας ένα δυναμωτικό βερνίκι.

  • Οδοντόκρεμα

Ένας άλλος τρόπος να φωτίσετε τα κιτρινισμένα νύχια σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόκρεμα λεύκανσης. Είναι επίσης χρήσιμο να λιμάρετε τα νύχια σας πριν εφαρμόσετε την οδοντόκρεμα. Απλώστε την οδοντόκρεμα και αφήστε τη για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, με ένα βουρτσάκι τρίψτε απαλά τα νύχια και ξεπλύνετε τα χέρια σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να αποκτήσουν τα νύχια σας το φυσικό τους χρώμα.

  • Βερνίκι βάσης

Για να αποτρέψετε το κιτρίνισμα και τον χρωματισμό, να χρησιμοποιείτε ένα βερνίκι βάσης πριν βάψετε τα νύχια σας. Με αυτό τον τρόπο θα προστατέψετε τα νύχια σας από τον χρωματισμό, ειδικά αν εφαρμόσετε στη συνέχεια σκούρο βερνίκι. Εκτός αυτού, θα βοηθήσει το μανικιούρ σας να κρατήσει περισσότερο και θα κάνει το ξέβαμα πιο εύκολο.