3 μέρες χωρίς λούσιμο: 3 κομψοί τρόποι να πιάσετε τα μαλλιά σας αλογοουρά

Κομψοί τρόποι να πιάσετε τα μαλλιά σας αλογοουρά (1)

Η κλασική αλογοουρά είναι πάντα ένας εύκολος τρόπος να χτενίσετε τα μαλλιά σας το πρωί, ειδικά αν δεν έχετε αρκετό χρόνο για να λουστείτε.

Υπάρχει ένα στυλ αλογοουράς για κάθε τύπο μαλλιών και είναι σημαντικό να δοκιμάσετε διάφορα μέχρι να βρείτε το αγαπημένο σας. Για τα κατσαρά μαλλιά, επιλέξτε μία χαμηλή, γεμάτη αλογοουρά και για ίσια μαλλιά, μία πλάγια με πλεξούδα.

Να θυμάστε, όταν τραβάτε πίσω τα μαλλιά σας σε αλογοουρά, να δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στο πρόσωπό σας, οπότε φορέστε κόκκινο χρώμα στα χείλη σας ή έντονο eyeliner για να τονίσετε τα χαρακτηριστικά σας.

Τα παρακάτω 3 χτενίσματα που σας προτείνουμε, είναι εύκολο να γίνουν μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά και χρειάζονται μόνο τρία προϊόντα: ξηρό σαμπουάν, λακ και balm.

1η μέρα μετά το λούσιμο: Αλογοουρά με πλεξούδα

Κομψοί τρόποι να πιάσετε τα μαλλιά σας αλογοουρά (2)

Η αλογοουρά αυτή φαίνεται καλύτερη την πρώτη ημέρα μετά το λούσιμο επειδή οι πλεξούδες δείχνουν καλύτερα σε όσο πιο καθαρά μαλλιά γίνεται. Κατσαρώστε τις τούφες σας πριν αρχίσετε το πλέξιμο, για να αποκτήσουν απαλή, ρομαντική υφή.

Τα προϊόντα που θα χρειαστείτε: Ξεκινήστε ψεκάζοντας τα μαλλιά σας με λακ ειδική για μπούκλες και στη συνέχεια, χρησιμοποιείστε λίγο balm που θα σας βοηθήσει να ελέγχετε καλύτερα την πλεξούδα της αλογοουράς.

2η μέρα μετά το λούσιμο: Η αλογοουρά “Lauren Conrad”

Κομψοί τρόποι να πιάσετε τα μαλλιά σας αλογοουρά (3)

Το χτένισμα αυτό δείχνει καλύτερο τη δεύτερη ημέρα μετά το λούσιμο επειδή συνδυάζει τη στιλπνότητα και την ανάκαμψη, με τα μαλλιά που έχουν λίγα από τα φυσικά τους έλαια πάνω τους. Το κλειδί για να έχετε ένα πιο χαλαρό, φυσικό κυματισμό στην αλογοουρά σας, είναι να τυλίγετε μεγάλες τούφες γύρω από σίδερο με πλάτος 2-3 εκατοστά.

Τα προϊόντα που θα χρειαστείτε: Ξεκινήστε εφαρμόζοντας ένα ξηρό σαμπουάν στις ρίζες και στη συνέχεια τραβήξτε απαλά τα μαλλιά πίσω σε μια αλογοουρά μετρίου ύψους. Είναι επίσης σημαντικό να βάλετε ένα hair balm για να τιθασεύσετε τις τριχούλες που πετάνε.

3η μέρα μετά το λούσιμο: Η λεία αλογοουρά

Κομψοί τρόποι να πιάσετε τα μαλλιά σας αλογοουρά (4)

Δουλεύοντας με τα φυσικά έλαια των μαλλιών σας, η τρίτη ημέρα μετά το λούσιμο είναι η καλύτερη για να φτιάξετε αυτή τη λεία αλογοουρά, χωρίς να χρειαστείτε οποιοδήποτε τζελ ή κρέμα. Χρησιμοποιήστε σίδερο ισιώματος για τις άκρες για να εξασφαλίσετε οτι δε θα φριζάρουν τα μαλλιά σας.

Τα προϊόντα που θα χρειαστείτε: Εφαρμόστε μια μεγάλη ποσότητα balm για να μαλακώσετε τα μαλλιά σας και πιάστε τα σε μια χαμηλή αλογοουρά στη βάση του λαιμού σας. Χρησιμοποιήστε λακ για να ελέγξετε τυχόν φριζάρισμα ή τριχούλες που πετάνε στην άκρη της αλογοοράς.