Οι καλύτερες κρέμες για κυτταρίτιδα και σύσφιξη που έχουν αποτέλεσμα

Κρέμες για κυτταρίτιδα (1)

Η κυτταρίτιδα είναι ένα θέμα που προκαλεί πονοκέφαλο σε πολλές γυναίκες, όμως δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Αφενός, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχωνόμαστε και να μην αγαπάμε το σώμα μας όπως ακριβώς είναι και αφετέρου, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να περιορίσουν και να μειώσουν αισθητά την όψη της κυτταρίτιδας.

Οι κρέμες για κυτταρίτιδα και σύσφιξη σώματος αποτελούν μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους αντιμετώπισης. Στο εμπόριο θα βρείτε πολλές διαφορετικές κρέμες από γνωστές εταιρείες σε οικονομικές, αλλά και πιο υψηλές τιμές. Ωστόσο, μπορείτε να φτιάξετε και μόνη σας μια αποτελεσματική χειροποίητη κρέμα σώματος κατά της κυτταρίτιδας που θα σας βοηθήσει να την καταπολεμήσετε.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες σπιτικές κρέμες για την κυτταρίτιδα.

Για να έχετε βέβαια καλύτερα αποτελέσματα, καλό θα είναι να συνδυάσετε την κρέμα με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, δηλαδή με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. Δείτε μερικές εύκολες ασκήσεις για την κυτταρίτιδα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι.

Κρέμα κατά της κυτταρίτιδας με κανέλα και έλαιο καρύδας:

Κρέμες για κυτταρίτιδα (2)

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το εκχύλισμα κανέλας αποτελεί ένα αποτελεσματικό συστατικό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Πιο συγκεκριμένα, σε πείραμα που πραγματοποιήθηκε, αποδείχθηκε πως κάνοντας μασάζ με προϊόντα που περιέχουν έλαιο κανέλας μπορείτε να μειώσετε την κυτταρίτιδα 6 φορές περισσότερο. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι διότι η κανέλα βελτιώνει κυκλοφορία του αίματος, που αποτελεί έναν βασικό παράγοντα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Φτιάξτε λοιπόν μια από τις καλύτερες σπιτικές κρέμες για κυτταρίτιδα ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή.

Θα χρειαστείτε:
– 30 σταγόνες έλαιο κανέλας
– 1 κουταλιά της σούπας έλαιο βιταμίνης Ε
– 1 ολόκληρο θρυμματισμένο ξύλο κανέλας
– 50 ml αμαμηλίδα (witch hazel)
– 50 γραμμάρια βούτυρο καριτέ
– 50 γραμμάρια βούτυρο κακάο
– 100 γραμμάρια έλαιο καρύδας

Τρόπος παρασκευής: Πάρτε ένα κατσαρολάκι και βάλτε μέσα το βούτυρο καριτέ και το βούτυρο κακάο. Τοποθετήστε πάνω στο μάτι σε χαμηλή φωτιά και αφήστε τα να λιώσουν τελείως. Μόλις γίνουν υγρά, προσθέστε το έλαιο καρύδας και ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό σιγά σιγά. Μετά σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 10-20 λεπτά, χωρίς όμως να γίνει πάλι στερεό.

Αφού κρυώσει, προσθέστε το έλαιο κανέλας, την βιταμίνη Ε και την αμαμηλίδα. Χτυπήστε καλά το μείγμα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει ελαφρύ και αφρώδες και προσθέστε το θρυμματισμένο ξύλο κανέλας. Ανακατέψτε εκ νέου και αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χάσει την συνοχή του και θα είναι εξίσου αποτελεσματικό σε κάθε του εφαρμογή.

Τρόπος εφαρμογής: Όποτε θέλετε, μπορείτε να εφαρμόσετε μια γενναιόδωρη ποσότητα από την κρέμα σε όλο σας το σώμα, κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Έτσι τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη σπιτική κρέμα ενάντια στην κυτταρίτιδα μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι και 3 φορές την ημέρα. Αν ακολουθήσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε περίπου 1 μήνα θα δείτε αισθητά αποτελέσματα.

Χειροποίητη κρέμα για την κυτταρίτιδα με κανέλα:

Κρέμες για κυτταρίτιδα (3)

Φτιάξτε μόνη σας στο σπίτι μια από τις αποτελεσματικές σπιτικές κρέμες για κυτταρίτιδα με κανέλα. Ένα συστατικό που βοηθά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και αποτοξινώνοντας τον οργανισμό.

Για την συνταγή είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήστε μια βρεφική κρέμα, επειδή δεν περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Θα χρειαστείτε:
– 2-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας
– 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι (εναλλακτικά λεμόνι ή γκρέιπφρουτ)
– 100 ml βρεφική κρέμα

Τρόπος παρασκευής: Βάλτε σε ένα βαζάκι την βρεφική κρέμα και το αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού. Ανακατέψτε τα δυο υλικά και στη συνέχεια προσθέστε το αιθέριο έλαιο κανέλας. Ανακατέψτε εκ νέου το μείγμα και αφήστε την κρέμα να σταθεί για αρκετές ώρες πριν την χρήση της. Ένα ακόμη ανακάτεμα της κρέμας και είναι έτοιμη.

Τρόπος εφαρμογής: Κάντε καθημερινή εφαρμογή της κρέμας σώματος για την κυτταρίτιδα στα σημεία όπου το έχετε ανάγκη, κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη κρέμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα σε 30 μέρες, μετά το πέρας αυτού του διαστήματος δεν ενδεικνύται για χρήση.

Θερμαντική σπιτική κρέμα για κυτταρίτιδα και σύσφιξη με πράσινη άργιλο:

Κρέμες για κυτταρίτιδα (4)

Η χειροποίητη αυτή κρεμόμασκα που βασίζει τις ιδιότητες της στην πράσινη άργιλο και τα φύκια, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, αποτοξινώνει και απολεπίζει το σώμα, ενώ παράλληλα καθαρίζει και συσφίγγει την επιδερμίδα. Η ύπαρξη του τζελ αλόης στη συνταγή αυτή κατά της κυτταρίτιδας προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και απαλότητα, ενώ παράλληλα έχει και επουλωτικές ιδιότητες.

Θα χρειαστείτε:
– 1/2 κούπα σκόνη από πράσινο άργιλο
– 1/2 κούπα φύκια σε σκόνη
– 1/2 κούπα gel αλόης
– 2-3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό

Τρόπος παρασκευής: Βάλτε σε ένα μπολ τη σκόνη της αργίλου και τα φύκια και ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να πάρετε ένα ομογενές μείγμα. Έπειτα, προσθέστε το gel αλόης και ανακατέψτε ξανά για να ομογενοποιήσετε το μείγμα. Μετά προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας νερό και ανακατέψτε, προσθέστε την 2η κουταλιά και ανακατέψτε ξανά. Αν η μάσκα δεν έχει πάρει τη μορφή κρέμας ή λάσπης, τότε θα χρειαστεί να προσθέσετε και 3η κουταλιά νερού και να ανακατέψετε πάλι.

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε την σπιτική κρεμόμασκα στις προβληματικές περιοχές (πόδια, γλουτούς, μηρούς, μπράτσα κλπ) και αφήστε τη να δράσει 20-30 λεπτά. Για καλύτερα αποτελέσματα, τυλιχτείτε με μια διάφανη μεμβράνη. Έτσι θα θερμάνετε την χειροποίητη κρέμα για την κυτταρίτιδα. Μετά τα 20-30 λεπτά, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και εφαρμόστε ένα απλό λάδι σώματος ή κάποιο ειδικό προϊόν κατά της κυτταρίτιδας.

Προσοχή όμως, σε περίπτωση που νιώσετε φαγούρα, κάψιμο ή κάποια άσχημη αίσθηση, αφαιρέστε τη μεμβράνη.

► Δείτε περισσότερες πληροφορίες και συνταγές με σπιτικό λάδι για κυτταρίτιδα

Χειροποίητη λιποδιαλυτική κρέμα κατά της κυτταρίτιδας και των ραγάδων:

Κρέμες για κυτταρίτιδα (5)

Πέρα από τις κρέμες για κυτταρίτιδα, μπορείτε να κάνετε εξίσου αποτελεσματικές μάσκες. Μια από τις πιο ευεργετικές μάσκες σώματος για την κυτταρίτιδα είναι η ακόλουθη. Η ύπαρξη της πράσινης αργίλου και της κανέλας την καθιστά ιδανική στο να καθαρίζει το δέρμα, να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και να καίει το λίπος. Από την άλλη μεριά, το αιθέριο έλαιο του πεύκου τονώνει και ξεκουράζει τους μυς – καταπολεμά την κυτταρίτιδα και τις ραγάδες.

► Μάθετε περισσότερα για την αντιμετώπιση των ραγάδων

Θα χρειαστείτε:
– 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου
– 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
– 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας πράσινη άργιλο σε σκόνη
– 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής: Βάλτε σε ένα βαζάκι όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα με τη μορφή παχύρρευστης κρέμας – λάσπης.

Τρόπος εφαρμογής: Κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας και αφού κάνετε μια ελαφριά απολέπιση με το σφουγγάρι ή τη λούφα σας για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα, πλυθείτε κανονικά με το σαπούνι ή το αφρόλουτρο σας. Έπειτα, εφαρμόστε στο βρεγμένο δέρμα σας την κρεμώδης λάσπη κάνοντας απαλό μασάζ με ανοδικές κινήσεις μέχρι να εξαφανιστεί σχεδόν τελείως η λάσπη. Έτσι θα καταφέρετε να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του μείγματος από την επιδερμίδα σας. Τέλος, ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό και σκουπιστείτε.

Μετά από 20 μέρες χρήσης της συγκεκριμένης κρεμόμασκας θα παρατηρήσετε εμφανή αποτελέσματα.

Κρέμα για κυτταρίτιδα και σύσφιξη με καφέ:

Κρέμες για κυτταρίτιδα (6)

Οι κόκκοι του καφέ αποτελούν ένα πολύ ευεργετικό συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και την σύσφιξη του σώματος. Από την άλλη μεριά, το ελαιόλαδο ή η κρέμα σώματος λειτουργούν ως ενυδατικά συστατικά. Φτιάξτε λοιπόν μια σπιτική κρέμα για κυτταρίτιδα με καφέ και επωφεληθείτε από τις θαυματουργές τις ιδιότητες.

Θα χρειαστείτε:
– 1 κουταλιά της σούπας λάδι ή λίγη κρέμα σώματος
– 1/4 του φλιτζανιού κατακάθι του καφέ (ελληνικό ή γαλλικό)

Τρόπος παρασκευής: Αναμείξτε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουν την μορφή μιας παχύρρευστης κρέμας. Η κρέμα σώματος κατά της κυτταρίτιδας είναι έτοιμη, αποθηκεύστε την απλά σε ένα βαζάκι.

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε το μείγμα στα σημεία όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα και βάλτε από πάνω μια διάφανη μεμβράνη. Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό. Τέλος, εφαρμόστε με απαλές κυκλικές και ανοδικές κινήσεις μασάζ την ενυδατική σας.

Μάσκα απολέπισης για κυτταρίτιδα με λεμόνι:

Κρέμες για κυτταρίτιδα (7)

Δημιουργήστε μια σπιτική μάσκα που μειώνει την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος, αφήνοντας παράλληλα το δέρμα απαλό, ενυδατωμένο και λαμπερό.

Θα χρειαστείτε:
– 1/2 λεμόνι
– 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
– 5 κουταλιές του γλυκού μέλι

Τρόπος παρασκευής: Απλά ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε τη μάσκα κάνοντας ελαφρύ μασάζ με κυκλικές ανοδικές κινήσεις στα σημεία όπου χρειάζεται. Τυλιχτείτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη να δράσει για 15-20 λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Κάντε την θερμαντική μάσκα για κυτταρίτιδα 2 φορές την εβδομάδα και σύντομα θα δείτε τα ευεργετικά της αποτελέσματα.

Οι καλύτερες κρέμες για κυτταρίτιδα και σύσφιξη:

Κρέμες για κυτταρίτιδα (8)

Πέρα από τις σπιτικές κρέμες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και την σύσφιξη σώματος, υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα προϊόντα στο εμπόριο. Ακολουθούν ενδεικτικά μερικές από τις καλύτερες και πιο γνωστές κρέμες για κυτταρίτιδα:

– Τα ειδικά προϊόντα της Elancyl, όπως οι Slim Design και Slim Design Night
– Η κρέμα ανανέωσης της ανώτερης στοιβάδας του δέρματος Elix της Genomed
– Τα προϊόντα της Apivita από την σειρά Rose Pepper, πχ ο ενισχυμένος ορός αναδιαμόρφωσης και η κρέμα σύσφιξης & αναδιαμόρφωσης
– Η κρέμα για κυτταρίτιδα και σύσφιξη της Vichy, Celludestock over night και η υπόλοιπη σειρά της
– Η αδυνατιστική θερμαντική κρέμα για κυτταρίτιδα Guam Fangocrema Notte