5 αποτελεσματικοί τρόποι να χρησιμοποιείτε το νερό στο μακιγιάζ

Αποτελεσματικοί τρόποι να χρησιμοποιείτε το νερό στο μακιγιάζ

Το νερό είναι ίσως το πολυτιμότερο δώρο της φύσης στον άνθρωπο. Προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία και όλοι γνωρίζουμε τις ενυδατικές και αναζωογονητικές ιδιότητές του για το δέρμα. Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό, όχι μόνο για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, αλλά και για να βαφτείτε; Διαβάστε παρακάτω 5 χρήσεις του νερού που δεν τις είχατε φανταστεί.

  • 1. Χρησιμοποιήστε το ως σπρέι σταθεροποίησης

Πολλές φορές το αποτέλεσμα που αφήνει το foundation, δείχνει αφύσικο και πολύ βαρύ για το δέρμα. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό ως σπρέι σταθεροποίησης για το μακιγιάζ σας.

Τοποθετήστε λίγο καθαρό απιονισμένο νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Μπορείτε να το ετοιμάσετε όποτε θέλετε και να το φυλάτε μαζί με τα σύνεργά σας και να ψεκάζετε μία με δύο φορές το πρόσωπό σας, αφού ολοκληρώνετε το μακιγιάζ σας. Σταθεροποιεί τα προϊόντα και δίνει ένα δροσερό τελείωμα και μια αναζωογονητική αίσθηση στο δέρμα. Θα παρατηρήσετε αμέσως το πόσο υγιές και δροσερό δείχνει το δέρμα σας και πόσο φυσικό μοιάζει το μακιγιάζ σας.

  • 2. Δείχνει πιο έντονες τις σκιές ματιών

Σας αρέσουν οι ζωντανές, οι έντονες και οι απαλές σκιές ματιών, αλλά σας απογοητεύει το αποτέλεσμα όταν τις εφαρμόζετε στα μάτια; Θα προτιμούσατε πιο φωτεινό χρώμα και πιο έντονη εμφάνιση;

Απλά βρέξτε το πινελάκι της σκιάς σας με λίγο νερό και στη συνέχεια γεμίστε το με την αγαπημένη σας σκιά και εφαρμόστε τη στα μάτια σας. Μόνο να προσέξετε να μην είναι πολύ βρεγμένο το πινελάκι, διαφορετικά η σκιά θα αρχίσει να τρέχει απο τα μάτια σας. Με αυτό τον τρόπο η σκιά σας θα φαίνεται πιο φωτεινή και έντονη.

  • 3. Φτιάξτε τα δικά σας χρωματιστά eyeliner

Σας αρέσει να φοράτε διαφορετικά eyeliner, αλλά τα οικονομικά σας δε σας επιτρέπουν να δοκιμάζετε καινούρια χρώματα; Το πιο εντυπωσιακό με αυτή τη συμβουλή είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και τις άχρηστες σπασμένες σκιές σας και να τις μετατρέψετε σε εντυπωσιακά eyeliner!

Σε ένα καθαρό δοχείο, αρχίστε να ανακατεύετε τη σκιά που θέλετε με λίγο νερό. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε ένα εκπληκτικά έντονο και φωτεινό υγρό eyeliner.

  • 4. Καθαρίστε τα πινέλα του μακιγιάζ σας

Γνωρίζετε ότι πρέπει να αποστειρώνετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας; Οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν το γεγονός ότι πρέπει να τα καθαρίζουν αρκετά συχνά.

Ο καθαρισμός των πινέλων είναι τόσο σημαντικός που θα πρέπει να τον εντάξετε στη ρουτίνα της ομορφιάς σας, καθώς συγκεντρώνουν υπολείμματα μακιγιάζ, σκόνη, έλαια, ρύπους και βακτήρια ανάμεσα στις λεπτές τους τριχούλες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε ένα καθαριστικό για τα πινέλα σας και να τα πλένετε τακτικά με άφθονο νερό.

  • 5. Επιδιορθώστε το eyeliner

Δεν μπορείτε να επιτύχετε μια λεπτή, ακριβή και περιποιημένη γραμμή; Μήπως έχει στεγνώσει το υγρό eyeliner που χρησιμοποιείτε; Μπορείτε πολύ εύκολα να το επιδιορθώσετε, προσθέτοντας 3 σταγόνες απιονισμένου νερού μέσα στη συσκευασία του. Ανακατέψτε το απαλά και θα έχετε μια υγρή, φρέσκια και κρεμώδη υφή που θα απλώνεται ομοιόμορφα στα μάτια σας.