Καθαρίστε σωστά την βούρτσα των μαλλιών σας με απλές κινήσεις

Καθαρίστε σωστά την βούρτσα των μαλλιών σας

Όπως τα πινέλα του μακιγιάζ χρειάζονται καθάρισμα προκειμένου να μην μεταδώσουν τα βακτήρια που αναπτύσσονται στην επιφάνεια τους μετά την επαφή τους με την επιδερμίδα μας, έτσι και η βούρτσα των μαλλιών μας χρειάζεται που και που καθάρισμα από τις τρίχες που συσσωρεύονται, καθώς και ένα καλό πλύσιμο.

Ο λόγος γι’ αυτό είναι το γεγονός πως πέρα από τις τρίχες, η βούρτσα συγκρατεί και ίχνη λιπαρότητας, ιδρώτα και υπολειμμάτων από προϊόντα styling, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφερθούν εκ νέου στα μαλλιά μας και θα τα καταστρέψουν.

Πλύντε λοιπόν την βούρτσα σας και διατηρήστε τα μαλλιά σας καθαρά και υγιή.

  • Πως γίνεται όμως ο σωστός καθαρισμός της βούρτσας μαλλιών;

1. Αρχικά αφαιρέστε όλες τις τρίχες που βρίσκονται στην επιφάνεια της. Αν δεν μπορείτε να τις βγάλετε με το χέρι, δοκιμάστε να τις τραβήξετε με τη βοήθεια ενός στυλό ή ακόμα και να τις κόψετε κατά μήκος της βούρτσας προκειμένου να τις αφαιρέσετε ευκολότερα και γρηγορότερα.

2. Στη συνέχεια, γεμίστε με ζεστό νερό το νεροχύτη σας και ρίξτε μέσα λίγο σαμπουάν. Έπειτα, βυθίστε την βούρτσα σας μέσα στο νερό και αφήστε την εκεί για 2-3 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο, οι λεκέδες και οι βρωμιές που έχει η επιφάνεια της θα μαλακώσουν και θα φύγουν.

3. Μετά βγάλτε την από το νερό και σκουπίστε την πολύ καλά με ένα πανί ή μια πετσέτα, έτσι ώστε να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα, ξεπλύντε την με χλιαρό καθαρό νερό και ξανασκουπίστε την από την κάτω μεριά.

4. Τέλος, ακουμπήστε τη στο πλάι του νιπτήρα βάζοντας τα δοντάκια της να κοιτούν προς τα κάτω και αφήστε τη να στεγνώσει πολύ καλά.