Συνταγή για σπιτική χαλάουα και μυστικά για τέλεια αποτρίχωση

Σπιτική χαλάουα (1)

Μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αποτρίχωσης με μεγάλη διάρκεια είναι η χαλάουα. Πρόκειται για έναν φυσικό τρόπο αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας που αφαιρεί την τρίχα από την ρίζα και σταδιακά την αποδυναμώνει.

Έχει παρόμοια τεχνική με την αποτρίχωση με κερί, μόνο που δεν περιέχει χημικές ουσίες, αλλά φυσικά συστατικά. Δεν έχει μόνιμο αποτέλεσμα όπως η αποτρίχωση με laser, αλλά είναι μακράν πιο οικονομική.

Η σπιτική χαλάουα μπορεί να φτιαχτεί με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα και δεν αφαιρεί μόνο τις τρίχες. Παράλληλα κάνει απολέπιση του σώματος ή του προσώπου, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και κάνοντας απαλή και λεία την επιδερμίδα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σπιτική χαλάουα για να αφαιρέσετε τις τρίχες από κάθε σημείο του σώματος (πόδια, χέρια, μασχάλες, μπικίνι), αλλά και από το πρόσωπο (μουστάκι, πηγούνι κλπ).

Στη συνέχεια θα δείτε τη συνταγή για σπιτική αιγυπτιακή χαλάουα σώματος και προσώπου, καθώς και μυστικά για την δημιουργία και την χρήση της. Επίσης, θα ανακαλύψετε ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με σπιτική χαλάουα και γιατί είναι καλύτερη από το κερί ή το ξυράφι.

Συνταγή για σπιτική χαλάουα με μέλι και ζάχαρη:

Σπιτική χαλάουα (2)

Η Τέτα Καμπουρέλη προτείνει την συνταγή για σπιτική χαλάουα για το μπικίνι και το σώμα γενικότερα. Πρόκειται για μια σπιτική συνταγή που φτιάχνεται με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αφαίρεση τριχών από το μουστάκι, το πηγούνι και γενικότερα το σώμα.

Υλικά:

– 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας (Πχ αιθέριο έλαιο κανέλας ή τριαντάφυλλου)
– 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
– 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
– 1-2 κουταλάκια του γλυκού νερό
– 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να πήζει και να παίρνει το χρώμα της καραμέλας, κατεβάστε το από την φωτιά. Έπειτα, αφήστε το μείγμα να σταθεροποιηθεί και ρίξτε το σε ένα μπολ. Μόλις κρυώσει λίγο, χωρίς όμως να γίνει καραμέλα, είναι έτοιμο.

Τρόπος εφαρμογής:

Πάρτε μια ποσότητα από το μείγμα και πλάστε την στα χέρια σας σαν πλαστελίνη, με κινήσεις που έχουν τη φορά του ρολογιού. Μόλις το κομμάτι αυτό πάρει ένα χρυσο-μπεζ χρώμα και αποκτήσει ίνες σαν κλωστές, είναι έτοιμο προς χρήση. Αν το προϊόν κολλάει στο χέρι, βρέξτε τα δάχτυλα σας με ζεστό νερό και στη συνέχεια πλάστε το λίγο ακόμη.

Μόλις λοιπόν πάρει αυτό το χρυσο-μπεζ χρώμα, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να κάνετε αποτρίχωση σε όλο το σώμα, το μπικίνι ή το πρόσωπο. Ο τρόπος είναι ίδιος με τα γνωστά προϊόντα για χαλάουα του εμπορίου, όπως την χαλάουα simoun. Απλώστε τη στο σημείο που θέλετε να αποτριχώσετε, ακολουθώντας πάντα την φορά της τρίχας, πιέστε τη να κολλήσει και στην συνέχεια αφαιρέστε τη τραβώντας προς την αντίθετη φορά με κοφτές και γρήγορες κινήσεις.

Αν παραμείνουν υπολείμματα από την σπιτική χαλάουα στο σώμα σας μπορείτε να τα αφαιρέσετε με λίγο χλιαρό νερό ή με λάδι σώματος.

► Δείτε επίσης πως να κάνετε αποτρίχωση χωρίς πόνο με έξυπνα μυστικά.

Συνταγή για αιγυπτιακή χαλάουα στο σπίτι:

Σπιτική χαλάουα (3)

Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει τα υλικά που έχει η κλασσική αιγυπτιακή χαλάουα.

Υλικά:

– 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
– 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
– 3 κουταλιές της σούπας νερό

Τρόπος παρασκευής – εφαρμογής:

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπρίκι και ζεστάνετε τα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα μέχρι να πάρετε μια καφε-κίτρινη μάζα. Στη συνέχεια αφαιρέστε τη από το μάτι και τοποθετήστε τη σε ένα πιατάκι που το έχετε βάλει (προαιρετικά) προηγουμένως στην κατάψυξη. Αυτό θα την βοηθήσει να κρυώσει πιο γρήγορα. Μόλις πάρει χλιαρή θερμοκρασία που μπορείτε να την πιάσετε και να την δουλέψετε, αρχίστε να την πλάθετε κάνοντας κινήσεις με τη φορά του ρολογιού. Μόλις αρχίσει να ασπρίζει, ξεκινήστε να την χρησιμοποιείτε για να αποτριχώσετε το μπικίνι, τα πόδια ή το πρόσωπο σας.

Η διαδικασία είναι όμοια με την παραπάνω συνταγή. Εφαρμόζετε το εύπλαστο, άσπρο κομμάτι στο σημείο που θέλετε να αφαιρέσετε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με την φορά της τρίχας, πιέζετε να κολλήσει και αφαιρείτε με κοφτές και απότομες κινήσεις αντίθετης φοράς.

Συμβουλές και μυστικά για την παρασκευή και την χρήση της σπιτικής χαλάουας:

1. Σε περίπτωση που η μάζα της σπιτικής χαλάουας που φτιάξατε κολλάει παντού, η λύση είναι το ζεστό νερό. Τα καθαρίζει όλα.

2. Αν η μάζα της σπιτικής χαλάουα βγει σκληρή, βρέξτε λίγο τα χέρια σας και συνεχίστε να την απλώνετε στην επιφάνεια που θέλετε να αποτριχώσετε.

3. Σε αντίθεση με το κερί, η χαλάουα μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Αποθηκεύστε τη σε ένα σακουλάκι από νάιλον στο ψυγείο. Όταν θελήσετε να την χρησιμοποιήσετε, την βγάζετε από το ψυγείο και τη ζεσταίνετε ελαφρώς σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσει.

Τα πλεονεκτήματα της χαλάουα για την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας:

Σπιτική χαλάουα (4)

Γιατί να επιλέξετε την σπιτική χαλάουα και όχι το κερί ή το ξυράφι;

1. Η σπιτική χαλάουα είναι ένα αγνό, φυσικό προϊόν που δημιουργείται από ζάχαρη, λεμόνι και νερό και μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα στο σπίτι.

2. Σε αντίθεση με το κερί που περιέχει επιφανειοδραστικά, χημικά και διάφορες βλαβερές ουσίες, η σπιτική χαλάουα είναι φυσικό προϊόν. Αυτό αποτρέπει τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργικών αντιδράσεων ή ερεθισμούς και κοκκινίλες στο δέρμα.

3. Η ζάχαρη που περιέχει η σπιτική χαλάουα, δεν ευνοεί την ανάπτυξη ή δημιουργία βακτηριδίων, γεγονός που την καθιστά ως μια πολύ υγιεινή μέθοδος αποτρίχωσης.

4. Η μέθοδος αποτρίχωσης με χαλάουα αποδυναμώνει τις τρίχες, αφαιρώντας τις από την ρίζα.

5. Η εφαρμογή της χαλάουα αφήνει τα πόδια απαλά και λεία, ενώ μειώνει με την πάροδο του χρόνου την τριχοφυΐα.

6. Η διάρκεια της αποτρίχωσης με χαλάουα είναι 2-3 εβδομάδες στην αρχή και σιγά σιγά αυξάνεται λόγω της μείωσης της τριχοφυΐας που προκαλεί.

7. Είναι πολύ πιο οικονομική από τα ξυραφάκια και δεν κάνει τις τρίχες σκληρές και άγριες.

8. Η χαλάουα δεν περιέχει ρητίνη όπως το κερί. Αυτό περιορίζει την δράση της στην αφαίρεση της τρίχας και των νεκρών κυττάρων, χωρίς να επηρεάζει τα επιδερμικά κύτταρα.