4 μυστικά για να αποφύγεις την ψαλίδα και τις φθαρμένες άκρες

4 μυστικά για να αποφύγεις την ψαλίδα και τις φθαρμένες άκρες

Η συχνή χρήση σεσουάρ, ο ήλιος, το καθημερινό styling και η κακή μεταχείριση των μαλλιών μας, πολλές φορές καταλήγουν στην δημιουργία ψαλίδας και φθαρμένων άκρων, κάνοντας τα άτονα και θαμπά. Πως θα αποφύγετε αυτό το πρόβλημα χωρίς να χρειαστεί να κόψετε τα μαλλιά σας; Ακολουθήστε τα 4 μυστικά που ακολουθούν και θα δείτε μεγάλη βελτίωση.

  • 1. Βρεγμένα μαλλιά

Όταν η τρίχα είναι υγρή, είναι πιο ευαίσθητη με αποτέλεσμα να σπάει και να φθείρεται πιο εύκολα. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να αποφύγετε το έντονο χτένισμα όταν τα μαλλιά σας είναι υγρά. Προτιμήστε πρώτα να τα στεγνώσετε λίγο και μετά να τα χτενίσετε. Επίσης, αποφύγετε το πιάσιμο τους όταν είναι ακόμη υγρά. Αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους ή στεγνώστε τα με το σεσουάρ και ύστερα πιάστε τα με το κοκαλάκι.

  • 2. Σεσουάρ, πρέσα ή ψαλίδι

Ποτέ μα ποτέ μην προσπαθήσετε να ισιώσετε ή να κάνετε μπούκλες τα μαλλιά σας χωρίς πριν να έχετε εφαρμόσει ένα προϊόν styling που τα προστατεύει από την θερμότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως προκειμένου να μην βαρύνετε την τρίχα θα πρέπει να αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν σιλικόνη ή έλαια.

  • 3. Αντιηλιακό

Εάν δεν το γνωρίζατε, ήρθε η ώρα να το μάθετε. Εκτός από τα αντιηλιακά σώματος υπάρχουν και αυτά των μαλλιών, τα οποία είναι απαραίτητα να φοράτε καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Αφού τόσο η επιδερμίδα, όσο και τα μαλλιά σας αποτελούνται από τις ίδιες πρωτεΐνες και έχουν τις ίδιες ανάγκες, τότε θα πρέπει να τα φροντίζετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

  • 4. Διατροφή

Προκειμένου να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά, δυνατά και υγιή, θα πρέπει πρώτα από όλα να προσέχετε τι τρώτε. Εισάγετε στη διατροφή σας φαγητά που περιέχουν αρκετά πολύτιμα συστατικά για την υγεία των μαλλιών, όπως αυτά που περιέχει η ισορροπημένη, μεσογειακή διατροφή.