Απαλό σαμπουάν φτιαγμένο από τα χεράκια σας

Απαλό σαμπουάν φτιαγμένο από τα χεράκια σας

Εκμεταλλευτείτε τα πλούσια σε ευεργετικές ιδιότητες συστατικά της Μητέρας Φύσης και φτιάξτε μόνη σας ένα υπέροχο, απαλό φυσικό σαμπουάν.

  • Θα χρειαστείτε:

– 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
– 10 σταγόνες βότκας
– 1,5 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
– 2-3 κρόκους αυγών
– 2 κουταλιές της σούπας μείγμα πράσινου σαπουνιού

  • Τρόπος παρασκευής μείγματος πράσινου σαπουνιού:

Πάρτε ένα μπουκάλι και γεμίστε το μέχρι την μέση με αποσταγμένο νερό. Στη συνέχεια ξύστε 1-2 πλάκες πράσινου σαπουνιού με τον τρίφτη και ρίχτε το μέσα στο μπουκάλι. Ανακινήστε καλά το μπουκάλι και αφήστε το 1-2 μέρες έως ότου δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα σαπουνιού.

  • Τρόπος παρασκευής σαμπουάν:

Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το χυμό λεμονιού και το αιθέριο έλαιο λεμονιού. Σε ένα ποτήρι βάλτε χλιαρό προς κρύο νερό και προσθέστε το χυμό λεμονιού και το αιθέριο έλαιο λεμονιού. Στη συνέχεια, όπως βρέχετε τα μαλλιά σας πριν βάλετε σαμπουάν, έτσι θα κάνετε και με το συγκεκριμένο φυσικό σαμπουάν. Τοποθετήστε το μείγμα που έχετε στο μπολ σε όλη την επιφάνεια του κεφαλιού και κάντε ελαφρύ μασάζ στις ρίζες για μερικά λεπτά. Έπειτα, ξεπλύντε με άφθονο ζεστό νερό και βρέξτε τα μαλλιά σας με το μείγμα του ποτηριού. Αφήστε το να δράσει για 2 λεπτά και ξεπλύντε το με χλιαρό νερό.