8 απλά τρικ στο μακιγιάζ για αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Το να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι έχετε το τέλειο δέρμα είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι φαίνεται. Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και καλύψτε τυχόν ρυτίδες, σπυράκια, μαύρους κύκλους και γενικότερα τις ατέλειες που πιθανώς υπάρχουν.

  • Εφαρμόστε ένα primer

Αφού ενυδατώσετε το πρόσωπο σας, απλώστε ένα ανοιχτόχρωμο primer με silica (διοξείδιο του πυριτίου), το οποίο θα δημιουργήσει ένα εφέ γεμίσματος. Ένα foundation που είναι κρεμώδες και ενυδατικό δεν θα εισαχθεί στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Ωστόσο εσείς χρησιμοποιήστε το με οικονομία, γιατί όσο περισσότερο προσθέσετε, τόσο πιο έντονες θα φαίνονται οι γραμμές.

  • Διαλέξτε το σωστό foundation

Διαλέξτε ένα υγρό foundation με σιλικόνη και αποφύγετε αυτά που είναι φωτεινά ή ματ, γιατί κάνουν το δέρμα να φαίνεται πολύ ενυδατωμένο ή πολύ επίπεδο, κάτι το οποίο δεν δείχνει καθόλου φυσικό και ξεφεύγει πολύ από αυτό που λέμε ελαφρύ, καθαρό ή αόρατο. Επίσης, υπάρχουν και μερικά ελαφριά foundation που δεν θα καλύψουν όλα τα ελαττώματα σας.

Αψεγάδιαστη επιδερμίδα (1)

  • Βρείτε την κατάλληλη απόχρωση

Για να βρείτε την απόχρωση του foundation που ταιριάζει με την επιδερμίδα σας, ελέγξτε το χρώμα στον λαιμό σας και αυτό γιατί ο τόνος του δέρματος σας σε αυτό το σημείο είναι πιο ομοιόμορφος απ’ ότι στο πρόσωπο σας. Με αυτόν τον τρόπο θα καλύψετε το πρόσωπο σας με την πιο κατάλληλη απόχρωση. Επίσης, θα πρέπει να αποφύγετε την οριοθέτηση του foundation κατά μήκος του πηγουνιού.

  • Απλώστε το με σύνεση

Αψεγάδιαστη επιδερμίδα (4)

Απλώστε το fountation βάζοντας αρχικά 6 τελείες στο πρόσωπο σας: δύο στο κούτελο, ένα σε κάθε μάγουλο και κατά μήκος των πλαϊνών της μύτης και τέλος στο σαγόνι σας. Χρησιμοποιήστε τα δύο δάχτυλα σας και απλώστε το χρώμα στο κούτελο σας, προς τα κάτω στη μύτη σας, στα μάγουλά σας, στο πηγούνι σας και στα πλαϊνά του προσώπου σας. Πάντα να απλώνετε το μείγμα προς τα κάτω και ποτέ προς τα πάνω, έτσι ώστε να αποφύγετε να συσσωρευτεί όλο το foundation στα ζυγωματικά σας.

  • Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα σας

Απλώστε το υγρό προς την περίμετρο του προσώπου σας. Θα γίνει πιο απαλό όσο κινήστε πιο κοντά στην γραμμή των μαλλιών σας και στο σαγόνι, έτσι ώστε να αποφύγετε την έντονες διαχωριστικές γραμμές.

  • Απλώστε το με ένα σφουγγαράκι

Αψεγάδιαστη επιδερμίδα (3)

Ταμπονάρετε ένα καθαρό, νωπό σφουγγάρι μακιγιάζ γύρω από τη μύτη, πάνω από τις ρυτίδες και οπουδήποτε στη βάση σας φαίνεται πως υπάρχει πλεονάζον προϊόν, το οποίο θα μπορούσε να τονίσει ή να δώσει έμφαση στις γραμμές.

  • Κρύψτε τις ατέλειες

– Με ένα λεπτό και μυτερό πινελάκι, απλώστε ένα στερεό concealer πάνω από τις κηλίδες ή τα σκοτεινά σημεία, που είναι ακόμα ορατά.

– Απομακρύνετε την κοκκινίλα με ένα foundation που βασίζεται στο κίτρινο. Απλώστε το σε οποιαδήποτε διχρωμία με τα δάχτυλά σας και στη συνέχεια απλώστε καλύτερα τις άκρες με ένα υγρό σφουγγάρι μακιγιάζ.

– Κρύψτε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας με μια κρεμώδη φόρμουλα.

  • Πουδράρετε τη μύτη σας (και τα μάγουλα και το μέτωπο…)

Αψεγάδιαστη επιδερμίδα (2)

Βουτήξτε ένα μεγάλο, χνουδωτό πινέλο σε χαλαρή ημιδιαφανή σκόνη. Φυσήξτε το πλεονάζον προϊόν και πουδράρετε εκεί όπου έχετε την τάση να γυαλίζετε.