5+1 λάθη που κάνετε με το τσιμπιδάκι των φρυδιών σας

5+1 λάθη που κάνετε με το τσιμπιδάκι των φρυδιών σας

Υπάρχουν φορές που ενώ πιστεύετε πως έχετε αφαιρέσει με τον σωστό τρόπο τις περιττές τριχούλες από τα φρύδια σας, το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Ποια είναι τα λάθη που μπορεί να έχετε κάνει και πως μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε;

  • 1. Χρησιμοποιείτε παλιό τσιμπιδάκι:

Παλεύετε με τις ώρες να πιάσετε μια τριχούλα και αυτή ξεγλιστράει ή δεν πιάνεται καθόλου; Τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να αλλάξετε το τσιμπιδάκι των φρυδιών σας, διότι έχει χαλάσει.

Tip: Αν δεν προλαβαίνετε να αγοράσετε καινούργιο και πρέπει οπωσδήποτε να βγάλετε τα φρύδια σας, τότε δοκιμάστε να τρίψετε με λίγο γυαλόχαρτο ή μια σκληρή λίμα τις μύτες από το τσιμπιδάκι σας, έτσι ώστε να το επαναφέρετε έστω για λίγο στα φυσιολογικά του πλαίσια. Επίσης, αφαιρέστε όλες τις μεγάλες και αντιαισθητικές τρίχες και αφήστε τις πολύ μικρές να μεγαλώσουν.

Προκειμένου να μην νιώσετε έντονο το τράβηγμα, κρατήστε το τσιμπιδάκι με το ένα χέρι και έχοντας απαλά τεντωμένο το ελεύθερο χέρι σας, βγάλτε τις ανεπιθύμητες τρίχες.

  • 2. Μην χρησιμοποιείτε μεγενθυντικό καθρέφτη:

Δεν χρειάζεται να βλέπετε και την παραμικρή τριχούλα που φαίνεται αμυδρά προκειμένου να βγάλετε σωστά τα φρύδια σας. Αν δεν μπορείτε να τις δείτε με τον απλό καθρέφτη, τότε δεν θα μπορεί κανείς να τις προσέξει. Εξάλλου, η χρήση του μεγεθυντικού καθρέφτη έχει την τάση να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, κάνοντας τα φρύδια σας να δείχνουν πιο γεμάτα, έτσι το πιο πιθανό είναι να βγάλετε περισσότερες από τις απαραίτητες τρίχες και να καταλήξετε με ένα λεπτό φρύδι, το οποίο θα παλέψετε πάρα πολύ για να το επαναφέρετε στο σημείο που θέλετε.

Tip: Χρησιμοποιήστε έναν κανονικό καθρέφτη και βγάζετε τα φρύδια σας κοντά σε έντονο φως, κατά προτίμηση φυσικό.

  • 3. Αποφύγετε το να βγάζετε τα φρύδια σας πολύ συχνά:

Μπορεί να θεωρείτε πως το να βγάζετε μια δυο τριχούλες που είδατε να έχουν βγει, σας βοηθάει να διατηρήσετε το σχήμα τους, αλλά ουσιαστικά το μόνο που καταφέρνετε είναι να χαλάτε το σχήμα τους.

Tip: Βγάλτε τα φρύδια σας κάθε 2 εβδομάδες. Στην αρχή μπορεί να σας φαίνεται αδύνατον, αλλά με το πέρας του χρόνου θα δείτε ότι τα φρύδια σας εξακολουθούν να μεγαλώνουν εκεί που θεωρούσατε ότι έχουν ατροφήσει!

  • 4. Υπερβολή στο βγάλσιμο:

Οι ειδικοί προτείνουν πως το να βγάζετε τα φρύδια σας 1 φορά στις 3 εβδομάδες είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Αυτό το χρονικό διάστημα θα δώσει στα φρύδια σας το περιθώριο να διορθώσουν οποιοδήποτε λάθος είχε γίνει στο προηγούμενο βγάλσιμο τους. Εξάλλου, αφού τα φρύδια αποτελούν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του προσώπου, πλαισιώνοντας το βλέμμα σας, η υπερβολική αφαίρεση τους θα αλλάξει ολόκληρο το πρόσωπο σας.

Tip: Αν κάνατε το λάθος και υπερβάλατε με την αφαίρεση των τριχών του φρυδιού σας, δεν έχετε τίποτα άλλο να κάνετε παρά να περιμένετε υπομονετικά να ξαναβγούν οι τρίχες και να πετύχετε ένα πιο ενιαίο αποτέλεσμα. Μέχρι να γίνει αυτό, απλά χρησιμοποιήστε ένα μολύβι φρυδιών ή λίγη σκιά για να τα γεμίσετε και να τους δώσετε το σωστό και επιθυμητό σχήμα.

  • 5. Υπερβολική αφαίρεση τριχών από τις άκρες των φρυδιών ή καθόλου

Πρέπει να δίνετε μεγάλη σημασία στις άκρες του φρυδιού σας, διότι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο συνολικό αποτέλεσμα. Επομένως, αποφύγετε τα φρύδια που τελειώνουν πολύ απότομα, γιατί δείχνουν άκομψα, όπως επίσης και τα φρύδια με έντονες άκρες τα οποία έχουν την τάση να κάνουν το βλέμμα πιο καθοδικό.

Tip: Βρείτε το σωστό σημείο στο οποίο πρέπει να τελειώνουν τα φρύδια σας χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το πινέλο πλάγια από την μύτη προς το τελείωμα του ματιού και το σημείο στο οποίο τέμνεται το φρύδι σας με το πινέλο δείχνει ακριβώς την άκρη που πρέπει να τελειώνει το φρύδι σας.

  • 6. Μην αφαιρείτε τρίχες του προσώπου σας εκτός από τα φρύδια σας:

Μπορεί να υπάρχουν τριχούλες που φαίνονται αντιαισθητικές και ενοχλητικές αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τις βγάζετε με το τσιμπιδάκι, ειδικά αν πρόκειται για περισσότερες από 2-3. Η μέθοδος αφαίρεσης με το τσιμπιδάκι δεν ενδείκνυται για τις περιοχές κοντά στο άνω χείλος ή το πηγούνι.

Tip: Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό για να σας πει τον καταλληλότερο τρόπο για την αντιμετώπιση τους.