Πώς επηρεάζει το λουκ σας ο τρόπος που χρησιμοποιείτε το σίδερο για μπούκλες

Πώς επηρεάζει το λουκ σας ο τρόπος που χρησιμοποιείτε το σίδερο για μπούκλες

Ο τρόπος που μπορεί μια γυναίκα να κατσαρώνει τα μαλλιά της με το σίδερο δεν είναι τόσο απλός όσο φαίνεται αρχικά. Μπορεί να σας πάρει πολύ καιρό και αμέτρητες αποτυχημένες προσπάθειες μέχρι να πετύχετε τα κυματιστά μαλλιά που επιθυμείτε. Ο καιρός, τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, ο τύπος των μαλλιών σας αλλά ακόμα και ο τρόπος που χειρίζεστε το καυτό σίδερο, αλλάζουν κατά πολύ το τελικό αποτέλεσμα.

Πολύ σωστά διαβάσατε! Η τεχνική του κατσαρώματος έχει μεγάλη σημασία. Ένα χτένισμα μπορεί να φαίνεται διαφορετικό από ένα άλλο μόνο και μόνο αλλάζοντας τη φορά που στρίβετε τις τούφες σας. Γι’ αυτό λοιπόν διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σας χαρίσουν άψογο αποτέλεσμα.

  • 1. Να τυλίγετε τα μαλλιά σας αριστερόστροφα και δεξιόστροφα

Μπορεί να το έχετε ήδη ακούσει ότι οι ειδικοί προτείνουν να αλλάζετε τη φορά που τυλίγετε τις τούφες σας, μία προς τα δεξιά και μία προς τα αριστερά. Εφαρμόζοντας την τεχνική αυτή θα επιτύχετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, καθώς επιτρέπετε στα μαλλιά σας να κινούνται προς διαφορετικές διευθύνσεις, δίνοντάς σας ένα πιο ανέμελο κι ανάλαφρο λουκ.

  • 2. Πότε να κρατάτε το σίδερο κάθετα

Πριν ακόμα ξεκινήσετε να τυλίγετε τις τούφες σας, πρέπει να ελέγξετε τον τρόπο με τον οποίο κρατάτε στο χέρι σας το καυτό σίδερο. Αν θέλετε να σας δώσει ένα casual λουκ μ’ ένα ξεκούραστο, σχεδόν φυσικό αποτέλεσμα, σχηματίζοντας χαλαρά κύματα στα μαλλιά σας, τότε πρέπει να κρατάτε το σίδερο κάθετα.

  • 3. Πότε να κρατάτε το σίδερο οριζόντια

Στην αντίθετη περίπτωση που επιθυμείτε ένα πιο εντυπωσιακό λουκ, σαν τις εμφανίσεις των αστέρων του Hollywood πάνω στο κόκκινο χαλί, κρατήστε το σίδερο οριζοντίως, έτσι ώστε να δημιουργήσετε κύματα σε σχήμα S, τα οποία όταν πέσουν στους ώμους σας, θα δείχνουν πιο λαμπερά κι εντυπωσιακά.

  • 4. Αποφύγετε τα παρακάτω λάθη

Το να εναλλάσσετε τη φορά στις μπούκλες σας είναι καλό όπως είπαμε προηγουμένως, προσοχή όμως, μην επιλέξετε τη μία φορά στο μισό σας κεφάλι και την άλλη φορά στο άλλο μισό. Οι μπούκλες πρέπει να είναι ανακατεμένες αλλιώς το αποτέλεσμα δε θα είναι καθόλου κολακευτικό. Επίσης, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το σίδερο είναι αρκετά ζεστό για να μπορέσει να κατσαρώσει τις τούφες, όχι όμως υπερβολικά καυτό γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να καταστρέψετε σταδιακά τα μαλλιά σας.