18 συμβουλές μακιγιάζ για εκθαμβωτικό βλέμμα

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (1)

Σας αρέσει να παίζετε με το μακιγιάζ σας και να κάνετε το βλέμμα σας εκθαμβωτικό; Διαβάστε μια λίστα με μερικά απλά μυστικά ομορφιάς που θα σας βοηθήσουν να το αποκτήσετε!

1. Γαλάζια μάτια

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (2)

Εάν θέλετε να κάνετε τα μπλε μάτια σας να ξεχωρίζουν, ξεκινήστε χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα χρώματα σκιών. Οι καφέ, οι μπεζ και οι ασημί σκιές είναι ιδανικές επιλογές, αλλά όχι συνδυαστικά όλες μαζί.

2. Καστανά μάτια

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (3)

Τα καστανά μάτια μπορούν πραγματικά να συνεισφέρουν στην ομορφιά προσώπου και να εκτοξεύσουν το βλέμμα σας με χρυσές, σκούρες μπεζ και μπλε αποχρώσεις σκιών και αυτό διότι η αντίθεση των χρωμάτων είναι αυτό που θα τα βοηθήσει να ξεχωρίσουν.

3. Πράσινα μάτια

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (4)

Μπορείτε να μαντέψετε ποια χρώματα είναι ιδανικά στο μακιγιάζ για πράσινα μάτια; Οι μακιγιέρ προτείνουν μωβ, μπλε, ασημί και ροζ αποχρώσεις για να δώσουν έμφαση στο πράσινο χρώμα ματιών.

4. Μικρά μάτια

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (5)

Μερικές φορές τα μικρότερα μάτια δεν τραβούν τόσο πολύ την προσοχή, αλλά με τα κατάλληλα eyeliner tips μπορείτε πραγματικά να κάνετε τα μάτια σας να ξεχωρίσουν. Θα χρειαστεί να υπογραμμίσετε την πάνω βλεφαρίδα του ματιού σας από το μέσο του ματιού σας προς το εξωτερικό του, ξεπερνώντας αν θέλετε λίγο την άκρη του. Επίσης, υπογραμμίστε το κάτω βλέφαρό σας, ένα τέταρτο προς το εσωτερικό του ματιού. Αυτή η τεχνική τραβάει την προσοχή στο εξωτερικό κομμάτι των ματιών σας, κάνοντας τα να δείχνουν μεγαλύτερα.

5. Φωτίστε τα

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (6)

Μήπως τα μάτια σας μοιάζουν λίγο μουντά; Δοκιμάστε να τα φωτίσετε υπογραμμίζοντας με λίγο ροδακινί ή μπεζ τις κάτω βλεφαρίδες σας από άκρη σε άκρη.

6. Βλεφαρίδες

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (7)

Ένας πολύ απλός τρόπος να κάνετε τα μάτια σας εκθαμβωτικά είναι γυρίζοντας πολύ καλά τις βλεφαρίδες σας. Αν λοιπόν οι βλεφαρίδες σας είναι ίσιες ή προς τα κάτω, αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει να «ανοίξετε» πραγματικά τα μάτια σας.

7. Μάσκαρα

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (8)

Η μάσκαρα έχει την ιδιότητα να μετατρέπει το πρόσωπο σας από βαρετό σε ζωηρό και πιο συγκεκριμένα η μαύρη μάσκαρα θα κάνει το βλέμμα σας σαγηνευτικό.

8. Ακόμη πιο φωτεινά μάτια

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (9)

Μια άλλη συμβουλή για να φωτίσετε τα μάτια σας είναι να χρησιμοποιήσετε λίγη λευκή σκιά στο εσωτερικό των ματιών σας, κοντά στους δακρυγόνους αδένες. Αυτή η μικρή πινελιά λευκού, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά.

9. Highlight

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (10)

Μην ξεχάσετε να τονίσετε το κόκκαλο των φρυδιών σας, δηλαδή την περιοχή κάτω από το φρύδι σας, εκεί που κάνει μια πτυχή. Προσθέτοντας λοιπόν λίγη λευκή ή μπεζ σκιά σε εκείνο το σημείο, το αποτέλεσμα θα είναι πιο ισχυρό.

10. Φρύδια

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (11)

Σχετικά με τα φρύδια σας, μην ξεχάσετε πρώτα να τα στρώσετε, αφού τα ανακατεμένα και άστρωτα φρύδια μπορούν να τραβήξουν την προσοχή μακρυά από τα μάτια σας. Επομένως, αν θέλετε να κάνετε το βλέμμα σας εκθαμβωτικό σιγουρευτείτε πως τα έχετε βγάλει καλά ή έχετε κάνει αποτρίχωση.

11. Βαθουλωτά μάτια

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (12)

Έχετε βαθουλωτά μάτια; Αν ναι, δείτε τι μπορείτε να κάνετε. Χρησιμοποιήστε μια γυαλιστερή σκιά σε χρώμα που ταιριάζει με τα μάτια σας. Η λάμψη της θα τραβήξει τα μάτια σας προς τα έξω.

12. Ουδέτερο χρώμα χειλιών

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (13)

Είτε θέλετε να τραβήξουν την προσοχή τα μάτια σας, είτε τα χείλη σας. Δεν μπορείτε να κάνετε και τα δύο ταυτόχρονα, είναι υπερβολικό. Επομένως, αν θέλετε να επιστήσετε την προσοχή στα μάτια σας, φορέστε ένα ουδέτερο χρώμα στα χείλη.

13. Μαύροι κύκλοι

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (14)

Καλύψτε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας, έτσι ώστε οι άλλοι να προσέξουν τα μάτια σας για καλό σκοπό και όχι για να σχολιάσουν αρνητικά τις σακούλες που σας κάνουν να δείχνετε σα να είστε άυπνη για μέρες.

14. Μαύρη γραμμή γύρω από τα μάτια; ΌΧΙ!

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (15)

Κάνοντας έναν βαρύ μαύρο κύκλο γύρω από ολόκληρο το μάτι σας θα τραβήξετε την προσοχή, αλλά όχι αυτή που θέλετε. Αποφύγετε να το κάνετε λοιπόν, γιατί πέρα από την αρνητική προσοχή θα κάνει τα μάτια σας μικρότερα.

15. Ψεύτικες βλεφαρίδες

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (16)

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες κάνουν το βλέμμα σας εκπληκτικό και σε συνδυασμό με μαύρο eyeliner είναι υπέροχες για μια βραδινή έξοδο ή μια σημαντική εκδήλωση. Ωστόσο αυτό το look είναι πιο πολύ βραδινό, παρά για να πάτε στο μανάβικο ή το ταχυδρομείο. Κρατήστε λοιπόν αυτήν την glamour εμφάνιση για την κατάλληλη περίσταση.

16. Γυαλιά

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (17)

Φοράτε γυαλιά; Μην ανησυχείτε. Και πάλι μπορείτε να κάνετε το βλέμμα σας εντυπωσιακό. Απλά προσθέστε ένα φωτεινό concealer κάτω από τα μάτια σας σε όλο το μήκος τους μέχρι την εξωτερική γωνία. Με αυτό τον τρόπο το φωτεινό χρώμα θα τραβήξει την προσοχή και θα κρύψει την σκιά που προκαλούν τα γυαλιά.

17. Μεγαλύτερες βλεφαρίδες

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (18)

Αν θέλετε να δώσετε ένα πιο drama look στις βλεφαρίδες σας χωρίς να βάλετε ψεύτικες, δοκιμάστε να βάλετε περισσότερες στρώσεις μάσκαρα στις εξωτερικές βλεφαρίδες. Θα τις κάνει να μοιάζουν πιο παχιές και πιο μακριές.

18. Κάτω βλεφαρίδες

Tips μακιγιάζ για εκθαμβωτικά μάτια (19)

Μερικές φορές οι κάτω βλεφαρίδες παραμελούνται, αλλά αν πραγματικά θέλετε να έχετε ένα ξεχωριστό βλέμμα, θα πρέπει να τους δώσετε λίγη προσοχή. Μην το παρακάνετε όμως, μια δυο στρώσεις μάσκαρας είναι αρκετές.