Νυφικά χτενίσματα: 100+ εντυπωσιακές προτάσεις

Νυφικά χτενίσματα (1)

Μια νύφη έχει πάντα το άγχος να κάνει την καλύτερη εντύπωση στον αγαπημένο της, αλλά και τους καλεσμένους του γάμου. Γι’ αυτό όλα θα πρέπει να είναι στην εντέλεια, ξεκινώντας από μια εκθαμβωτική εμφάνιση.

Το πρώτο πράγμα που ψάχνει μια νύφη είναι το φόρεμα (δείτε τις τάσεις στα νυφικά 2020), ωστόσο η προετοιμασία δεν σταματάει εκεί. Αφού έχετε καταλήξει στο ιδανικό νυφικό, θα πρέπει να προχωρήσετε στις υπόλοιπες λεπτομέρειες της εμφάνισης σας. Ένα από τα βασικά σημεία είναι και το νυφικό χτένισμα που θα επιλέξετε. Το ύφος και το στυλ του θα πρέπει να ταιριάζει με το νυφικό.

Ξεκινήστε οπότε να σκέπτεστε εάν θέλετε ένα νυφικό χτένισμα ανάλαφρο, ανέμελο, boho ή καλοχτενισμένο. Αφού καταλήξετε στο ύφος, επιλέξτε το στυλ του. Διαλέξετε το ιδανικό για εσάς ανάμεσα στα νυφικά χτενίσματα με μπούκλες, πλεξούδα, αλογοουρά ή κότσο (updo – σινιόν).

Ακολουθούν 100+ φωτογραφίες με εντυπωσιακά νυφικά χτενίσματα για κάθε μήκος μαλλιών και για κάθε στυλ. Δείτε τα και πάρτε ιδέες για να λάμψετε την ημέρα του γάμου σας.

► Πέρα από την επιλογή του νυφικού χτενίσματος, δείτε μερικές ιδέες για:
Νυφικά νύχια
Νυφικά μακιγιάζ
Νυφικά παπούτσια

Να σημειωθεί πως τα νυφικά χτενίσματα που θα δείτε στη συνέχεια κάνουν εξίσου για την κουμπάρα ή τις συγγενείς της νύφης / του γαμπρού. Ορισμένα βέβαια μπορούν να φορεθούν και από μια καλεσμένη στο γάμο!

Νυφικά χτενίσματα για μακριά μαλλιά:

Νυφικά χτενίσματα (16)

Νυφικά χτενίσματα (11)

Νυφικά χτενίσματα (12)

Νυφικά χτενίσματα (15)

Νυφικά χτενίσματα (14)

Νυφικά χτενίσματα (13)

Τα νυφικά χτενίσματα για μακριά μαλλιά έχουν την μεγαλύτερη ποικιλία. Το μακρύ μήκος των μαλλιών δίνει στην κομμώτρια την ευκαιρία να βάλει την φαντασία της να δημιουργήσει. Γι’ αυτό άλλωστε πολλές νύφες χρησιμοποιούν τρέσες για την ημέρα του γάμου τους.

Υπάρχουν λοιπόν πολλές εντυπωσιακές ιδέες στα νυφικά χτενίσματα για μακριά μαλλιά με μπούκλες. Τα απλά χτενίσματα με τα μαλλιά κάτω σε ανάλαφρες μπούκλες ή οι περίτεχνοι νυφικοί κότσοι με πλούσιο όγκο είναι οι πιο συνηθισμένες επιλογές. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε την δημιουργία μιας μακριάς πλούσιας πλεξούδας στολισμένης με άνθη ή λαμπερά κοκαλάκια. Όπως επίσης, να δοκιμάσετε ένα νυφικό χτένισμα μισά πάνω μισά κάτω με μπούκλες και πλεξούδα καταρράκτη.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις στα νυφικά χτενίσματα για μακριά μαλλιά. Στις υπόλοιπες κατηγορίες που ακολουθούν θα βρείτε ακόμη περισσότερες ιδέες για να λάμψετε στο γάμο σας.

Νυφικά χτενίσματα για μαλλιά μέχρι τον ώμο:

Νυφικά χτενίσματα (5)

Νυφικά χτενίσματα (6)

Νυφικά χτενίσματα (10)

Νυφικά χτενίσματα (9)

Νυφικά χτενίσματα (8)

Νυφικά χτενίσματα (7)

Τα μαλλιά μέχρι τον ώμο, όπως για παράδειγμα το μακρύ καρέ, είναι πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Αν λοιπόν είστε μια νύφη με μεσαίου μήκους μαλλιά, έχετε την δυνατότητα να κάνετε πολλά εντυπωσιακά νυφικά χτενίσματα. Αφήστε τα μαλλιά σας κάτω, πιάστε τα μισά ψηλά ή δημιουργήστε έναν εντυπωσιακό κότσο – updo.

Μια υπέροχη ιδέα είναι να αφήσετε κάτω τα μαλλιά σας και να κάνετε μια πλάγια πλεξούδα στολισμένη με μικρά ανθάκια. Εναλλακτικά, πιάστε τα σε ένα ανάλαφρο half up με όγκο στο πίσω μέρος, τούφες να αγκαλιάζουν γλυκά το πρόσωπο και μια στέκα με στρας να στολίζει το χτένισμα σας. Επίσης, μπορείτε να κάνετε υπέροχες μπούκλες και να τα πιάσετε μισά πάνω μισά κάτω ή να παίξετε με τους κότσους και τα updo.

Θαυμάσια ρομαντική ιδέα για νυφικό χτένισμα αποτελεί ο ψηλός κότσος μπαλαρίνας σε ανάλαφρο ύφος. Μπορείτε να τον διατηρήσετε απλό ή να τον στολίσετε με μια κορδέλα, λουλούδια ή ένα λαμπερό κοκαλάκι τύπου τιάρας.

Νυφικά χτενίσματα για κοντά μαλλιά:

Νυφικά χτενίσματα (4)

Νυφικά χτενίσματα (2)

Νυφικά χτενίσματα (3)

Αν έχετε επιλέξει να κάνετε ένα κοντό κούρεμα στα μαλλιά σας, είτε αυτό είναι ένα pixie – αγορίστικο, ή ένα κοντό καρέ, τότε και πάλι μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά νυφικά χτενίσματα. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε τρέσες για να τα μακρύνετε. Υπάρχουν πολλά χτενίσματα για νύφες με κοντά μαλλιά που μπορείτε να κάνετε.

Η πιο απλή επιλογή είναι να στολίσετε τα μαλλιά σας με λουλούδια. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα στεφάνι με λουλούδια της αρεσκείας σας και συνδυάστε το με τα μαλλιά ανέμελα κάτω σε ίσια, σγουρή ή κυματιστή μορφή. Επίσης, κάντε την φράντζα σας πλεξούδα ή πιάστε την με έναν περίτεχνο τρόπο στο πλάι. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να προσθέσετε λουλούδια ή ένα υπέροχο κοκαλάκι κόσμημα για να την κρατήσετε στη θέση της.

Αν όμως έχετε πολύ κοντά μαλλιά, επενδύστε στα κοκαλάκια – κοσμήματα. Δοκιμάστε να φορέσετε μια τιάρα ή μια κορδέλα και θα κερδίσετε τις εντυπώσεις.

Νυφικά χτενίσματα με πέπλο:

Νυφικά χτενίσματα (17)

Νυφικά χτενίσματα (22)

Νυφικά χτενίσματα (18)

Νυφικά χτενίσματα (21)

Νυφικά χτενίσματα (19)

Νυφικά χτενίσματα (20)

Αν σκέφτεστε να φορέσετε πέπλο, τότε θα πρέπει να συνδυάσετε το χτένισμα σας με αυτό. Υπάρχουν νυφικά χτενίσματα για μακρύ πέπλο, αλλά και για κοντό.

Δημιουργήστε για παράδειγμα στα μαλλιά σας ένα χαμηλό twisted updo και στερεώστε το πέπλο πάνω από το τελείωμα του με ένα όμορφο κοκαλάκι με άνθη ή κάποιο αρχαιοελληνικού τύπου. Αν πάλι θέλετε έναν πιο περίτεχνο κότσο, μπορείτε να φορέσετε το πέπλο από πάνω του και να προσθέσετε μια τιάρα.

Τέλος, ωραία επιλογή είναι και τα νυφικά χτενίσματα μισά πάνω μισά κάτω που συνδυάζονται εξίσου όμορφα με ένα πέπλο.

Δείτε στο σχετικό αφιέρωμα 50 ακόμη εντυπωσιακά νυφικά χτενίσματα με πέπλο.

Νυφικά χτενίσματα με τα μαλλιά κάτω:

Νυφικά χτενίσματα (23)

Νυφικά χτενίσματα (25)

Νυφικά χτενίσματα (24)

Υπάρχουν βέβαια και οι νύφες που δεν θέλουν να κάνουν κάτι περίτεχνο με τα μαλλιά τους. Αυτές συνήθως επιλέγουν ένα νυφικό χτένισμα με τα μαλλιά κάτω σε καλοσχηματισμένες ανάλαφρες μπούκλες ή τύπου vang. Σε αυτή την περίπτωση ένα κοκαλάκι με στρας ή πέρλες, όπως και μια όμορφη κορδέλα ή μια τιάρα θα κάνουν το χτένισμα σας μοναδικό και άκρως εντυπωσιακό.

Επίσης, μπορείτε να πιάσετε τη μια πλευρά των μαλλιών σας με ένα κοκαλάκι, δίνοντας μια υπέροχη όψη στο χτένισμα σας.

Νυφικά χτενίσματα με μπούκλες:

Νυφικά χτενίσματα (26)

Νυφικά χτενίσματα (30)

Νυφικά χτενίσματα (31)

Νυφικά χτενίσματα (29)

Νυφικά χτενίσματα (28)

Νυφικά χτενίσματα (27)

Οι ανάλαφρες μπούκλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία πολλών εντυπωσιακών νυφικών χτενισμάτων. Μπούκλες χοντρές, μικρές, τύπου vang ή κυματιστά μαλλιά ολοκληρώνουν υπέροχα χτενίσματα για μια νύφη που θέλει να εντυπωσιάσει.

Αφήστε τα μαλλιά σας κάτω, πιάστε την μια τους πλευρά, δημιουργήστε εκπληκτικά half up ή εντυπωσιακούς νυφικούς κότσους με μπούκλες. Υπάρχουν πάρα πολλά χτενίσματα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Νυφικά χτενίσματα στο πλάι:

Νυφικά χτενίσματα (32)

Νυφικά χτενίσματα (34)

Νυφικά χτενίσματα (33)

Ενδιαφέρουσα επιλογή αποτελούν και τα νυφικά χτενίσματα στο πλάι. Πρόκειται για το τράβηγμα όλων των μαλλιών στη μία πλευρά, αφήνοντας την άλλη άδεια. Οι παραλλαγές είναι πολλές και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το ιδανικό για εσάς.

Μπορείτε να κάνετε υπέροχα νυφικά χτενίσματα με μπούκλες στο πλάι ή με μια πλεξούδα επιμελώς ατημέλητη. Το πιάσιμο μπορεί να συνδυάζεται με μια πλεξούδα που ξεκινάει από την μία πλευρά και φέρνει όλα τα μαλλιά στην άλλη ή να είναι τύπου twisted. Σε αυτά τα χτενίσματα μπορείτε να προσθέσετε άνθη, κοκαλάκια ή μια υπέροχη κορδέλα που θα κοσμεί τα μαλλιά σας, καθώς μπλέκεται ανάμεσα τους.

Τα χτενίσματα στο πλάι ταιριάζουν με στράπλες ή με έναν ώμο νυφικά φορέματα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να φορεθεί και με άλλου είδους νυφικά. Μπορούν επίσης να έχουν ρομαντικό ύφος και να συνδυαστούν με το αντίστοιχο φόρεμα.

Νυφικά χτενίσματα με πλεξούδα:

Νυφικά χτενίσματα (37)

Νυφικά χτενίσματα (40)

Νυφικά χτενίσματα (39)

Νυφικά χτενίσματα (35)

Νυφικά χτενίσματα (38)

Νυφικά χτενίσματα (36)

Μια πλεξούδα μπορεί να δημιουργήσει από μόνη της ένα εντυπωσιακό νυφικό χτένισμα. Μπορεί όμως να απογειώσει και οποιοδήποτε κότσο ή updo, αν συνδυαστεί μαζί του.

Δοκιμάστε για παράδειγμα να κάνετε έναν ψηλό αρχαιοελληνικό κότσο και να τον στολίσετε με μια πλεξούδα στέκα, είτε να ξεκινήσετε πλέκοντας μια πλεξούδα και καταλήγοντας σε έναν υπέροχο πλάγιο κότσο με μπούκλες. Επίσης, αν το κούρεμα σας διαθέτει αφέλειες, αφήστε τις να γεμίσουν το μέτωπο σας και πιάστε τα υπόλοιπα μαλλιά σας ψηλά σε έναν κότσο με μικρές διακοσμητικές πλεξούδες.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ιδέες που μπορείτε να υιοθετήσετε. Τα νυφικά χτενίσματα με πλεξούδα, γενικότερα, μπορούν να έχουν τόσο ρομαντικό ή αρχαιοελληνικό, όσο και boho ύφος, γεγονός που σημαίνει πως μπορούν να συνδυαστούν με το αντίστοιχο νυφικό φόρεμα.

Αρχαιοελληνικά νυφικά χτενίσματα:

Νυφικά χτενίσματα (43)

Νυφικά χτενίσματα (42)

Νυφικά χτενίσματα (45)

Νυφικά χτενίσματα (46)

Νυφικά χτενίσματα (41)

Νυφικά χτενίσματα (44)

Τα αρχαιοελληνικά χτενίσματα είναι μια από τις κορυφαίες επιλογές των γυναικών για το γάμο τους. Διαθέτουν τον αέρα της Αρχαίας Ελλάδας, είναι κομψά, ρομαντικά και ανάλαφρα. Μπορεί να είναι ιδανικά για ένα αρχαιοελληνικό νυφικό ή boho style φορέμα, αλλά μπορούν να συνδυαστούν εξίσου με οποιοδήποτε ύφος νυφικού κι αν επιλέξετε.

Διαθέτουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές και όψεις, με χαρακτηριστικά γνωρίσματα τους να είναι οι ανάλαφρες μπούκλες και τα υπέροχα αξεσουάρ μαλλιών. Για την ολοκλήρωση ενός αρχαιοελληνικού κότσου ή updo, καθώς και μιας όμορφης πλεξούδας, ιδανική επιλογή είναι τα χρυσά μεταλλικά κοκαλάκια ή μπαρέτες σε σχήματα φύλλων της ελιάς. Ωστόσο, πολλές είναι οι νύφες που επιλέγουν να συνδυάσουν το αρχαιοελληνικό νυφικό τους χτένισμα με μια κορδέλα από δαντέλα ή σατέν, όπως και με κοκαλάκια στολισμένα με στρας, πέρλες ή αλυσίδες.

► Δείτε το σχετικό άρθρο με 45 εντυπωσιακές προτάσεις για αρχαιοελληνικά χτενίσματα

Ανάλαφρα νυφικά χτενίσματα:

Νυφικά χτενίσματα (49)

Νυφικά χτενίσματα (47)

Νυφικά χτενίσματα (48)

Αν δεν είστε λάτρης των στημένων μαλλιών, η επιλογή ενός ανάλαφρου νυφικού χτενίσματος είναι ιδανική για εσάς. Πρόκειται για τα χτενίσματα που δεν έχουν αυστηρό σχεδιασμό, αλλά τα μαλλιά είναι επιμελώς ατημέλητα πιασμένα.

Μπορείτε να πιάσετε τα μαλλιά σας σε ένα ανάλαφρο χαμηλό σινιόν με μπούκλες και να τα στολίσετε με λουλούδια. Εναλλακτικά, δοκιμάστε ένα νυφικό χτένισμα στο πλάι ή ανάλαφρες μπούκλες και τα μαλλιά κάτω.

Νυφικά χτενίσματα ψηλοί κότσοι – updo:

Νυφικά χτενίσματα (54)

Νυφικά χτενίσματα (51)

Νυφικά χτενίσματα (52)

Νυφικά χτενίσματα (55)

Νυφικά χτενίσματα (53)

Νυφικά χτενίσματα (50)

Ένας ψηλός κότσος μπορεί να αποτελέσει μια υπέροχη επιλογή για νυφικό χτένισμα, που θα αναδείξει πλήρως το νυφικό σας, όποιο κι αν είναι το σχέδιο του. Τραβώντας όλα τα μαλλιά ψηλά απελευθερώνετε τους ώμους και το πρόσωπο, αναδεικνύοντας τα όμορφα χαρακτηριστικά σας.

Ένας ψηλός κότσος μπαλαρίνας είναι ιδανικός για να συνδυαστεί με ένα νυφικό πριγκιπικού τύπου. Ο νυφικός αυτός κότσος μπορεί να είναι απλός, ανάλαφρος ή να συνδυάζεται με μια πλεξούδα. Επίσης, μπορεί να απογειωθεί στολίζοντας τον με υπέροχα αξεσουάρ μαλλιών ή με μια κορδέλα που τον τυλίγει και δημιουργεί έναν υπέροχο διακριτικό φιόγκο.

Εξίσου όμως εντυπωσιακοί είναι και οι ψηλοί κότσοι με μπούκλες που ολοκληρώνονται με πλάγιες αφέλειες ή συνοδεύονται από μια εντυπωσιακή πλεξούδα.

Υπάρχουν πολλές ακόμη εκδοχές ψηλού κότσου ή updo που μπορούν να αποτελέσουν υπέροχα νυφικά χτενίσματα. Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι ένα μικρό δείγμα για τα νυφικά χτενίσματα με ψηλό σινιόν.

Νυφικά χτενίσματα χαμηλοί κότσοι – updo:

Νυφικά χτενίσματα (56)

Νυφικά χτενίσματα (61)

Νυφικά χτενίσματα (60)

Νυφικά χτενίσματα (59)

Νυφικά χτενίσματα (58)

Νυφικά χτενίσματα (57)

Τα νυφικά χτενίσματα με χαμηλούς κότσους, updo ή σινιόν διαθέτουν συνήθως μια πιο ρομαντική όψη. Μπορούν επομένως να φορεθούν από νύφες που επιλέγουν να κάνουν έναν ρομαντικό γάμο.

Πρόκειται για τα χτενίσματα που γίνονται στο ύψος του σβέρκου ή ελάχιστα πιο ψηλά. Συνήθως διαθέτουν μπούκλες, twists ή συνδυασμό αυτών με πλεξούδες. Ενώ, για να κάνετε τον χαμηλό κότσο ή το σινιόν σας πιο εντυπωσιακό, μπορείτε να προσθέσετε υπέροχα μεταλλικά αξεσουάρ μαλλιών είτε να τον διακοσμήσετε με στρας, πέρλες ή λουλούδια.

Τα νυφικά χτενίσματα με χαμηλό κότσο, updo ή σινιόν μπορούν να φορεθούν τόσο με αρχαιοελληνικού τύπου νυφικά, όσο με δαντελωτά, boho style, αλλά και πριγκιπικά φορέματα.

Νυφικά χτενίσματα με λουλούδια:

Νυφικά χτενίσματα (62)

Νυφικά χτενίσματα (66)

Νυφικά χτενίσματα (63)

Νυφικά χτενίσματα (64)

Νυφικά χτενίσματα (65)

Νυφικά χτενίσματα (67)

Τα λουλούδια αποτελούν μια υπέροχη ιδέα για να διακοσμήσετε ένα νυφικό χτένισμα. Πρόκειται για ένα στοιχείο που ταιριάζει στα ανάλαφρα boho νυφικά χτενίσματα, όπως και στα ρομαντικά. Μπορεί όμως να στολίσει εξίσου καλά οποιοδήποτε ύφος νυφικού χτενίσματος κι αν επιλέξετε. Λουλούδια μικρά ή μεγάλα, αληθινά ή ψεύτικα μπορούν να μπλεχτούν ανάμεσα στις μπούκλες ή την πλεξούδα σας είτε να δημιουργήσουν ένα όμορφο στεφάνι για τα μαλλιά σας.

Είναι επίσης ιδανικά για τις νύφες με κοντά μαλλιά, αφού δεν έχουν πολλές επιλογές λόγω του μικρού μήκους των μαλλιών τους. Μπορούν όμως να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό και απλό νυφικό χτένισμα με ένα στεφάνι λουλουδιών.

Ρομαντικά νυφικά χτενίσματα:

Νυφικά χτενίσματα (72)

Νυφικά χτενίσματα (71)

Νυφικά χτενίσματα (69)

Νυφικά χτενίσματα (73)

Νυφικά χτενίσματα (68)

Νυφικά χτενίσματα (70)

Τα πιο ρομαντικά νυφικά χτενίσματα είναι συνήθως αυτά με τις ανάλαφρες μπούκλες. Πιασμένες ή ανέμελες, οι μπούκλες μπορούν να κάνουν μια νύφη να εξωτερικεύσει τον ρομαντισμό της και να λάμψει στο γάμο της. Συνδυάζονται υπέροχα με τα διάφορα αξεσουάρ μαλλιών, όπως και με ένα κοντό ή μακρύ πέπλο.

Το σχέδιο του νυφικού δεν σας περιορίζει στο να επιλέξετε ένα ρομαντικό νυφικό χτένισμα, αφού ταιριάζουν με όλα.

Νυφικά χτενίσματα με στεφάνι:

Νυφικά χτενίσματα (75)

Νυφικά χτενίσματα (74)

Νυφικά χτενίσματα (76)

Τα νυφικά χτενίσματα με στεφάνι είναι ιδανικά για κάθε μήκος μαλλιών. Ωστόσο, η επιλογή ενός τέτοιου χτενίσματος για μια νύφη με κοντά μαλλιά είναι άκρως εντυπωσιακή, αφού το μικρό μήκος των μαλλιών της την περιορίζει ελαφρώς στην δημιουργία περίτεχνων χτενισμάτων. Φορώντας βέβαια ένα υπέροχο στεφάνι από λουλούδια ή μεταλλικού τύπου μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις.

Αν όμως τα μαλλιά σας μπορούν να πιαστούν σε έναν κότσο ή ένα εντυπωσιακό half up, μπορείτε επίσης να ολοκληρώσετε το νυφικό σας χτένισμα με ένα στεφάνι. Εναλλακτικά, μπορείτε να προτιμήσετε ένα νυφικό χτένισμα με τα μαλλιά κάτω σε μπούκλες, στολισμένα με ένα όμορφο στεφάνι.

Συνήθως τα στεφάνια με λουλούδια παραπέμπουν σε ένα ρομαντικό ή πιο boho style, ενώ τα μεταλλικού τύπου συνδυάζονται εκπληκτικά με τα αρχαιοελληνικά χτενίσματα.

Boho νυφικά χτενίσματα:

Νυφικά χτενίσματα (82)

Νυφικά χτενίσματα (80)

Νυφικά χτενίσματα (79)

Νυφικά χτενίσματα (81)

Νυφικά χτενίσματα (77)

Νυφικά χτενίσματα (78)

Το boho style έχει αγαπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια από όλες τις γυναίκες και ιδιαίτερα τις νύφες. Εκπέμπει ρομαντισμό και μια ξέγνοιαστη διάθεση εμπνευσμένη από τους hippies, ιδανική για τη μέρα του γάμου σας. Τα boho νυφικά χτενίσματα είναι επιμελώς ατημέλητα και συνήθως διακοσμημένα με λουλούδια.

Επιλέξτε λοιπόν να αφήσετε τα μαλλιά σας κάτω σε ένα ανέμελο beachy waves look ή να κάνετε ένα Updo, μια πλεξούδα ή μια αλογοουρά σε μποέμ στυλ. Οι καλεσμένοι θα σας κοιτούν με θαυμασμό.

Το συγκεκριμένο είδος χτενίσματος ταιριάζει τόσο με boho νυφικά, όσο και με πιο ανάλαφρα και απλά στυλ. Όπως για παράδειγμα η μακριά ανάλαφρη πλεξούδα μπορεί να συνδυαστεί και με ένα πριγκιπικό ή γοργονέ φόρεμα.

► Δείτε περισσότερες ιδέες με boho νυφικά χτενίσματα

Νυφικά χτενίσματα μισά πάνω μισά κάτω:

Νυφικά χτενίσματα (84)

Νυφικά χτενίσματα (88)

Νυφικά χτενίσματα (85)

Νυφικά χτενίσματα (86)

Νυφικά χτενίσματα (87)

Νυφικά χτενίσματα (83)

Αν πάλι θέλετε να έχετε τα μαλλιά σας κάτω, αλλά να τα απομακρύνετε από το πρόσωπο σας, δημιουργώντας ένα όμορφο νυφικό χτένισμα, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο half up. Τα νυφικά χτενίσματα μισά πάνω μισά κάτω μπορούν να είναι εξίσου εντυπωσιακά με τα υπόλοιπα στυλ πιασίματος των μαλλιών σας.

Δοκιμάστε λοιπόν να πιάσετε τα μισά μαλλιά με μια πλεξούδα, ένα twist ή ένα χαλαρό δέσιμο στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Στο σημείο αυτό μπορείτε να προσθέσετε μικρά ανθάκια ή μεγαλύτερα λουλούδια. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε ένα κοκαλάκι – χτενάκι με στρας ή πέρλες.

Τα νυφικά χτενίσματα μισά πάνω μισά κάτω είναι ρομαντικά, boho αλλά και ανάλαφρα, γι’ αυτό ταιριάζουν με φορέματα τύπου στράπλες ή με ανοιχτή πλάτη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να φορεθούν με οποιοδήποτε στυλ νυφικού κι αν επιλέξετε.

Νυφικά χτενίσματα με αλογοουρά – κοτσίδα:

Νυφικά χτενίσματα (110)

Νυφικά χτενίσματα (111)

Νυφικά χτενίσματα (112)

Νυφικά χτενίσματα (115)

Νυφικά χτενίσματα (114)

Νυφικά χτενίσματα (113)

Μια ακόμη υπέροχη ιδέα για το πως να χτενίσετε τα μαλλιά στο γάμο σας είναι η αλογοουρά. Μια κομψή μακριά αλογοουρά σε ίσια μαλλιά ή σε ανάλαφρες μπούκλες μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με ένα κομψό, ρομαντικό ή πριγκιπικό νυφικό φόρεμα.

Αν το νυφικό σας είναι αρκετά φορτωμένο με διακοσμητικά στοιχεία όπως στρας, καλό θα ήταν να επιλέξετε μια κομψή, απλή και ίσια αλογοουρά έτσι ώστε να διατηρήσετε μια ισορροπία σε όλο το σύνολο. Αν πάλι έχετε επιλέξει ένα boho style νυφικό ή κάποιο πολύ απλό, μπορείτε να κάνετε μια πιο περίτεχνη εκδοχή της αλογοουράς με ανάλαφρες μπούκλες ή κυματιστά μαλλιά.

Τα νυφικά χτενίσματα με αλογοουρά – κοτσίδα μπορούν να σταθούν από μόνα τους ή να διακοσμηθούν με υπέροχα αξεσουάρ μαλλιών. Επιλέξτε ένα όμορφο κοκαλάκι ή προσθέστε λουλούδια και απογειώστε τη νυφική εμφάνιση σας.

Νυφικά χτενίσματα με κορδέλα:

Νυφικά χτενίσματα (94)

Νυφικά χτενίσματα (91)

Νυφικά χτενίσματα (90)

Νυφικά χτενίσματα (89)

Νυφικά χτενίσματα (93)

Νυφικά χτενίσματα (92)

Η προσθήκη μιας κορδέλας σε ένα νυφικό χτένισμα το κάνει πιο ρομαντικό, παιχνιδιάρικο και girly. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε κότσους και αλογοουρές, όσο και σε half up νυφικά χτενίσματα.

Η πιο συνηθισμένη επιλογή κορδέλας είναι η σατέν, ωστόσο υπάρχουν νύφες που προτιμούν τις δαντελωτές ή τις πιο ιδιαίτερες κορδέλες. Πέρα όμως από τις απλές επιλογές του διαφορετικού υλικού, υπάρχουν και κορδέλες που συνδυάζονται με στρας, πέρλες κλπ.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν μια κορδέλα για να την πλέξετε μέσα στα μαλλιά σας ή να την φορέσετε από πάνω δίνοντας χρώμα στο νυφικό σας χτένισμα.

► Δείτε περισσότερες ιδέες για χτενίσματα με κορδέλα, μερικά εκ των οποίων μπορούν να γίνουν και νυφικά.

Νυφικά χτενίσματα με τιάρα:

Νυφικά χτενίσματα (98)

Νυφικά χτενίσματα (96)

Νυφικά χτενίσματα (95)

Νυφικά χτενίσματα (99)

Νυφικά χτενίσματα (97)

Νυφικά χτενίσματα (100)

Για έναν παραμυθένιο γάμο με ένα όμορφο νυφικό πριγκίπισσας, το ιδανικό νυφικό χτένισμα είναι ένα ρομαντικό πιάσιμο, διακοσμημένο με μια λαμπερή τιάρα.

Χτενίστε τα μαλλιά σας κάνοντας ανάλαφρες μπούκλες και αφήνοντας τα κάτω, βάζοντας στην κορυφή του κεφαλιού σας μια τιάρα. Εναλλακτικά δημιουργήστε έναν εντυπωσιακό κότσο, ψηλό ή χαμηλό και ολοκληρώστε το νυφικό χτένισμα σας με μια τιάρα.

Νυφικά χτενίσματα με αξεσουάρ μαλλιών:

Νυφικά χτενίσματα (103)

Νυφικά χτενίσματα (108)

Νυφικά χτενίσματα (107)

Νυφικά χτενίσματα (101)

Νυφικά χτενίσματα (106)

Νυφικά χτενίσματα (109)

Νυφικά χτενίσματα (105)

Νυφικά χτενίσματα (104)

Νυφικά χτενίσματα (102)

Αν θέλετε να κάνετε το νυφικό σας χτένισμα ξεχωριστό και εντυπωσιακό, προσθέστε κάποιο αξεσουάρ μαλλιών.

Στο εμπόριο θα βρείτε ένα σωρό διαφορετικά σχέδια και είδη σε κοκαλάκια. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο ύφος της νύφης που θέλετε να είστε.

Για ένα αρχαιοελληνικό χτένισμα επιλέξτε μεταλλικά κοκαλάκια σε σχήμα φύλλων ελιάς ή στεφανάκια που έχουν αυτό το ύφος. Για πιο ρομαντικά και πριγκιπικά χτενίσματα επιλέξτε κορδέλες, τιάρες, κορώνες και κοκαλάκια με στρας και πέρλες.

Τα λουλούδια και τα στεφάνια με λουλούδια είναι ιδανικά για πιο boho χτενίσματα, αλλά και ρομαντικά.

Οι αλυσίδες μπορούν να ολοκληρώσουν τόσο ένα αρχαιοελληνικό, όσο και ένα μποέμ νυφικό χτένισμα. Ενώ τα χτενάκια και οι μπαρέτες με στρας και πέρλες ένα πιο ρομαντικού ύφους πιάσιμο των μαλλιών.

Αν πάλι θέλετε ένα νυφικό χτένισμα που να παραπέμπει σε πιο ρετρό εποχές, μπορείτε να δοκιμάσετε μια μπουτουνιέρα.

Το μόνο που μένει να πούμε λοιπόν είναι, η ώρα η καλή!