7 λάθη στο μακιγιάζ που δημιουργούν ένα κουρασμένο αποτέλεσμα

Λάθη στο μακιγιάζ που δημιουργούν ένα κουρασμένο αποτέλεσμα

Παρά το γεγονός ότι είστε ξεκούραστη, το μακιγιάζ σας κάνει να δείχνετε εξαντλημένη! Μήπως κάνετε κάποιο λάθος που δεν συνειδητοποιείτε; Δείτε μια λίστα με 7 λάθη που μπορεί να κάνετε και να μην το καταλαβαίνετε!

  • 1ο λάθος – Δεν χρησιμοποιείτε την σωστή απόχρωση concealer:

Το χρώμα του concealer δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ανοιχτό ούτε πολύ σκούρο, διότι το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο από το επιθυμητό. Η σωστότερη απόχρωση είναι αυτή που είναι ένα τόνο πιο ανοιχτή από αυτή της επιδερμίδας σας. Επίσης, θα πρέπει να προσέχετε να εφαρμόζετε το concealer σε μέρος με φυσικό φως για να είστε σίγουρη πως θα πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα κρεμώδη concealer έχουν καλύτερη κάλυψη των μαύρων κύκλων!

  • 2ο λάθος – Φυσικό μακιγιάζ:

Αν είστε από τις γυναίκες που σας αρέσει το φυσικό μακιγιάζ, τότε θα πρέπει να προσέξετε πολύ καλά να μην το παρακάνετε και φτάσετε στο άλλο άκρο. Δηλαδή, ναι μεν να ακολουθήσετε τον κανόνα “το λιγότερο είναι και το καλύτερο”, αλλά να μην υπερβάλετε κιόλας, γιατί μπορεί να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα και να κάνετε το πρόσωπο σας να δείχνει θαμπό. Αυτό που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας για ένα πετυχημένο φυσικό μακιγιάζ είναι το να τονίσετε ένα από τα χαρακτηριστικά σας ή τα χείλη ή τα μάτια σας. Επίσης, αποφύγετε τις γκρι αποχρώσεις που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει κουρασμένο και υιοθετήστε πιο ζεστούς τόνους του ρουζ.

  • 3ο λάθος – Ματ foundation:

Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ένα ματ makeup, διότι θα κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται στεγνή και επίπεδη, με αποτέλεσμα το πρόσωπο σας να δείχνει μουντό και κουρασμένο. Αν θέλετε να κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται λαμπερό, αρχίστε με ένα primer που θα χαρίσει λάμψη στο πρόσωπο σας. Επίσης, μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε ένα highlighter ή ένα μείγμα highlighter με ενυδατική κρέμα ή foundation.

  • 4ο λάθος – Μη χρήση ψαλιδιού στις βλεφαρίδες:

Το ψαλίδι βλεφαρίδων είναι ένα εργαλείο που θα απογειώσει το βλέμμα σας, ενώ η μη χρήση του θα σας κάνει να δείχνετε κουρασμένη. Γι’ αυτό πριν εφαρμόσετε την μάσκαρα, πάρτε το ψαλίδι και γυρίστε τις βλεφαρίδες σας. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφύγετε την εφαρμογή της μάσκαρας στις κάτω βλεφαρίδες, κάτι το οποίο επιβάλλεται να κάνετε όταν πρόκειται για βραδινό μακιγιάζ. Η στρώση της μάσκαρας στις κάτω βλεφαρίδες δημιουργεί σκοτάδι και εντείνει την προσοχή στην περιοχή κάτω από τα μάτια που είναι και το σημείο που από την φύση του εμφανίζεται πρώτη η κούραση.

  • 5ο λάθος – Βαρύ smokey eyes:

Αποφύγετε το βαρύ smokey eyes και επιλέξτε μία ιριδίζουσα σκιά σε γήινη απόχρωση για να φωτίσετε φυσικά τα μάτια σας.

  • 6ο λάθος – Χλωμό – άχρωμο δέρμα:

Δώστε λίγο χρώμα στην επιδερμίδα σας χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα που θα σας προσφέρουν μια μικρή δόση μαυρίσματος. Τοποθετήστε λοιπόν λίγο bronzer και λίγη τερακότα στις περιοχές όπου σας αγγίζει ο ήλιος με τη βοήθεια ενός αφράτου πινέλου. Αυτό θα δώσει μια πινελιά χρώματος και μια δόση ζεστασιάς στο πρόσωπο σας.

  • 7ο λάθος – Μη εφαρμογή eyeliner:

Ένα πολύ απλό και ωραίο κόλπο για να δώσετε φρεσκάδα στο πρόσωπο σας είναι η εφαρμογή του μαύρου eyeliner, αρκεί βέβαια να έχετε κοιμηθεί καλά και να είστε φρέσκια. Αν πάλι δεν είστε και τελείως ξεκούραστη καλό θα είναι να προτιμήσετε μια ελαφρώς μπλε απόχρωση, η οποία είναι πιο απαλή από το μαύρο και θα φωτίσει τα μάτια σας. Για έξτρα λάμψη, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι στο χρώμα του δέρματος στο κάτω βλέφαρο.