Καταπολέμηση της λιπαρότητας σε χρόνο DT

Καταπολέμηση της λιπαρότητας σε χρόνο DT

Λόγω των ορμονικών μεταβολών, δηλαδή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, της εμμηνόπαυσης ή κατά τις μέρες της περιόδου, πολλές φορές η επιδερμίδα γίνεται πιο λιπαρή. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δημιουργείται προκειμένου να βοηθήσει στην καθυστέρηση της γήρανσης των κυττάρων του προσώπου.

Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της λιπαρότητας, γενικά ή κατά περιόδους, καλό θα είναι να αποφεύγετε τα καλλυντικά που περιέχουν έλαια και να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης με βάση το νερό, σε μορφή τζελ ή σκόνης αντί κρέμας. Επίσης, θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπο σας 2 φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, σε αντίθεση με τις ξηρές ή κανονικές επιδερμίδες που χρειάζονται πλύσιμο μόνο μία φορά την ημέρα.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, πως στο πρόβλημα της λιπαρότητας συμβάλλει και η λάθος ενυδάτωση, γι’ αυτό επιλέξτε ένα προϊόν που να φέρει την ένδειξη για αποφυγή της απόφραξης των πόρων του δέρματος.

Επίσης, πέρα από τα διάφορα καλλυντικά προϊόντα του εμπορίου που θα βρείτε για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας, υπάρχουν κάποιοι φυσικοί τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Προκειμένου να βελτιώσετε την επιδερμίδα σας, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές ιδιότητες της αλόης, το τζελ της οποίας έχει την ικανότητα να καθαρίζει σε βάθος τους πόρους, απομακρύνοντας παράλληλα την λιπαρότητα. Εφαρμόστε λοιπόν το gel 3 φορές την ημέρα και δείτε την διαφορά.

Από την άλλη μεριά, πολύ καλό στην αντιμετώπιση της λιπαρότητας κάνει και το νερό με λεμόνι, το οποίο αναζωογονεί την επιδερμίδα. Φτιάξτε οπότε μια φυσική και απλή λοσιόν με τα 2 αυτά υλικά και απλώστε τη στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη να δράσει για 10-15 λεπτά και ξεπλυθείτε με δροσερό νερό.