Ποιο από τα απαραίτητα προϊόντα περιποίησης μπορεί να προκαλέσει ακμή;

Ποιο από τα απαραίτητα προϊόντα περιποίησης μπορεί να προκαλέσει ακμή;

Πρόκειται για ένα από τα πιο απαραίτητα για την γυναικεία ομορφιά προϊόντα που όμως δεν γνωρίζατε ότι μπορεί να σας προκαλέσει ακμή, ειδικά στην περιοχή του μετώπου.

Ο λόγος για το conditioner – μαλακτικό μαλλιών!

Κι όμως αυτό το τόσο συνηθισμένο και αγαπημένο για την περιποίηση των μαλλιών προϊόν έχει την τάση να προκαλεί φράξιμο των πόρων και δημιουργία ελεύθερων ριζών.

Η πρόταση των ειδικών δεν είναι βέβαια να μην χρησιμοποιείτε το conditioner, αλλά να προσέχετε κατά την εφαρμογή του. Πρώτα απ’ όλα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα από το μαλακτικό.

Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγετε την εφαρμογή του απευθείας στις ρίζες των μαλλιών σας, ξεκινώντας από λίγο πιο χαμηλά και εστιάζοντας την προσοχή σας στις άκρες, κάτι το οποίο θα σας βοηθήσει και στην μείωση της λιπαρότητας του τριχωτού της κεφαλής.

Και τέλος, μια πολύ καλή λύση και ίσως η πιο σίγουρη για την αποφυγή της ανάπτυξης ακμής στο μέτωπο είναι ο καθαρισμός με σαπούνι προσώπου μετά το λούσιμο, έτσι ώστε να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα σαμπουάν ή conditioner από την επιδερμίδα σας.