Πως να κάνεις γυαλάδες στο μακιγιάζ με την τεχνική του Strobing

Πως να κάνεις γυαλάδες στο μακιγιάζ με την τεχνική του Strobing (1)

Θέλετε να δείχνετε νεότερη και πιο φρέσκια, τονίζοντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας; Τότε οι γυαλάδες στο μακιγιάζ που δημιουργούνται με τη τεχνική του strobing είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Θα σας βοηθήσουν να δώσετε λάμψη σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου, να κάνετε την μύτη σας να φαίνεται λεπτότερη και να αναδείξετε τις γωνίες του προσώπου σας. Η συγκεκριμένη τεχνική μακιγιάζ συνδυάζεται υπέροχα με ένα φρέσκο και απλό φυσικό μακιγιάζ, αλλά και με οποιοδήποτε μακιγιάζ επιλέξετε να κάνετε.

Ανακαλύψτε πως δημιουργούνται οι γυαλάδες στο μακιγιάζ, σε ποια σημεία του προσώπου εφαρμόζονται και τι καλλυντικά προϊόντα θα χρειαστείτε για να τις πετύχετε. Επίσης, δείτε ένα makeup tutorial με τον τρόπο δημιουργίας των γυαλάδων στο πρόσωπο βήμα βήμα, καθώς και την διαφορά του από το highlighting.

Σε ποια σημεία του προσώπου εφαρμόζονται οι γυαλάδες στο μακιγιάζ;

Πως να κάνεις γυαλάδες στο μακιγιάζ με την τεχνική του Strobing (2)

Οι γυαλάδες στο πρόσωπο δημιουργούνται στα σημεία όπου χτυπάει το φως. Πιο συγκεκριμένα, στο κόκκαλο που βρίσκεται πάνω από τα ζυγωματικά, πάνω από το φρύδι και κάτω από αυτό. Επίσης, εφαρμόζονται στη γέφυρα της μύτης, στην εσωτερική γωνία των ματιών, πάνω από το τόξο των χειλιών και στο πηγούνι.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα λεπτό πινέλο, βάλτε λίγη ποσότητα από το προϊόν της προτίμησης σας και απλώστε το στα σημεία αυτά.

Για να ολοκληρώσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το strobing μακιγιάζ, εφαρμόστε ένα glossy κραγιόν. Σε περίπτωση όμως που το αποτέλεσμα σας φαίνεται πολύ έντονο, μπορείτε να κάνετε πιο απαλό το κραγιόν απλώνοντας λίγη πούδρα πάνω στα χείλη σας.

Τι προϊόντα χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσετε γυαλάδες στο πρόσωπο;

Πως να κάνεις γυαλάδες στο μακιγιάζ με την τεχνική του Strobing (3)

Οι γυαλάδες στο μακιγιάζ, γνωστές ως τεχνική strobing, δημιουργούνται με την χρήση highlighters, χωρίς όμως την παράλληλη χρήση σκούρων αποχρώσεων ή bronzers. Συνήθως χρησιμοποιούνται καλλυντικά προϊόντα σε κρεμώδη υφή (υγρά προϊόντα λάμψης) ή σε μορφή πούδρας (shimmering πούδρες).

Πως να επιλέξετε το ιδανικό καλλυντικό προϊόν για γυαλάδες στο πρόσωπο ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε:

Για απαλό αποτέλεσμα, η καταλληλότερη επιλογή είναι αυτή του highlighter σε υγρή μορφή. Το συγκεκριμένο προϊόν μοιάζει με το foundation (make up), αλλά έχει πιο γυαλιστερό αποτέλεσμα. Επιλέξτε λοιπόν κάποιο shimmering υγρό προϊόν σε αποχρώσεις του λευκού, του bronze και του ροζ.

Για πιο έντονες γυαλάδες στο πρόσωπο, οι πούδρες και οι shimmering – illuminate παλέτες χρωμάτων που διαθέτουν ποικιλία αποχρώσεων από πολύ ανοιχτές μέχρι σκούρες, είναι η καλύτερη επιλογή. Το συγκεκριμένο καλλυντικό προϊόν είναι ιδανικό για μικτές επιδερμίδες και περιέχει τις ίδιες αποχρώσεις με αυτές του υγρού highlighter.

Τέλος, για πολύ έντονο strobing επιλέξτε ένα προϊόν pigment. Το συγκεκριμένο περιέχει συμπυκνωμένη ποσότητα highlighter με κόκκους χρυσόσκονης και δημιουργεί ένα υπέροχο εφέ λάμψης και γυαλάδας στο μακιγιάζ.

Προτάσεις για καλλυντικά προϊόντα που δημιουργούν τις γυαλάδες στο μακιγιάζ:

Πως να κάνεις γυαλάδες στο μακιγιάζ με την τεχνική του Strobing (9)
Illuminate & Contour Set – Γυαλάδες Seventeen – Seventeen – 13,90 €
Πως να κάνεις γυαλάδες στο μακιγιάζ με την τεχνική του Strobing (8)
Cocoa Contour Chiseled to Perfection – Palette de maquillage – Too Faced – sephora.gr – 42,90 €
Πως να κάνεις γυαλάδες στο μακιγιάζ με την τεχνική του Strobing (7)
Naked Flushed – Palette Teint – sephora.gr – 37,00 €
Πως να κάνεις γυαλάδες στο μακιγιάζ με την τεχνική του Strobing (6)
Nude Finish Illuminating Powder – Bobbi Brown – gleek.gr – 48,15 €
Πως να κάνεις γυαλάδες στο μακιγιάζ με την τεχνική του Strobing (5)
Strobe Of Genius Illuminating Palette 20g – NYX – beautyinc.gr – 19,95 €
Πως να κάνεις γυαλάδες στο μακιγιάζ με την τεχνική του Strobing (4)
Strobe Cream – MAC Cosmetics – maccosmetics.gr – 33,00 €

Δείτε πως να δημιουργήσετε γυαλάδες στο μακιγιάζ ακολουθώντας τα βήματα του βίντεο:

Strobing vs Highlighting: Ποια η διαφορά ανάμεσα στις δυο τεχνικές μακιγιάζ;

Το strobing, δηλαδή οι γυαλάδες, είναι στην ουσία μια τεχνική στο μακιγιάζ που προσθέτει λάμψη και ιριδίζουσα όψη σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου. Εφαρμόζεται ακριβώς στα ίδια σημεία που απλώνεται και το Highlighting, δηλαδή πάνω από τα ζυγωματικά, πάνω και κάτω από το φρύδι, στην γέφυρα της μύτης, στη μέση του επάνω χείλους, στο πηγούνι και στην εσωτερική γωνία του ματιού.

Η βασική διαφορά των γυαλάδων στο πρόσωπο από το highlighting είναι πως το strobing προσθέτει το φωτεινό αυτό αποτέλεσμα από μόνο του, ενώ το highlighting συνοδεύεται πάντα από contouring, δημιουργώντας έτσι τις απαραίτητες φωτοσκιάσεις.

Πιο συγκεκριμένα οι γυαλάδες στο μακιγιάζ δημιουργούν μια έντονη λάμψη χρησιμοποιώντας ιριδίζουσες σκιές highlighter για να τονίσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση των σκιάσεων του προσώπου χωρίς να έχει γίνει πραγματικό contouring. Το αποτέλεσμα είναι ένα φρέσκο και λαμπερό μακιγιάζ. Δεν χρησιμοποιούνται bronzer ή σκούρες πούδρες για να πετύχουν αυτή την όψη, παρά μόνο προϊόντα που προσφέρουν φως και τονίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Από την άλλη μεριά το highlighting συνδυάζεται πάντα με το contouring. Ξεκινάει λοιπόν εφαρμόζοντας μια μείξη σκούρων τονικά αποχρώσεων για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες σκιές που θα δώσουν σχήμα στο πρόσωπο και στη συνέχεια απλώνονται οι ανοιχτόχρωμες σκιές για να φωτίζουν το δέρμα και να κάνουν να ζυγωματικά να δείχνουν εκθαμβωτικά.