5 μυστικά για να διατηρήσετε το jean σας σαν καινούργιο

Μυστικά για να διατηρήσετε το jean σας σαν καινούργιο (1)

Μπορεί να είστε σχολαστική με το πλύσιμο των ευαίσθητων ρούχων σας, αλλά όταν μιλάμε για τα jean η διαδικασία και οι κανόνες για την φροντίδα τους είναι εντελώς διαφορετικοί. Μπορεί να θεωρείτε πως το πλύσιμο των τζην σας σε τακτική βάση θα έχει ως αποτέλεσμα το ξεθώριασμα του, ενώ άλλες γυναίκες θεωρούν το μη πλύσιμο τους «αηδία». Από την άλλη μεριά, άλλες κρεμάνε τα jean τους και άλλες τα διπλώνουν και τα βάζουν στο ράφι ή το συρτάρι. Δείτε λοιπόν 5 απλά μυστικά για την σωστή αντιμετώπιση αυτού του ιδιαίτερου υφάσματος και κάντε το να μοιάζει σαν καινούργιο για πολύ περισσότερο καιρό!

Πόσο συχνά πρέπει στην πραγματικότητα να πλένετε τα jean σας

Μυστικά για να διατηρήσετε το jean σας σαν καινούργιο (2)

Ας είμαστε ειλικρινείς. Κανένας δεν πλένει το τζιν παντελόνι του όσο συχνά πλένει και τα υπόλοιπα ρούχα του. Είναι κάτι αποδεκτό ή κάτι αηδιαστικό; Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι σωστό να αργούμε περισσότερο στο πλύσιμο των τζην μας αλλά όχι όσο μπορείτε να φανταστείτε. Το κοινώς αποδεκτό είναι να τα πλένετε κάθε 2 εβδομάδες, αλλά στην πραγματικότητα μπορείτε να τα πλύνετε και μετά από έναν μήνα.

Ο καλύτερος τρόπος για να πλύνετε και να στεγνώσετε το jean σας

Μυστικά για να διατηρήσετε το jean σας σαν καινούργιο (3)

Πλύντε τα από την ανάποδη μεριά (δηλαδή το μέσα έξω) σε κρύο νερό και κρεμάστε τα για να στεγνώσουν. Αν ωστόσο το τζην σας έχει σκισίματα και τρύπες, καλό θα είναι να αποφεύγετε να το βάζετε στο πλυντήριο ρούχων, έτσι ώστε να μην μεγαλώσουν αυτά τα ανοίγματα. Βέβαια, σε μερικές γυναίκες αρέσει αυτή η μικρή φθορά που δημιουργείται μετά από μερικές εβδομάδες, οπότε αν ανήκετε σε αυτή την ομάδα μπορείτε να το βάζετε κανονικά στο πλυντήριο σας.

Πως θα απαλλαγείτε από τις οσμές

Μυστικά για να διατηρήσετε το jean σας σαν καινούργιο (4)

Αν το jean σας μυρίζει, ωστόσο δεν θέλετε ακόμα να το πλύνετε, οι ειδικοί προτείνουν να το βάλετε στην κατάψυξη. Βέβαια αποφύγετε να το βάλετε δίπλα σε ψάρια ή κρέας για να μην πάρει μυρωδιά.

Συμβουλές για να κάνετε ένα jean να διατηρηθεί σαν καινούργιο

Μυστικά για να διατηρήσετε το jean σας σαν καινούργιο (5)

Η επιλογή είναι πολλές φορές δύσκολη προκειμένου να βρείτε το τζιν παντελόνι που ταιριάζει και κολακεύει τον σωματότυπο σας, γι’ αυτό καλό θα είναι όταν αγοράζετε ένα καινούργιο να προσέχετε πολύ την ποιότητα του. Μπορεί να το πληρώσετε λίγο παραπάνω, αλλά σίγουρα θα κρατήσει και περισσότερο καιρό.

Πως να τα αποθηκεύετε

Μυστικά για να διατηρήσετε το jean σας σαν καινούργιο (6)

Συνήθως όταν παίρνετε ένα καινούργιο jean κάνετε τα πάντα για να μην χαλάσει. Ωστόσο, το πως θα το αποθηκεύσετε, δηλαδή αν θα το κρεμάσετε ή θα το διπλώσετε δεν έχει μεγάλη σημασία. Απλά φροντίστε το στο πλύσιμο, στο δίπλωμα, το τύλιγμα κλπ. Πρόκειται για ένα ύφασμα που έχει φτιαχτεί για να φοριέται και να αντέχει, αλλά και να φθείρεται με φυσικό τρόπο.