Φυσικές μάσκες για τέλεια επιδερμίδα με απλά υλικά

Φυσικές μάσκες για τέλεια επιδερμίδα με απλά υλικά - 1

Η φύση διαθέτει τόσα πολλά υλικά που μπορούν να κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα. Εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές τους ιδιότητες και δημιουργήστε υπέροχες φυσικές μάσκες για τέλεια επιδερμίδα.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα και θαυματουργά υλικά για σπιτικές μάσκες προσώπου είναι το μέλι. Υπάρχει σε κάθε σπίτι και έχει αντιβακτηριδιακά, ενυδατικά, καταπραϋντικά και αναζωογονητικά αποτελέσματα. Ο φυσικός αυτός θησαυρός πέρα από υπέροχη γεύση είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα.

Δείτε στη συνέχεια ορισμένες εξαιρετικές φυσικές μάσκες για τέλεια επιδερμίδα με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και ετοιμάστε τις εύκολα ακολουθώντας την συνταγή.

1. Μάσκα για λαμπερό δέρμα

Φυσικές μάσκες για τέλεια επιδερμίδα με υλικά που έχουν όλοι στο σπίτι (2)

Συνταγή 1η – Σούπερ ενυδατική μάσκα προσώπου:

Πρόκειται για μια από τις χειροποίητες φυσικές μάσκες για τέλεια επιδερμίδα που ενυδατώνει σε βάθος, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων και προσφέρει στην επιδερμίδα πολύ σημαντικές βιταμίνες και αμινοξέα.

Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας γάλα. Ανακατέψτε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και έπειτα εφαρμόστε το στο πρόσωπο σας με έναν στρογγυλό ή τετράγωνο δίσκο από βαμβάκι. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο νερό.

Συνταγή 2η – Θρέφει και ενυδατώνει κάθε τύπο δέρματος:

Η συγκεκριμένη μάσκα θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα.

Αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα αλόης. Αν το δέρμα σας τείνει να ξεφλουδίζει, προσθέστε στο μείγμα μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

2. Μάσκα για καθαρό πρόσωπο χωρίς σημάδια

Φυσικές μάσκες για τέλεια επιδερμίδα με υλικά που έχουν όλοι στο σπίτι (3)

Συνταγή 1η – Βελτιώνει την επιδερμίδα:

Δημιουργήστε μόνη σας μια φυσική μάσκα που ομαλοποιεί την δράση των σμηγματογόνων αδένων, έχει αντιβακτηριδιακες ιδιότητες και βελτιώνει την επιδερμίδα σας.

Απλά αναμείξτε κανέλα και μέλι σε αναλογία 1:1. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα εφαρμόστε το τοπικά στις περιοχές που υπάρχουν φλεγμονές.

Συνταγή 2η – Απομακρύνει τα σπυράκια, σμικρύνει τους πόρους κλπ:

Φτιάξτε μια από τις DIY μάσκες για τέλεια επιδερμίδα που απομακρύνει τα σπυράκια, σμικρύνει τους πόρους, προσφέρει λεύκανση και ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να στύψετε μισό λεμόνι και να αναμείξετε τον χυμό του με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Στη συνέχεια εφαρμόστε το ομογενές αυτό μείγμα σε καθαρό και στεγνό δέρμα. Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Επαναλάβετε την μάσκα αυτή 1-2 φορές την εβδομάδα.

Συνταγή 3η – Θεραπεύει γρήγορα φλεγμονές / σπυράκια:

Με αυτή την μάσκα μπορείτε να μειώσετε αρκετά την ερυθρότητα, να φέρετε την φλεγμονή, δηλαδή τα σπυράκια, στην επιφάνεια του δέρματος και να την θεραπεύσετε πιο γρήγορα.

Για να φτιάξετε την σπιτική κρέμα καταπολέμησης της ακμής, ξεκινήστε θρυμματίζοντας 2 ασπιρίνες μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε στην σκόνη 4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού και λίγο μέλι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, εφαρμόστε την στις προβληματικές περιοχές και αφήστε την να δράσει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Κατά προτίμηση καλύψτε την μάσκα με επίδεσμο.

Το πρωί που θα ξυπνήσετε θα δείτε τα ευεργετικά της αποτελέσματα.

3. Κάντε βαθύ καθαρισμό προσώπου με ένα φυσικό γαλάκτωμα

Αρχικά λιώστε σε μπεν μαρί 2 κουταλιές του γλυκού μέλι. Έπειτα, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα ομογενές μείγμα. Με αυτό τον απλό τρόπο δημιουργείτε ένα φυσικό και ευεργετικό γαλάκτωμα προσώπου, το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι μέσα στο ψυγείο. Όποτε χρειάζεστε γαλάκτωμα, χρησιμοποιήστε το κανονικά με τη βοήθεια ενός βαμβακιού.

► Περισσότερες επιλογές στο άρθρο: Βαθύς καθαρισμός προσώπου στο σπίτι με απλά βήματα.

4. Σπιτική μάσκα που λευκαίνει τις ουλές και διώχνει τα σημάδια της ακμής

Φυσικές μάσκες για τέλεια επιδερμίδα με υλικά που έχουν όλοι στο σπίτι (4)

Χρησιμοποιώντας την φυσική αυτή μάσκα μπορείτε να διώξετε τα σημάδια της ακμής και να πετύχετε λεύκανση στις ουλές.

Κάντε καθημερινά μια μάσκα με μέλι, χυμό λεμονιού, γιαούρτι και νιφάδες βρώμης. Απλά αναμείξτε τα υλικά και εφαρμόστε το μείγμα για 5-10 λεπτά. Αυτό θα επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης, θα φωτίσει την επιδερμίδα και θα προλάβει τα σημάδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ουλές μπορούν να θεραπευτούν με την απλή εφαρμογή μελιού στο δέρμα καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας. Κάντε αυτή την απλή μάσκα μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

5. Φυσική μάσκα προσώπου για βελούδινη επιδερμίδα

Η φυσική αυτή μάσκα περιέχει βιταμίνες (ειδικά βιταμίνη Α), μέσης αλυσίδας λιπαρά οξέα σε ελεύθερη μορφή, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και σάκχαρα, γι’ αυτό προσφέρει έξτρα ενυδάτωση.

Για να την φτιάξετε αναμείξτε 1 γραμμάριο μαγειρική σόδα και 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργήσετε μια κρεμώδη υφή που θυμίζει αφρό ξυρίσματος. Έπειτα, προσθέστε 1 κουτάλια της σούπας μέλι και ανακατέψτε ξανά για να το ομογενοποιήσετε στο μείγμα. Τέλος, εφαρμόστε το στο πρόσωπο και το λαιμό σας και αφήστε το να σταθεί για 20 λεπτά. Ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και απολαύστε την βελούδινη επιδερμίδα σας.

6. Φυσική κρέμα για λεύκανση επιδερμίδας και απομάκρυνση των μαύρων κύκλων

Φυσικές μάσκες για τέλεια επιδερμίδα με υλικά που έχουν όλοι στο σπίτι (5)

Πρόκειται για μια από τις μάσκες για τέλεια επιδερμίδα που θα σας βοηθήσει να σβήσετε τις διχρωμίες και να ανοίξετε το μαύρισμα σας. Πως θα το πετύχετε αυτό; Αναμειγνύοντας 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι. Εφαρμόστε το μείγμα αυτό 1-2 φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά.

Αν ωστόσο θέλετε να απομακρύνετε τους μαύρους κύκλους θα πρέπει να δημιουργήσετε μια κρέμα με 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό αγγουριού και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό πατάτας.

► Δείτε περισσότερα για τους μαύρους κύκλους και την αντιμετώπισή τους.

7. Αντιγηραντική μάσκα μπανάνας

Η μπανάνα που αποτελεί το βασικό συστατικό της μάσκας αυτής περιέχει κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνες C, A, B6, B12. Αν λοιπόν αναμείξετε 1/2 πολτοποιημένη μπανάνα με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και ζεστάνετε ελαφρώς αυτό το μείγμα ώστε να είναι χλιαρό, μπορείτε να έχετε μια από τις πιο θαυματουργές αντιγηραντικές μάσκες για τέλεια επιδερμίδα. Απλώστε τη στο πρόσωπο σας και αφήστε τη να δράσει για 20 – 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και σκουπίστε το πρόσωπο σας με μια καθαρή πετσέτα.

8. Φυσική μάσκα αντιγήρανσης με μέλι και αβοκάντο

Κάντε το πρόσωπο σας όμορφο, νεανικό και σφριγηλό χρησιμοποιώντας μια απλή μάσκα.

Αναμείξτε 1/2 κουταλιά του γλυκού ελαφριά λιωμένο πρόβειο βούτυρο, σουρωμένο το χυμό από μισό πορτοκάλι, 1 κουταλιά του γλυκού πουρέ αβοκάντο, 1 κουταλιά του γλυκού κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές του γλυκού μέλι μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή κρέμα. Στη συνέχεια, απλώστε τη σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε τη να σταθεί για 15 λεπτά. Ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και βάλτε την ενυδατική σας.

Η συγκεκριμένη μάσκα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες χάρη στα συστατικά της. Το μέλι κάνει το δέρμα φωτεινό και λαμπερό, προσφέροντας του παράλληλα, χάρη στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και τη βιταμίνη C που περιέχει, σημαντική αντιοξειδωτική προστασία από τη δράση των ελεύθερων ριζών. Το πρόβειο γάλα που διαθέτει το βούτυρο είναι πλούσιο σε λιπίδια, βιταμίνες, πρωτεΐνες και μέταλλα, ενυδατώνοντας έτσι την ώριμη και ξηρή επιδερμίδα. Τέλος, το αβοκάντο περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε και ενισχύει το κολλαγόνο της επιδερμίδας, απαλύνοντας τις ρυτίδες, τα σκασίματα και την ξηρότητα. Επίσης, περιέχει στερόλες και απομακρύνει τις καφέ κηλίδες του δέρματος.

9. Για να αποφύγετε το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας

Φυσικές μάσκες για τέλεια επιδερμίδα με υλικά που έχουν όλοι στο σπίτι (6)

Δημιουργήστε ένα απλό scrub προσώπου με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης. Κάντε μασάζ με το μείγμα και στη συνέχεια ξεπλύντε το με άφθονο νερό.

10. Υγιές και όμορφο πρόσωπο με αποτοξίνωση

Προετοιμάστε το πρόσωπο σας για την μάσκα αποτοξίνωσης κάνοντας μια κομπρέσα. Τι σημαίνει αυτό; Βάλτε σε ένα μπολ ζεστό νερό και ρίξτε μέσα μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου εσπεριδοειδών. Έπειτα πάρτε μια καθαρή πετσέτα και βουτήξτε τη μέσα στο μείγμα με το νερό. Μετά βγάλτε τη, στύψτε τη πολύ καλά και όπως είστε ξαπλωμένη, απλώστε τη στο πρόσωπο σας. Αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια παραμείνετε ξαπλωμένη, απλώστε στο πρόσωπο σας μερικές κουταλιές μέλι και βάλτε από πάνω φέτες αγγουριού. Τέλος, τοποθετήστε πάνω από το αγγούρι μια ζεστή και υγρή πετσέτα. Αυτή η κίνηση θα κάνει το μέλι να δράσει, προσφέροντας τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Έτσι, θα μειώσετε τον ερεθισμό και την ερυθρότητα του δέρματος, ενώ παράλληλα τα αγγούρια θα απομακρύνουν το πρήξιμο.

► Για ακόμη πιο καθαρό πρόσωπο: Οι καλύτερες φυσικές συνταγές για τέλεια απολέπιση στο σπίτι