5 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας πριν αλλάξετε κούρεμα

5 πράγματα που πρέπει να αναλογιστείτε πριν αλλάξετε κούρεμα

Ετοιμάζετε μια μικρή ή και ριζική αλλαγή στα μαλλιά σας; Έχετε σκεφτεί όμως πολύ καλά το κούρεμα που θα επιλέξετε; Για να κάνετε την σωστή επιλογή και να μην μετανιώσετε πικρά με αυτό σας το ρίσκο θα πρέπει να αναλογιστείτε κάποια απλά αλλά πολύ σημαντικά πράγματα. Δείτε την λίστα που ακολουθεί και επιλέξτε σωστά την αλλαγή που θα κάνετε!

1. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας το σχήμα του προσώπου και του σαγονιού σας και να δείτε ποια χτενίσματα ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου.

2. Για την σωστή επιλογή κουρέματος θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας το είδος των μαλλιών σας. Αν δηλαδή είναι πυκνά ή όχι και αν έχετε λεπτή ή χοντρή τρίχα.

3. Επιλέξτε ένα κούρεμα που να ακολουθεί τους ρυθμούς της ζωής σας. Δηλαδή, αν το πρόγραμμα σας είναι παραφορτωμένο και ο χρόνος για να φτιάξετε τα μαλλιά σας είτε στο κομμωτήριο είτε μόνη σας είναι περιορισμένος, τότε επιλέξτε ένα κούρεμα που δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για styling.

4. Μην υπερβάλετε σε αυτό που επιθυμείτε, δηλαδή μην προσπαθείτε να αντιγράφετε συνεχώς το στυλ των διασήμων γυναικών που σας εμπνέουν, διότι κακά τα ψέματα, δεν έχετε έναν κομμωτή συνεχώς δίπλα σας για να τα φορμάρει. Κάντε κάτι ανάλογο, αλλά σε πιο λογικά πλαίσια, χωρίς πολλές υπερβολές.

5. Τέλος, και ίσως το σημαντικότερο. Σιγουρευτείτε πως θέλετε να κάνετε αυτή την αλλαγή στο κούρεμα σας, διότι μπορεί να είναι μαλλιά και να μακραίνουν γρήγορα, όμως χρειάζονται και κάποιο χρονικό διάστημα για να επανέλθουν. Εξάλλου, τα μαλλιά μας είναι αυτά που πλαισιώνουν το πρόσωπο και ολοκληρώνουν την εξωτερική μας εμφάνιση, άρα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.