Οι 18 κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (1)

Έχοντας ήδη πάρει μια γεύση από τα top fashion trends, ας ρίξουμε μια ματιά στις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018.

Εξάλλου τα παπούτσια αποτελούν ένα από τα απαραίτητα κομμάτια ενός συνόλου και μάλιστα ένα «αξεσουάρ» που λατρεύουν οι γυναίκες. Όλες μας έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στην αγορά παπουτσιών και στην μεγάλη ποικιλία σχεδίων.

Δείτε λοιπόν ποια σχέδια θα κυριαρχήσουν αυτή τη σεζόν, τι καινούργιο πρότειναν οι διάσημοι οίκοι μόδας και πάρτε ιδέες για μοναδικές εμφανίσεις.

1. Παπούτσια με κορδόνι ή λουράκια (lace up & strappy shoes)

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (2)

Τα υποδήματα που είναι διακοσμημένα με κορδόνια, κορδέλες και λουράκια που δένουν, τα λεγόμενα Lace up, θα αποτελέσουν μια από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018. Θα τα δούμε σε πέδιλα, γόβες, μποτάκια, μπότες, σανδάλια ή φλατ, σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Το δέσιμο τόσο με κορδόνι, όσο και με δέρμα ή κορδέλα μπορεί να γίνεται είτε γύρω από τον αστράγαλο είτε πιο ψηλά στην γάμπα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και με τα λουράκια. Με κορυφαία επιλογή τα παπούτσια με λουράκι στον αστράγαλο.

Ενδιαφέρουσα επίσης επιλογή αποτελούν τα gladiator shoes που συνήθως είναι δερμάτινα και δένουν είτε με λεπτό κορδόνι είτε με λουράκια, πιάνοντας το πόδι μέχρι το γόνατο. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, υπάρχουν gladiator shoes που ξεπερνούν το ύψος του γονάτου και γίνονται over the knee.

Ομοίως θα φορεθούν πολύ τα μποτάκια και οι μπότες με δέσιμο κορδονιών στο μπροστινό τους μέρος.

Τέλος, τα ίσια παπούτσια, πέδιλα ή σανδάλια με πληθώρα λουριών στη σειρά, θα είναι must για την εποχή. Τα λουράκια τους μπορεί να είναι μονόχρωμα ή πολύχρωμα, λεπτά ή χοντρά, δημιουργώντας έτσι αμέτρητα σχέδια για να επιλέξετε το ιδανικό για εσάς.

2. Εντυπωσιακές πλατφόρμες με ίσιο πάτο

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (3)

Οι πλατφόρμες αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για τις γυναίκες που θέλουν να προσθέσουν μερικούς πόντους στο ύψος τους, χωρίς να ταλαιπωρούνται από τα λεπτά και όχι τόσο σταθερά τακούνια. Φέτος θα φορεθούν πολύ οι πλατφόρμες με ίσιο πάτο, χωρίς κλίση, τα λεγόμενα flatforms, τα οποία είναι ακόμη πιο ξεκούραστα στο περπάτημα.

3. Kitten heels – Τα πολύ μικρά τακούνια

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (4)

Τα πολύ μικρά τακούνια που προσθέτουν ελάχιστο ύψος σε μια γυναίκα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις ψηλοτάκουνες γόβες. Είναι εξίσου θηλυκά και εντυπωσιακά και θα φορεθούν πάρα πολύ την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2018. Είναι ιδανικά για τις γυναίκες που δυσκολεύονται να ισορροπήσουν με τα ψηλά τακούνια ή που απλά τους αρέσει το ρετρό look. Επίσης, αποτελούν την ιδανική επιλογή θηλυκών παπουτσιών για ψηλές γυναίκες. Φορέστε λοιπόν τα μικροσκοπικά αυτά χαριτωμένα τακούνια και εντυπωσιάστε τα πλήθη.

4. Παπούτσια διακοσμημένα με glitter, στρας – swarovski και γενικότερα κοσμήματα

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (5)

Αν θέλετε ένα πιο λαμπερό και glamorous look, τότε αυτή είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 που θα σας δώσει αυτό που ψάχνετε. Τα πέδιλα, οι γόβες και γενικότερα όλα τα είδη υποδήματος που είναι διακοσμημένα με glitter, στρας – swarovski και κοσμήματα θα είναι must για την εποχή.

5. Διακόσμηση με γούνα στα παπούτσια

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (6)

Μια ακόμη εντυπωσιακή τάση για τη σεζόν θα αποτελέσουν τα παπούτσια που είναι διακοσμημένα με γούνα. Μπότες, μποτάκια, γόβες, πέδιλα και σανδάλια όλα γούνα ή με γούνινες λεπτομέρειες, φούντες κλπ θα φορεθούν κατά κόρον αυτή την εποχή.

6. Sneakers, σπορ παπούτσια και τακούνια

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (7)

Για τους πιο αθλητικούς τύπους, που πηγαίνουν στο γυμναστήριο ή τους αρέσει το sport look, τα αθλητικά παπούτσια και τα sneakers θα αποτελέσουν κορυφαία επιλογή. Απλά ή με περίτεχνα και εντυπωσιακά σχέδια, τα παπούτσια αυτού του είδους θα ολοκληρώνουν ένα χαλαρό, άνετο και σπορ ντύσιμο.

Αυτό βέβαια που θα κάνει την διαφορά είναι τα Sporty σανδάλια και τακούνια. Πρόκειται για ιδιαίτερα σχέδια παπουτσιών που αν είστε τολμηρή και τα φορέσετε, τότε θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε. Πιο συγκεκριμένα τα σπορ σανδάλια διαθέτουν παχιές σόλες, οι οποίες τα κάνουν πολύ άνετα και προσφέρουν πραγματική στήριξη στο πόδι. Είναι ιδανικά για πολύωρη ορθοστασία και για περπάτημα σε τραχιά εδάφη.

7. Oxfords

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (8)

Τα oxfords έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια μια από τις κορυφαίες επιλογές των γυναικών για chic και bussiness look. Είναι στυλάτα, κομψά και ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο ένα ανδρόγυνο ντύσιμο. Φορέστε τα με Jean, παντελόνια ή φούστες και κλέψτε τις εντυπώσεις αυτή τη σεζόν.

8. Παπούτσια με δέρμα φιδιού

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (9)

Άλλη μια από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 είναι αυτή του δέρματος φιδιού. Ανεξαρτήτως του σχεδίου, του print ή του συνθετικού υλικού, τα παπούτσια με δέρμα φιδιού σε όλο τους το εύρος ή σε μερικά σημεία, θα αποτελέσουν υπέροχη ιδέα για την εποχή. Αν λοιπόν είστε λάτρεις του animal print, αυτή η τάση είναι ιδανική για εσάς.

9. Αγκράφες στα παπούτσια

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (10)

Παπούτσια με αγκράφες και λουράκια που δένουν θα είναι στην κορυφή των επιλογών της Άνοιξης και του Καλοκαιριού. Επιλέξτε λοιπόν όποιο είδος υποδήματος θέλετε, από σανδάλι – πέδιλο μέχρι μποτάκια – μπότες και κλέψτε τις εντυπώσεις. Το εφέ που δημιουργούν τα διακοσμητικά αυτά στοιχεία οδηγούν σε ένα κλασσικό σχέδιο παπουτσιού ή σε ένα ρετρό στυλ.

10. Καουμπόικες μπότες ή μποτάκια

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (11)

Οι καουμπόικες μπότες ή τα μποτάκια θα αποτελέσουν κορυφαία επιλογή για την σεζόν. Πρόκειται για ένα είδος μπότας που μπορεί να ολοκληρώσει με ιδιαίτερα όμορφο country style ένα σύνολο με μπότες. Είναι ένα ευέλικτο, μοναδικό, και ιδανικό για κάθε είδους καιρικές συνθήκες υπόδημα. Μπορεί να φορεθεί εξίσου με jean, παντελόνια ή κολάν, όσο και με φορέματα ή φούστες.

11. Τακούνια τύπου Spool

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (12)

Το μοναδικό σχήμα αυτού του είδους τακουνιών με την φουσκωτή βάση, η οποία είναι εξαιρετικά άνετη, έχει μια ξεχωριστή γοητεία και θυμίζει την βικτωριανή εποχή. Εάν λοιπόν προτιμάτε ένα πιο ρετρό στυλ, τότε αυτή η τάση στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 θα είναι τέλεια για εσάς.

12. Διάφανα, πλαστικά και διχτυωτά παπούτσια

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (13)

Τα διάφανα παπούτσια κάθε είδους, τα λεγόμενα see-through, θα φορεθούν πολύ την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Είτε πρόκειται για πλαστικά ή από άλλο υλικό διάφανα υποδήματα τα οποία αφήνουν το πόδι να φαίνεται, τότε μιλάμε για trendy ζευγάρια παπουτσιών.

Ενδιαφέρον θα έχουν επίσης και τα διχτυωτά παπούτσια ή αυτά που έχουν τρύπες στο σώμα τους. Πρόκειται για παπούτσια που αφήνουν το πόδι να αναπνέει και έχουν ιδιαίτερο στυλ.

13. Μπότες πάνω από το γόνατο – Thigh-High Boots

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (14)

Οι αγαπημένες μπότες πάνω από το γόνατο θα παραμείνουν για ακόμη μια σεζόν στην κορυφή των επιλογών. Φορέστε τις και δημιουργήστε εκπληκτικά σαγηνευτικά σύνολα με παντελόνι, αλλά και φούστα.

14. Παπούτσια με κρόσσια

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (15)

Τα διακοσμητικά κρόσσια θα αποτελέσουν ακόμη μία από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018. Θα στολίσουν κάθε trendy είδος παπουτσιού κάνοντας το εντυπωσιακό και παιχνιδιάρικο.

15. Ροζ, κίτρινα και μεταλλικά χρώματα στα παπούτσια

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (16)

Τρεις αποχρώσεις που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα παπούτσια της Άνοιξης και του Καλοκαιριού είναι τα εξής:

Το κοριτσίστικο και θηλυκό ροζ που αποτελεί ένα φωτεινό χρώμα που ταιριάζει με όλα τα φλοράλ μοτίβα.

Το έντονο και ζωντανό κίτρινο που εμφανίστηκε σε πολλές πασαρέλες διάσημων οίκων.

Και οι μεταλλικές αποχρώσεις που τις είδαμε σε όλα τα είδη παπουτσιών. Χρυσό, ασημί, ροζ χρυσό και όλα τα μεταλλικά χρώματα θα φορεθούν πολύ αυτή τη σεζόν.

16. Mules

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (17)

Τα παπούτσια χωρίς φτέρνα, γνωστά και ως mules, συνεχίζουν να αποτελούν μια από τις κορυφαίες τάσεις της εποχής. Διαθέτουν μια τεράστια γκάμα σχεδίων, έτσι ώστε να καλύπτουν όλα τα γούστα και τις περιστάσεις. Συνδυάζονται με όλα τα ρούχα και δείχνουν πάντα μοδάτα.

17. Ιδιαίτερα τακούνια σε σχήμα κόμματος και lucite (διάφανα τετράγωνα)

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (18)

Αν θέλετε ένα πιο ιδιαίτερο παπούτσι που θα τραβήξει τα βλέμματα με το ξεχωριστό του σχέδιο, μπορείτε να επιλέξετε ένα περίεργο σχήμα τακουνιού. Τα τακούνια σε σχήμα κόμματος ή τα διάφανα τετράγωνα σχέδια θα είναι must για την εποχή.

18. Μεγάλες γλώσσες παπουτσιών

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 (19)

Οι γλώσσες παπουτσιών συνήθως υπάρχουν στα αθλητικά σχέδια και σε αυτά που έχουν κορδόνια. Όμως μία από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2018 θέλει τις γλώσσες να είναι μεγάλες, αποτελώντας διακοσμητικό στοιχείο και στα τακούνια.