7 μυστικά για λαμπερό και ξεκούραστο βλέμμα

Μυστικά για λαμπερό και ξεκούραστο βλέμμα

Τα μάτια μπορούν να προδώσουν τόσο την ηλικία μιας γυναίκας, όσο και το πόσο κουρασμένη ή ταλαιπωρημένη είναι, αφού όλα αυτά αποτυπώνονται στο βλέμμα της. Γι΄αυτό το λόγο θα πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιποίηση και την φροντίδα των ματιών μας, έτσι ώστε να τα διατηρούμε όμορφα, υγιή, λαμπερά και ξεκούραστα ακόμα και μετά από πολύωρη εργασία.

Σίγουρα το μακιγιάζ αποτελεί ένα όπλο που μπορεί να καλύψει και να ξεγελάσει τους τριγύρω μας, αλλά δεν είναι μόνο αυτό το ζητούμενο. Αυτό που θα πρέπει να επιθυμούμε είναι η πραγματική απαλλαγή από τους μαύρους κύκλους και την κουρασμένη όψη μια για πάντα και η απόκτηση ενός λαμπερού και ξεκούραστου βλέμματος όλες τις ώρες.

  • Πως όμως θα το πετύχουμε αυτό;

Το σημαντικότερο για μια υγιή και όμορφη επιδερμίδα χωρίς μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια είναι η σωστή και καλή ενυδάτωση της. Ακόμα κι αν τα χρόνια έχουν περάσει, με την σωστή ενυδάτωση θα δείτε πως τα προβλήματα δεν αναπτύσσονται τόσο γρήγορα. Ενώ αντιθέτως αν δεν φροντίζετε να διατηρείτε την απαραίτητη υγρασία στο πρόσωπο σας, ακόμη κι αν είστε πολύ μικρή σε ηλικία, τότε θα δείτε την δημιουργία μαύρων κύκλων κλπ πολύ πιο γρήγορα. Γι’ αυτό καλό θα είναι να μην αμελείτε να εφαρμόζετε μια απλή ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας. Και βέβαια, μετά από μια ηλικία πχ 30 (ή και νωρίτερα αν δείτε πως χρειάζεται) να ξεκινήσετε την χρήση μιας αντιρυτιδικής κρέμας ματιών.

Άλλο ένα πράγμα που έχει μεγάλη σημασία να προσέξετε είναι η σωστή εφαρμογή της κρέμας ματιών. Πάρτε λοιπόν μια μικρή ποσότητα από την κρέμα σας και αρχίστε την εφαρμογή, με απαλές ταμποναριστές (σαν μικρά χτυπηματάκια) κινήσεις με την βοήθεια των ακροδαχτύλων σας. Απλώστε την γύρω από το κόκκαλο των ματιών πάνω και κάτω, αποφεύγοντας την εσωτερική γωνία και την εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή ακριβώς κάτω από τα μάτια.

Μπορείτε αν θέλετε να ενυδατώσετε τα μάτια σας και εσωτερικά, με την βοήθεια φυσικών δακρύων ή φυσιολογικού ορού για να έχετε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να έχετε καλοσχηματισμένα φρύδια, τα οποία πλαισιώνουν τα μάτια σας και απογειώνουν το βλέμμα.

Καλό θα είναι να κάνετε που και που και κάποια φυσική μάσκα που απομακρύνει τους μαύρους κύκλους. Για παράδειγμα μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε κομπρέσες τσαγιού 2 φορές την εβδομάδα. Για να δημιουργήσετε το μείγμα θα χρειαστεί να βυθίσετε 2 φακελάκια τσαγιού σε μια κούπα βραστό νερό. Αφού αυτό κρυώσει, βουτήξτε λίγο βαμβάκι ή μικρά πανάκια και βάλτε τα κάτω από τα μάτια σας για περίπου 10 λεπτάκια. Στη συνέχεια ξεπλυθείτε και έτοιμη.

Από την άλλη μεριά, το μακιγιάζ μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό σύμμαχο στην απόκρυψη κάποιων ατελειών όπως οι μαύροι κύκλοι. Ανακαλύψτε λοιπόν το μακιγιάζ που ταιριάζει στο σχήμα των ματιών σας και τα βοηθάει να αναδειχθούν καλύτερα και υιοθετήστε το. Και βέβαια, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο concealer σαν βάση που θα φωτίσει ακόμα περισσότερο το βλέμμα σας.

Τέλος, είναι πάρα πολύ σημαντικό να αφαιρείτε σωστά και πλήρως όλο το μακιγιάζ σας κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε. Με αυτό τον τρόπο αφήνετε το πρόσωπο σας να αναπνεύσει και να αναζωογονηθεί.