5 κοινά λάθη που κάνουμε στην περιποίηση μαλλιών με λεπτή τρίχα

Κοινά λάθη που κάνουμε στην περιποίηση μαλλιών με λεπτή τρίχα

Σχεδόν κάθε γυναίκα με λεπτή τρίχα θαυμάζει και ζηλεύει τα υπέροχα, λαμπερά και στυλιζαρισμένα μαλλιά των διασήμων γυναικών του Hollywood. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι πως όλες αυτές οι «τυχερές» γυναίκες έχουν μονίμως τους ειδικούς δίπλα τους, οι οποίοι τις ετοιμάζουν λίγο πριν βγουν στη σκηνή ή στην κάμερα. Δείτε λοιπόν 5 κοινά λάθη που κάνουμε στην προσπάθεια μας να πετύχουμε το ίδιο «τέλειο» αποτέλεσμα.

  • 1) Κάνουμε κατάχρηση των προϊόντων περιποίησης μαλλιών

Η λεπτή τρίχα μπορεί να είναι εύθραυστη και να φριζάρει εύκολα. Γι’ αυτό, όσο κι αν μας φαίνεται πολύ καλή ιδέα η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής, πρέπει να σιγουρευτούμε πως την κάνουμε με απαλές κινήσεις προκειμένου να αποφύγουμε τα μπερδεμένα μαλλιά και το σπάσιμο της τρίχας. Η χρήση ενός ειδικού σαμπουάν μπορεί να κάνει το μεγαλύτερο για εμάς μέρος της δουλειάς και να καθαρίσει εύκολα το τριχωτό της κεφαλής.

Επίσης, αυτό που θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας είναι πως ο όγκος των μαλλιών προέρχεται από το τριχωτό της κεφαλής! Επομένως, πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή και να αποφύγουμε την εφαρμογή ενός conditioner για όγκο και του αντίστοιχου σαμπουάν στις ρίζες των μαλλιών. Πρέπει δηλαδή να φροντίσουμε να εφαρμόσουμε τις μάσκες αποκατάστασης ή όγκου από την μέση της τρίχας προς την άκρη.

  • 2) Λουζόμαστε καθημερινά

Το να λούζόμαστε πιο συχνά από αυτό που πρέπει αποτελεί ένα από τα συχνότερα λάθη. Αυτό συμβαίνει συνήθως γιατί τα άτομα με λεπτή τρίχα πιστεύουν πως η λιπαρότητα που δημιουργείται στο τριχωτό της κεφαλής θα κάνει τα μαλλιά τους να χάνουν τον όγκο τους.

Αντ’ αυτού, καλό θα ήταν λοιπόν μετά το λούσιμο, να σιγουρευτούμε πως έχουμε εφαρμόσει έναν αφρό ενδυνάμωσης ή μια λακ απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής. Με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε μια ωραία ώθηση στα μαλλιά μας. Την δεύτερη μέρα ή την τρίτη μετά το λούσιμο, μπορούμε να εφαρμόσουμε ξανά λίγο αφρό για όγκο κατευθείαν στο τριχωτό της κεφαλής και να το φυσήξουμε με το πιστολάκι για 30 δευτερόλεπτα, δίνοντας έτσι έναν αέρα ανανέωσης στην τρίχα, χωρίς βέβαια να χρειαστεί να ξαναφτιάξουμε όλο μας το χτένισμα.

Ένα μυστικό από τους ειδικούς του είδους: Αν έχουμε πολύ λιπαρά μαλλιά, πρέπει να φροντίζουμε να εφαρμόζουμε ένα ξηρό σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής αμέσως μετά το λούσιμο, έτσι ώστε να απορροφήσει τα φυσικά έλαια του κεφαλιού μας για τις επόμενες μέρες!

  • 3) Επιλέγουμε λάθος κούρεμα

Τα μακριά μονοκόμματα σε μήκος μαλλιά που φτάνουν χαμηλά στην πλάτη μπορεί να φαίνονται σαν μια πολύ καλή ιδέα, αλλά δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τις γυναίκες με πολύ λεπτή τρίχα. Ένα μικρό φιλάρισμα και μύτες είναι ιδανικά για να δημιουργήσουν την αίσθηση της κίνησης και της πληρότητας. Επομένως, πρέπει να επιλέγουμε μύτες που δεν ξεπερνούν την κλείδα μας, έτσι ώστε να πλαισιώνουμε το πρόσωπο καλύτερα, απ’ ότι με τις μακριές τούφες που κρέμονται τυχαία στις ωμοπλάτες.

  • 4) Επιλέγουμε ένα μόνο χρώμα στα μαλλιά

Βάφοντας τα μαλλιά μας σε μία μόνο απόχρωση είναι δύσκολο να φανεί κάποια κίνηση, γι’ αυτό πρέπει να πάρουμε την γνώμη του κομμωτή μας για τις ανταύγειες, το balayage ή οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε στα μαλλιά προσθέτοντας τους διάσταση και δημιουργώντας αντίθεση.

  • 5) «Καίμε» τα μαλλιά μας με τα αξεσουάρ θερμότητας για styling

Επειδή το ψαλίδι των μαλλιών μπορεί να φτάσει στους 200+ βαθμούς δεν σημαίνει πως πρέπει το ίδιο να κάνουν και τα μαλλιά μας! Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να χρησιμοποιούμε το πιστολάκι σε χαμηλή ταχύτητα με υψηλή θερμότητα. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά θα στεγνώσουν πολύ καλά χωρίς να υποστούν την ταχύτητα του «τυφώνα»! Τα ψαλίδια για μπούκλες και το σίδερο ισιώματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε λιγότερους βαθμούς και ΠΑΝΤΑ έχοντας πριν απλώσει ένα προϊόν προστασίας από την θερμότητα.