Βαθύς καθαρισμός και τόνωση της επιδερμίδας με γλυκοπατάτα

Βαθύς καθαρισμός και τόνωση της επιδερμίδας με γλυκοπατάτα

Ένα πρόσωπο για να διατηρηθεί όμορφο, υγιές και λαμπερό χρειάζεται φροντίδα. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να καταφύγουμε σε ακριβά προϊόντα καθαρισμού ή περιποίησης από τα καταστήματα καλλυντικών, αφού μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας υπέροχες, απλές και άκρως θρεπτικές μάσκες, λοσιόν και οτιδήποτε χρειαζόμαστε στα πλαίσια της ομορφιάς με συστατικά που απλόχερα μας χαρίζει η φύση.

Δείτε λοιπόν πως θα δημιουργήσετε μια υπέροχη, θρεπτική και τονωτική λοσιόν με την βοήθεια μιας γλυκοπατάτας.

  • Θα χρειαστείτε:

– 1 γλυκοπατάτα
– Νερό

Αξίζει να σημειωθεί πως η γλυκοπατάτα περιέχει ωμέγα-3, λιπαρά οξέα μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο και ψευδάργυρο και βιταμίνες Α, Β, C, Κ και Ε, και πως οι βιταμίνες Α, Β και C έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.

  • Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε την γλυκοπατάτα και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το να βράσει. Αφού τελειώσει ο βρασμός, σουρώστε το νερό, το οποίο έχει διατηρήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά της γλυκοπατάτας, και αποθηκεύστε το σε ένα μπουκαλάκι. Στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει και διατηρήστε το εκεί.

  • Τρόπος εφαρμογής:

Όποτε επιθυμείτε, ακόμα και κάθε βράδυ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εν λόγω νερό για να τονώσετε την επιδερμίδα σας και να βελτιώσετε την υφή του δέρματος, αλλά και να βοηθήσετε στην απομάκρυνση οποιουδήποτε ρύπου έχει κατακάτσει στο πρόσωπο σας, κάνοντας του παράλληλα βαθύ καθαρισμό και καταπραΰνοντας το ερεθισμένο δέρμα.