9 τρικ στο μακιγιάζ που κάνουν τα μάτια σας να δείχνουν πιο ξεκούραστα

9 makeup tricks που κάνουν τα μάτια σας να δείχνουν πιο ξεκούραστα

Επειδή ο συνήθης ρυθμός της καθημερινότητας μας είναι το συνεχές τρέξιμο να τα προλάβουμε όλα, πολλές φορές καταλήγουμε να κοιμόμαστε λίγο, γεγονός που οδηγεί στην δημιουργία κουρασμένου βλέμματος και κόκκινων ματιών. Πως λοιπόν μπορούμε να κρύψουμε ή να αποφύγουμε τα κόκκινα, κουρασμένα μάτια; Δείτε μια λίστα με 9 makeup tricks που μπορούν να κάνουν το βλέμμα σας ξεκούραστο, φωτεινό και γεμάτο ενέργεια!

  • 1. Εφαρμόστε μια κουκκίδα από highlighter στην εσωτερική γωνία των ματιών σας

Οι σκιές που δημιουργούνται στις εσωτερικές γωνίες των ματιών είναι οι πιο ορατές. Εφαρμόστε λοιπόν μια μικρή κουκκίδα highlighter για να εξαφανίσετε αυτές τις βαθιές σκιές. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε την αντανάκλαση του φωτός και θα κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν πιο μεγάλα και πιο φωτεινά.

  • 2. Εφαρμόστε ένα nude eyeliner στην κάτω εσωτερική γραμμή του ματιού σας

Μια nude ή λευκή γραμμή είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρύψετε τα κόκκινα μάτια, ειδικά όταν την κάνετε στο εσωτερικό του ματιού σας. Το ουδέτερο χρώμα θα βοηθήσει το λευκό των ματιών σας να φαίνεται ακόμα πιο λευκό και να διώξει την κοκκινίλα.

  • 3. Γυρίστε τις βλεφαρίδες σας

Οι ίσιες βλεφαρίδες θα κάνουν τα μάτια σας να δείχνουν μικρότερα, ενώ οι γυριστές θα τα κάνουν να φαίνονται μεγαλύτερα. Έτσι, πριν πάρετε την μάσκαρα, σιγουρευτείτε πως έχετε χρησιμοποιήσει πρώτα το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες σας.

  • 4. Δώστε σχήμα και γεμίστε τα φρύδια σας

Όποια μέθοδο κι αν χρησιμοποιείτε για να βγάλετε τα φρύδια σας (κερί, κλωστή ή τσιμπιδάκι), αυτό που θα πρέπει να προσέχετε είναι να δίνετε στα φρύδια σας ένα σχήμα. Αυτό βοηθάει στο να πλαισιώσει και να ανοίξει τα μάτια σας. Αν πάλι έχετε φυσικά αραιά φρύδια, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι για να συμπληρώσετε και να γεμίσετε τα κενά.

  • 5. Πειραματιστείτε με τις αποχρώσεις του μπλε

Το μπλε είναι μια από τις καλύτερες αποχρώσεις προκειμένου να πετύχετε ένα πιο φωτεινό βλέμμα, κι αυτό διότι εξουδετερώνει το θαμπό, κίτρινο χρώμα και κάνει το λευκό των ματιών σας να ξεχωρίζει. Εάν δεν θέλετε να φορέσετε μπλε σκιά, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε μια μικρή μπλε γραμμή eyeliner και να δημιουργήσετε το ίδιο αποτέλεσμα.

  • 6. Δημιουργήστε ένα cat eye look

Ένα cat eye βοηθάει στο να «ανοίξει» τα μάτια σας και να σας κάνει να φαίνεστε γεμάτη ενέργεια. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να κάνετε ένα dramatic cat eye, μπορείτε απλά να τραβήξετε λίγο την γραμμή έξω από το βλέφαρο για να διευρύνει τα μάτια σας.

  • 7. Εφαρμόστε το concealer σε ένα τριγωνικό σχήμα κάτω από τα μάτια σας

Σβήστε τους μαύρους κύκλους χρησιμοποιώντας concealer κάτω από τα μάτια σας κάθε πρωί. Αντί όμως να εφαρμόζετε το προϊόν σε ένα καμπυλωτό σχήμα ακριβώς κάτω από τα μάτια σας, κάντε ένα τριγωνικό ή V σχήμα και απλώστε το προς τα έξω. Αυτό θα βοηθήσει στο να δημιουργήσει ανοδική πορεία στο βλέμμα σας, κάνοντας παράλληλα τα μάτια σας να δείχνουν γεμάτα ενέργεια.

  • 8. Φορέστε ένα κραγιόν σε ουδέτερες αποχρώσεις

Μπορεί να μην είναι το τυπικό σας makeup trick, αλλά δίνοντας ένταση στα μάτια και βάζοντας ένα απαλό, ουδέτερο χρώμα κραγιόν θα τραβήξετε την προσοχή προς το επάνω μέρος του προσώπου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα απαλό και φρέσκο look.

  • 9. Προστατεύστε τα μάτια σας από τον ήλιο

Είναι εξίσου σημαντικό να προστατεύετε τα μάτια σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, όπως ακριβώς κάνετε και με το δέρμα σας! Γι΄αυτό μην παραμελείτε να φοράτε πάντα τα γυαλιά ηλίου σας (ακόμα και σε συννεφιασμένες ημέρες), έτσι ώστε να βοηθήσετε τα μάτια σας να διατηρηθούν λαμπερά και υγιή.