5+1 λάθη που κάνετε με την μάσκαρα και καταστρέφετε τις βλεφαρίδες σας

Λάθη που κάνετε με την μάσκαρα και καταστρέφετε τις βλεφαρίδες σας

Μπορεί η μάσκαρα να είναι ένα από τα βασικότερα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε, αφού μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως το βλέμμα σας, ωστόσο υπάρχουν φορές που κάνετε κάποια μικρά λαθάκια, τα οποία συνήθως δεν συνειδητοποιείτε, αλλά έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις βλεφαρίδες σας. Δείτε λοιπόν μια λίστα με 6 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες κατά την εφαρμογή της μάσκαρας, που όμως μπορεί να αποβούν μοιραία για τις βλεφαρίδες, και διορθώστε τα!

  • 1. Το να βάζετε και να βγάζετε το βουρτσάκι από το μπουκαλάκι

Μπορεί να νομίζετε πως με αυτό τον τρόπο θα πάρετε μεγαλύτερη ποσότητα μάσκαρας, αλλά στην ουσία το μόνο που κάνετε είναι να εισάγετε αέρα μέσα στο μπουκαλάκι και μαζί με αυτόν και βακτήρια τα οποία κάνουν την μάσκαρα να στεγνώνει πιο γρήγορα. Αντί λοιπόν να βάζετε και να βγάζετε συνεχόμενα το βουρτσάκι στο μπουκαλάκι, δοκιμάστε να το στρίψετε καθώς το βγάζετε.

  • 2. Γυρνάτε τις βλεφαρίδες σας με το ψαλίδι αφού τις έχετε βάψει

Αν δεν σας αρέσει να έχετε κομπάκια στις βλεφαρίδες σας, τότε θα πρέπει να γυρνάτε τις βλεφαρίδες σας με το ψαλίδι πριν τις βάψετε.

  • 3. Τη μοιράζεστε με τις φίλες σας

Η μάσκαρα δεν πρέπει να δανείζεται ούτε να μοιράζεται σε καμία περίπτωση, διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ερεθισμούς που θα κάνουν τα μάτια σας κόκκινα.

  • 4. Χρησιμοποιείτε ληγμένη μάσκαρα

Αν χρησιμοποιείτε την ίδια μάσκαρα για περισσότερο από τρεις μήνες, τότε ήρθε η στιγμή να την πετάξετε. Κι αυτό γιατί η μάσκαρα είναι υγρή και το βουρτσάκι έρχεται σε άμεση επαφή με τις βλεφαρίδες, με αποτέλεσμα να δημιουργεί το τέλειο έδαφος για την ανάπτυξη των βακτηρίων. Επομένως, όσο περισσότερο την χρησιμοποιείτε ενώ έχει λήξει, τόσο πιο μεγάλος κίνδυνος υπάρχει για οποιαδήποτε μόλυνση των ματιών. Επίσης, αν παρατηρήσετε πως η υφή της ή το άρωμα της έχει κάτι το περίεργο, καλύτερα να την πετάξετε!

  • 5. Υπερβολή στην ποσότητα μάσκαρας

Σίγουρα, ορισμένες γυναίκες υπερβάλουν λίγο με την ποσότητα μάσκαρας που απλώνουν στις βλεφαρίδες τους. Όμως αυτή η υπερβολή μπορεί τελικά να έχει το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα και οι βλεφαρίδες σας αντί να έχουν υπέροχο όγκο και μήκος, να έχουν κομπάκια. Επομένως, περιορίστε την εφαρμογή της μάσκαρας στις 3-4 στρώσεις.

  • 6. Κοιμάστε φορώντας μάσκαρα

Όπως ακριβώς προειδοποιούν οι ειδικοί για το να μην κοιμάστε με το μακιγιάζ σας, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την μάσκαρα. Το να κοιμάστε φορώντας μάσκαρα όχι μόνο προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια σας και ακμή στο πρόσωπο σας, αλλά μπορεί να κάνει τις βλεφαρίδες σας εύθραυστες και να αυξήσει τον ρυθμό με τον οποίο πέφτουν.