Το μυστικό για τέλειους κότσους με ένα μολύβι

Το μυστικό για τέλειους κότσους με ένα μολύβι

Δημιουργήστε μόνη σας έναν υπέροχο και γρήγορο κότσο με την βοήθεια ενός μολυβιού ή στυλό. Πρόκειται για ένα πολύ απλό και casual χτένισμα που μπορεί να σας βγάλει από την δύσκολη θέση ακόμα κι όταν δεν έχετε μαζί σας ένα κοκαλάκι.


Αξίζει να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα χτενίσματα μπορούν να αποτελέσουν μια εύκολη και γρήγορη επιλογή ακόμα και στις επίσημες εμφανίσεις σας, αρκεί βέβαια να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά – ιαπωνικά ή κινέζικα – ξυλάκια για υπέροχα χτενίσματα, επιλέγοντας και το αντίστοιχο ύφος στο όλο σας σύνολο.

  • Ο βασικός κότσος

Ξεκινήστε έχοντας σιγουρευτεί πως έχετε αφήσει μερικά τουφάκια να πέφτουν στο πρόσωπο σας, προκειμένου να δημιουργήσετε αυτό το ανέμελο, casual look. Στη συνέχεια πιάστε όλα σας τα μαλλιά και στριφογυρίστε τα σε έναν κότσο στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Βάλτε το μολύβι από την μια μεριά και κάνοντας μια κυματιστή κίνηση πάνω κάτω, σπρώξτε το μέχρι να βγει από την άλλη μεριά.

  • Χαμηλός στριφογυριστός κότσος

Μαζέψτε τα μαλλιά σας στο ύψος του σβέρκου και τοποθετήστε το μολύβι προς τα αριστερά των μαλλιών σας. Περιστρέψτε τα μαλλιά γύρω από το μολύβι (δύο φορές για τα μακριά μαλλιά) και στη συνέχεια γυρίστε το μολύβι ανάποδα, σπρώχνοντας μέχρι να βγει από το κάτω μέρος του κότσου σας.

Ψηλός στριφογυριστός κότσος

Αυτό το στυλ συνδυάζει τους δυο προηγούμενους κότσους! Πιάστε τα μαλλιά σας ψηλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας και στριφογυρίστε τα σε έναν κότσο. Έπειτα, ξεκινήστε από το κάτω μέρος και κάντε μια ανοδική κυματιστή κίνηση με το μολύβι μέχρι να βγει από πάνω. Στο τέλος γυρίστε το μολύβι (προσεκτικά) και σπρώξτε το σχεδόν μέχρι να βγει από την άλλη πλευρά.