Πως να καλύψετε τις άσπρες τρίχες με καφέ

Πως να καλύψετε τις άσπρες τρίχες με καφέ

Μπορεί να μην απαλλαγείτε για πάντα από τις άσπρες τρίχες με αυτό το απλό τρικ, αλλά σίγουρα μπορείτε να τις κρύψετε. Αυτό συμβαίνει γιατί ο καφές μπορεί να προσφέρει ένα απαλό καφέ χρώμα και να καλύψει τις αντιαισθητικές και ενοχλητικές άσπρες τρίχες από την ρίζα των μαλλιών σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο τρικ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως του χρώματος μαλλιών (ξανθιά, κόκκινα ή καστανά).

  • Τρόπος παρασκευής:

Αρχικά φτιάξτε ένα φλιτζάνι (300-400 ml) δυνατού καφέ και αφήστε τον να κρυώσει μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Βέβαια η ποσότητα του καφέ που θα χρειαστείτε ποικίλει ανάλογα και με το μήκος των μαλλιών σας, συνήθως χρειάζονται 2-4 φλιτζάνια.

  • Τρόπος εφαρμογής:

Λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν και την μαλακτική σας κρέμα. Έπειτα, έχοντας ακόμη βρεγμένα μαλλιά, απλώστε απαλά τον καφέ στα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας και τα δυο σας χέρια και επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο καφές. Στη συνέχεια, στύψτε τα μαλλιά σας και τυλίξτε τα με μια πετσέτα. Αφήστε τα 20-30 λεπτάκια για να δράσει ο καφές και ξεπλυθείτε με νερό.

Αν επαναλάβετε αυτή την διαδικασία δυο φορές την εβδομάδα, οι άσπρες τρίχες θα γίνουν σταδιακά καφέ.

Στο τελευταίο ξέβγαλμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξίδι, έτσι ώστε να καθορίσετε καλύτερα το χρώμα. Τέλος, θα παρατηρήσετε ότι έχετε αποκτήσει ένα ομοιόμορφο χρώμα και τα μαλλιά σας είναι λαμπερά και μεταξένια.