5 μυστικά για μακιγιάζ που διαρκεί

5 μυστικά για μακιγιάζ που διαρκεί

Πετύχατε το τέλειο μακιγιάζ που σας ταιριάζει απόλυτα και σας κάνει ακαταμάχητη ή απλά θέλετε να κάνετε το βάψιμο σας να διαρκέσει περισσότερο και να μην φύγει μετά από 2-3 ώρες; Μπορείτε να το πετύχετε ακολουθώντας μερικούς απλούς, αλλά πολύ σημαντικούς κανόνες – μυστικά, όπως αυτά που θα δείτε στη συνέχεια, με τη βοήθεια βέβαια και των σωστών προϊόντων.

1. Αρχικά επιλέξτε ένα makeup με ελαφριά υφή και ενυδατικά στοιχεία και όχι κάποιο ματ. Με αυτό τον τρόπο η επιδερμίδα σας θα παραμείνει φρέσκια και λαμπερή για περισσότερη ώρα.

2. Ένα primer πριν την εφαρμογή του foundation σας θα κρατήσει την επιδερμίδα ενυδατωμένη με αποτέλεσμα να διαρκέσει περισσότερο το makeup.

3. Σχετικά με την επιλογή σκιάς ματιών θα πρέπει να αποφεύγετε αυτές που είναι σε υγρή μορφή ή περιέχουν glitter γιατί η διάρκεια τους είναι περιορισμένη. Αν’ αυτού επιλέξτε μια σταθερή και long lasting σκιά ματιών.

4. Πριν την εφαρμογή του κραγιόν, περάστε όλη την επιφάνεια των χειλιών σας με ένα μολύβι χειλιών κοντά στο χρώμα του lipstick που έχετε επιλέξει να φορέσετε. Έτσι, θα δημιουργήσετε μία βάση με χρώμα που θα δώσει ένα αποτέλεσμα πιο ζωντανό και με μεγαλύτερη διάρκεια.

5. Τέλος, όσον αφορά τις τέλειες βλεφαρίδες, η λύση δεν είναι μια αδιάβροχη μάσκαρα η οποία θα κάνει τα βλέφαρα σας πιο σκληρά, αλλά η εφαρμογή μιας κανονικής μάσκαρα, η οποία στη συνέχεια θα «κλειδωθεί» από πάνω με μια στρώση topcoat που θα αυξήσει την διάρκεια της.