Πως να απαλλαγείτε από την ψαλίδα μια για πάντα

Πως να απαλλαγείτε από την ψαλίδα

Η ψαλίδα αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα και ενοχλητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα σε σχέση με τα μαλλιά της. Δημιουργείται από την «κακή» φροντίδα, την λάθος διατροφή και το συνεχές styling. Πιο συγκεκριμένα, η τρίχα γίνεται εύθραυστη λόγω έλλειψης βιταμινών και λόγω της θερμότητας που «καίει» τα μαλλιά κατά το styling.

Πέρα βέβαια από τους βασικούς κανόνες όπως είναι η κατανάλωση τροφών με σίδηρο, η χρήση προϊόντων κατά της θερμότητας πριν το styling, η σωστή ενυδάτωση της τρίχας και η όσο το δυνατόν μικρότερη χρήση του λάστιχου που πιάνετε τα μαλλιά σας κοτσίδα, θα πρέπει να φροντίζετε να απομακρύνετε το οποιοδήποτε σπάσιμο δημιουργηθεί σε μια τρίχα στην αρχή του, έτσι ώστε να μην επεκταθεί σε όλο το μήκος της τρίχας και τελικά αναγκαστείτε να κόψετε πολύ από το μήκος, που τόσο καιρό προσπαθούσατε να αποκτήσετε. Κι αυτό διότι από την στιγμή που εμφανιστεί η ψαλίδα δεν πρόκειται να φύγει αν δεν την κόψετε, αφού η τρίχα η οποία έχει «ανοίξει» δεν μπορεί να «ξανακολλήσει».

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να την κρύψετε με την βοήθεια μασκών που θα ενυδατώσουν σε βάθος την τρίχα. Αυτό όμως δεν θα την απομακρύνει μια για πάντα, δηλαδή δεν θα πετύχει το ιδανικό. Πως όμως μπορείτε να την αφαιρέσετε δια παντός; Ακολουθώντας τις συμβουλές της YouTube Beauty Vlogger & Hairstylist, Kayley Melissa, η οποία μας παρουσιάζει στο βίντεο που ακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνει να διατηρεί τα μαλλιά της υγιή και όμορφα, χωρίς ψαλίδα.

Αρχικά κοιτάξτε πολύ καλά τις άκρες των μαλλιών σας και δείτε που έχει εμφανιστεί η ψαλίδα και πόσο έντονη είναι αυτή. Αν δείτε πως σχεδόν όλες σας οι τρίχες έχουν ψαλίδα, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε τον κομμωτή σας, αν πάλι δείτε μερικές από αυτές να έχουν «ανοίξει», τότε προλάβετε την επέκταση τους και αφαιρέστε τις έγκαιρα κόβοντας τις με την μέθοδο που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Στη συνέχεια κοιτάξτε λίγο πιο ψηλά από τις άκρες για να εντοπίσετε τις τρίχες με την ψαλίδα και να τις αφαιρέσετε με προσοχή και χωρίς να υπερβάλετε κόβοντας περισσότερες απ’ όσο χρειάζεται. Αφού λοιπόν τελειώσετε με τις άκρες εστιάστε την προσοχή σας στις μύτες που αγκαλιάζουν το πρόσωπο σας και κάντε το ίδιο, δηλαδή εντοπίστε την ψαλίδα που έχει δημιουργηθεί στις άκρες τους και κόψτε την. Έπειτα, ρίξτε μια ματιά για την ψαλίδα που έχει εμφανιστεί κατά μήκος της τρίχας. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πιάσετε μια τούφα από τα μαλλιά σας, να την στριφογυρίσετε και με την βοήθεια του χεριού σας να σηκώσετε τις άκρες προς τα πάνω. Μετά κοιτάξτε σε αυτή την τούφα για τυχόν τρίχες με ψαλίδα και καθαρίστε τις.

Προσοχή όμως μην υπερβάλετε στο καθάρισμα, το οποίο αρκεί να κάνετε μια φορά τον μήνα, διότι στο τέλος θα καταλήξετε στο να χαλάσετε το κούρεμα και ο κομμωτής σας θα χρειαστεί να κόψει περισσότερο μήκος για να το επαναφέρει.

Δείτε το βίντεο που δείχνει βήμα βήμα την μέθοδο που αναφέραμε: