12 τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια

12 τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια

Μια από τις πιο συνηθισμένες φράσεις των γυναικών είναι το «Δεν έχω τίποτα να βάλω». Ακόμα κι αν διαθέτετε ένα σωρό ζευγάρια παπούτσια σε σημείο που δεν κλείνει η ντουλάπα σας, πάντα χρειάζεστε περισσότερα ή απλά έχετε βαρεθεί όλα αυτά τα μοδάτα παπούτσια σας. Ακόμα κι αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, δεν χρειάζεται να πάτε στα καταστήματα για να αγοράσετε καινούργια. Πολλές φορές απλά χρειάζεται να ανανεώσετε τα παλιά σας παπούτσια, μεταμορφώνοντας τα με την βοήθεια της φαντασίας σας και μερικών απλών και οικονομικών υλικών.

Δείτε λοιπόν 12 υπέροχους και ενδιαφέροντες τρόπους για να κάνετε τα παλιά σας παπούτσια αγνώριστα!

Ένα ρομαντικό άγγιγμα

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (1)

Δημιουργήστε ένα πολύ ρομαντικό ζευγάρι παπουτσιών με την βοήθεια ενός φιόγκου και μιας ελαστικής λωρίδας σε χρώμα που να ταιριάζει με το υπόδημα που θέλετε να μεταμορφώσετε. Απλά φτιάξτε τον φιόγκο και κολλήστε τον στο πλάι της ελαστικής λωρίδας.

Μοδάτες μύτες παπουτσιών

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (2)

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (3)

Ακόμα και τα πιο απλά ίσια παπούτσια μπορούν να γίνουν trendy απλά βάφοντας τις μύτες τους με χρυσή (ή και όποιο άλλο χρώμα επιθυμείτε) μπογιά σε σπρέι. Χρησιμοποιήστε χάρτινη ταινία για να αποφύγετε να βάψετε και το υπόλοιπο παπούτσι. Δείτε τις λεπτομέρειες με τον τρόπο δημιουργίας εδώ.

Φούντες και Houndstooth

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (4)

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (5)

Μπορείτε όχι μόνο να προσθέσετε στιλάτες φούντες στα βαρετά μαύρα σας παπούτσια αλλά και να αλλάξετε τελείως το χρώμα τους. Επιλέξτε ένα όμορφο ύφασμα με ένα μοτίβο που σας αρέσει, όπως για παράδειγμα το Houndstooth, πάρτε λίγη κόλλα και τις φούντες σας και με λίγη υπομονή, δημιουργήστε ένα εντελώς καινούργιο ζευγάρι υποδημάτων.

Στυλ ντίσκο

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (6)

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (7)

Χρησιμοποιώντας τρουκς, απλά εργαλεία και την φαντασία σας, μπορείτε να μετατρέψετε ένα απλό μπλε ζευγάρι πάνινων παπουτσιών σε disco style! Θα χρειαστείτε περίπου 150 τρουκς και λίγη κόλλα για να τα κολλήσετε στα sneakers σας! Για να μάθετε λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την μεταμόρφωση, δείτε εδώ.

Νέο χρώμα

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (8)

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (9)

Τα πιο απλά υφασμάτινα παπούτσια μπορούν να μεταμορφωθούν χρησιμοποιώντας μια μπογιά για υφάσματα. Το βασικό που θα πρέπει να θυμάστε είναι να χρησιμοποιήσετε χάρτινη ταινία για να καλύψετε τα σημεία που δεν θέλετε να βαφτούν. Δείτε λεπτομέρειες για το πως να κάνετε αυτή την μεταμόρφωση στο σχετικό tutorial.

Ροκ στυλ

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (10)

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (11)

Αυτές οι χοντρές αλυσίδες μπορούν να σας βοηθήσουν να προσθέσετε ένα ροκ άγγιγμα στα κλασσικά μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο. Χρησιμοποιήστε μια πένσα για να αλλάξετε το μήκος της αλυσίδας και ράψτε την επάνω στο υπόδημα με κλωστή στο χρώμα του παπουτσιού, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό άρθρο εδώ.

Κομψό άγγιγμα

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (12)

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (13)

Μπορείτε να μετατρέψετε τις κλασσικές μαύρες γόβες σας, πιο κομψές και μοντέρνες χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Αυτές οι αλυσίδες είναι ήδη πολλές σεζόν στη μόδα και θα συνεχίσουν να είναι.

Stardust

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (14)

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (15)

Ένα ζευγάρι κλασσικών casual Converse μπορεί να μεταμορφωθεί εύκολα σε «λαμπερά» και εντυπωσιακά παπούτσια με έναν πολύ απλό τρόπο. Θα χρειαστείτε λίγη κόλλα, ασημί χρυσόσκονη και τρουκς.

Βραδινό στυλ

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (16)

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (17)

Μπορείτε να μετατρέψετε ένα συνηθισμένο μποτάκι μέχρι τον αστράγαλο σε ένα τέλειο ζευγάρι για τις βραδινές σας εξόδους χρησιμοποιώντας μια κορδέλα, ένα ψαλίδι και λίγη κόλλα. Απλά φτιάξτε ένα ωραίο μεγάλο φιόγκο και κολλήστε τον στο πίσω μέρος του ankle boot σας, όπως θα δείτε στο σχετικό tutorial.

Χρωματιστός φιόγκος

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (18)

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (19)

Μπορείτε να διακοσμήσετε τα βαρετά σας παπούτσια με έναν μικρό χρωματιστό φιόγκο από σατέν κορδέλες σε διαφορετικά μεγέθη και μια μικρή αγκράφα ζώνης. Φτιάξτε τον συγκεκριμένο φιόγκο και στην συνέχεια κολλήστε τον στα παπούτσια σας με την βοήθεια της κόλλας.

Τρουκς στον πάτο μιας γόβας

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (20)

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (21)

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολύ εντυπωσιακό ζευγάρι γοβών με καρφιά, κάτι το οποίο είναι πολλές σεζόν στην μόδα, ακολουθώντας το σχετικό tutorial. Κολλήστε λοιπόν τα καρφιά – τρουκς στην σόλα του παπουτσιού σας με μια πολύ δυνατή κόλλα κοσμημάτων ή μετάλλου.

Carrie Bradshaw Style

Τρόποι για να μεταμορφώσετε τα βαρετά σας παπούτσια (22)

Με αυτά τα πέδιλα μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε τα αγαπημένα σας πέδιλα της Carrie Bradshaw. Αν γνωρίζετε λίγο το ράψιμο στο χέρι, μπορείτε να τα φτιάξετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο.