5 τρόποι εφαρμογής eyeliner για διαφορετικές περιστάσεις

5 τρόποι εφαρμογής eyeliner για διαφορετικές περιστάσεις (1)

Το μακιγιάζ είναι μια τέχνη που χρειάζεται πρακτική και υπομονή. Η επιδέξια εφαρμογή, μπορεί να αλλάξει εντελώς το βλέμμα σας και να τονίσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας.

Εξάλλου, πέρα από το ότι είναι ο καθρέφτης της ψυχής, τα μάτια είναι το πιο εκφραστικό χαρακτηριστικό του προσώπου σας, και το μακιγιάζ των ματιών μπορεί να είναι το πιο σημαντικό μέρος του συνολικού βαψίματος. Δείτε λοιπόν πώς να δημιουργήσετε 5 διαφορετικούς τρόπους εφαρμογής eyeliner για να τονίσετε, να δώσετε άλλο σχήμα και να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν πιο όμορφα.

Pin-up winged eyeliner

5 τρόποι εφαρμογής eyeliner για διαφορετικές περιστάσεις (2)

Ένα απλό retro-style look είναι το πιο ευέλικτο και εύκολο να δημιουργηθεί, γι’ αυτό και ίσως γίνει ένα από τα αγαπημένα σας στυλ eyeliner. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σχεδόν σε όλες τις περιστάσεις, αν και για ένα πιο ολοκληρωμένο και υπέροχο απογευματινό – βραδινό μακιγιάζ καλό θα είναι να προσθέσετε λίγη σκιά ματιών και μάσκαρα.

Για να πετύχετε το τέλειο winged eye look, φτιάξτε μια γραμμή ακριβώς πάνω από τις βλεφαρίδες σας σε όλο το μήκος τους μέχρι την εξωτερική γωνία. Στη συνέχεια δημιουργήστε μια μικρή γραμμή προς τα επάνω, η οποία θα μοιάζει σαν προέκταση της γραμμής των κάτω βλεφαρίδων σας. Έπειτα, σχεδιάστε μια ίσια γραμμή από το τελείωμα της γωνίας που δημιουργήσατε μέχρι το μέσο του πάνω βλεφάρου και γεμίστε το κενό με μαύρο χρώμα. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε την γραμμή πιο λεπτή.

Cat eye

5 τρόποι εφαρμογής eyeliner για διαφορετικές περιστάσεις (3)

Αυτό το έντονο μακιγιάζ σίγουρα δεν θα σας κάνει να περάσετε απαρατήρητη! Για να δημιουργήσετε λοιπόν ένα cat eye look, πρώτα απ’ όλα εφαρμόστε μια σκιά ματιών που ταιριάζει με το χρώμα του δέρματος σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ασημένια ή χρυσή σκιά.

Κάντε την γραμμή που φτάνει στο πάνω βλέφαρο με ένα μαύρο eyeliner ή ένα απλό μαύρο μολύβι ματιών, ξεκινώντας από το κάτω βλέφαρο προς την εξωτερική γωνία του ματιού, κινούμενη προς το τέλος του φρυδιού σας. Έπειτα, κάντε την γραμμή κατά μήκος των πάνω βλεφαρίδων σας, ενώστε τη με την πρώτη γραμμή που ήδη έχετε κάνει και χρωματίστε το τρίγωνο που έχει σχηματιστεί ανάμεσα τους. Τέλος, ολοκληρώστε το look σας με 2-3 στρώσεις μαύρης μάσκαρα.

Βλέφαρο πλήρως καλυμμένο

5 τρόποι εφαρμογής eyeliner για διαφορετικές περιστάσεις (4)

Αυτό το στυλ είναι μια πιο «δραματική» εκδοχή του cat eye. Για να πετύχετε αυτό το πολύ βαθύ και μυστηριώδες βλέμμα ακολουθήστε τα βήματα του απλού cat eye που βλέπετε παραπάνω, αλλά η γωνία που θα σχηματίζεται στο τέλος θα πρέπει να είναι λιγότερο ανοδική.

Δεν συνιστούμε αυτό το είδος μακιγιάζ για γυναίκες με πολύ μικρά μάτια, διότι αντί να τονίσετε την φυσική σας ομορφιά, θα κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν πιο κουρασμένα και σκούρα. Αν’ αυτού, υπάρχουν άλλοι τρόποι εφαρμογής eyeliner που μπορείτε να δοκιμάσετε, όπως το στυλ της Κλεοπάτρας.

Απλή γραμμή

5 τρόποι εφαρμογής eyeliner για διαφορετικές περιστάσεις (5)

Θυμηθείτε πως στον τομέα της ομορφιάς όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο. Για ένα απλό, φρέσκο και φυσικό look, σχεδιάστε μια λεπτή γραμμή κατά μήκος των άνω βλεφαρίδων σας. Ελαφρώς διευρύνετε τη γραμμή στην εξωτερική πλευρά του ματιού σας, και είστε έτοιμη! Αν τα μάτια σας είναι πολύ κοντά, δημιουργήστε μια γραμμή μόνο στο εξωτερικό μισό του βλεφάρου σας. Μπορείτε επίσης να γυρίσετε τις βλεφαρίδες σας και να προσθέσετε μια ακόμη στρώση μάσκαρα.

Το eyeliner της Κλεοπάτρας

5 τρόποι εφαρμογής eyeliner για διαφορετικές περιστάσεις (6)

Αυτό το στυλ eyeliner θα σας δώσει μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση και θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο φωτεινά. Αν έχετε ένα ραντεβού, ένα ρομαντικό δείπνο ή μια συνάντηση με κάποιον που δεν έχετε δει εδώ και χρόνια, το συγκεκριμένο στυλ είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Εφαρμόστε μια πιο σκούρα σκιά ματιών στο εξωτερικό μέρος του ματιού σας, κάντε μια γραμμή κατά μήκος των επάνω βλεφαρίδων σας με μαύρο eyeliner και στη συνέχεια, ξεκινήστε να «υπογραμμίζετε» τις κάτω βλεφαρίδες σας από τη μέση, επεκτείνοντας την γραμμή από την εξωτερική γωνία προς τα πάνω, σαν να κάνετε ένα cat eye look. Φωτίστε τα μάτια σας με μια λευκή, μπεζ ή ασημί σκιά ματιών μέχρι τις εσωτερικές γωνίες τους για να τα κάνετε να φαίνονται μεγαλύτερα. Χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμες σκιές στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων σας και ολοκληρώστε με δύο στρώσεις μάσκαρα που θα απογειώσουν το βλέμμα σας.