9 υπέροχα και εύκολα χτενίσματα σε 10 μόλις λεπτά

Υπέροχα και εύκολα χτενίσματα σε 10 μόλις λεπτά (1)

Τα μακριά μαλλιά είναι το όνειρο πολλών γυναικών, γιατί είναι τόσο εύκολο να αλλάξουν την εικόνα τους απλά αλλάζοντας το χτένισμα τους. Τις περισσότερες φορές όμως δεν έχουμε πολύ χρόνο για να ασχοληθούμε με τα μαλλιά μας, κι έτσι καταλήγουμε να τα πιάνουμε μια αλογοουρά, πλεξούδα ή απλά σε έναν χαλαρό κότσο.

Αυτά τα 9 υπέροχα και εύκολα χτενίσματα που χρειάζονται μόλις 10 λεπτά για να ολοκληρωθούν θα σας λύσουν τα χέρια!

Ρομαντικός κόμπος

Υπέροχα και εύκολα χτενίσματα σε 10 μόλις λεπτά (2)

Πάρτε δυο μικρές τούφες από τα πλαϊνά μαλλιά σας και ενώστε τις με ένα λαστιχάκι στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας, δημιουργώντας μια μικρή αλογοουρά. Γυρίστε τις προς τα μέσα για να κάνετε ένα στριφογύρισμα και φτιάξτε μια πλεξούδα με μια τούφα από τα μαλλιά σας, η οποία θα περνάει πίσω από την αλογοουρά. Στριφογυρίστε τη γύρω από την αλογοουρά και στερεώστε τη με ένα τσιμπιδάκι. Είστε έτοιμη! Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα βήματα που θα ακολουθήσετε δείτε εδώ.

Κομψά twists

Υπέροχα και εύκολα χτενίσματα σε 10 μόλις λεπτά (3)

Φτιάξτε μια χαμηλή αλογοουρά με δυο τούφες από τα μπροστινά σας μαλλιά (μία από κάθε πλευρά) και πιάστε τη με ένα λαστιχάκι. Με την βοήθεια των δαχτύλων σας, ανοίξτε μια τρύπα και περάστε από μέσα την αλογοουρά για να δημιουργήσετε ένα twist. Μετά επαναλάβετε την δημιουργία μιας αλογοουράς με δυο τούφες από τα μπροστινά σας μαλλιά, στερεώστε τη με ένα λαστιχάκι και στριφγυρίστε τη για να κάνετε το δεύτερο twist. Δείτε λεπτομέρειες για την δημιουργία του χτενίσματος εδώ.

Διπλός κότσος

Υπέροχα και εύκολα χτενίσματα σε 10 μόλις λεπτά (4)

Πιάστε τα μαλλιά από την κορυφή του κεφαλιού σας σε έναν μικρό κότσο και κάντε άλλον ένα με δυο τούφες από τα αμέσως πιο κάτω μαλλιά σας. Δείτε βήμα βήμα την δημιουργία του εύκολου αυτού χτενίσματος εδώ.

Κομψός κόμπος

Υπέροχα και εύκολα χτενίσματα σε 10 μόλις λεπτά (5)

Χωρίστε τα μαλλιά σας στη μέση και κάντε δυο κοτσιδάκια στην πίσω μεριά του κεφαλιού σας. Με κάθε κοτσιδάκι δημιουργήστε μια πλεξούδα σαν σχοινί και τέλος ενώστε τις δυο πλεξούδες με έναν κόμπο. Δείτε πως θα το καταφέρετε εδώ.

Κότσος με πλεξούδες

Υπέροχα και εύκολα χτενίσματα σε 10 μόλις λεπτά (6)

Φτιάξτε μια μικρή πλεξούδα σε κάθε πλευρά των μαλλιών σας και πιάστε όλα σας τα μαλλιά μαζί με τις πλεξούδες σε έναν χαμηλό κότσο. Στερεώστε με τσιμπιδάκια. Δείτε οδηγίες εδώ.

Ρομαντικό χτένισμα με κορδέλα (headband)

Υπέροχα και εύκολα χτενίσματα σε 10 μόλις λεπτά (7)

Φορέστε την κορδέλα σας πάνω από τα μαλλιά και στη συνέχεια τυλίξτε τις άκρες των μαλλιών σας στο κάτω μέρος της κορδέλας, κρατώντας τις δυο μπροστινές τούφες κάτω. Στη συνέχεια πάρτε αυτές τις τούφες και στριφογυρίζοντας τις ενώστε τις πάνω από τον κότσο που έχετε ήδη σχηματίσει. Δείτε εδώ λεπτομέρειες για το πως θα το κάνετε.

Ιδιαίτερη αλογοουρά

Υπέροχα και εύκολα χτενίσματα σε 10 μόλις λεπτά (8)

Αρχικά κάντε δυο πλεξούδες στα πλάγια με δυο τούφες, ανοίξτε τις για να πάρουν όγκο και στη συνέχεια πιάστε τα υπόλοιπα μαλλιά σας μια αλογοουρά. Πάρτε τις πλεξούδες και περάστε τις πάνω από την αλογοουρά σταυρώνοντας τις και τυλίγοντας τις γύρω από το λαστιχάκι. Μετά δημιουργήστε με την αλογοουρά σας μια bubble ponytail. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο χτένισμα εδώ.

Υπέροχο χτένισμα με φιόγκο

Υπέροχα και εύκολα χτενίσματα σε 10 μόλις λεπτά (9)

Φορέστε μια κορδέλα και τυλίξτε τις πλαϊνές τούφες σας γύρω της. Μετά πάρτε μια τούφα κάτω από την κορδέλα και φτιάξτε μια αλογοουρά, στο τελευταίο πέρασμα της οποίας δεν θα βγάλετε τελείως την τούφα. Στη συνέχεια χωρίστε αυτή την «θηλιά» σε δυο μέρη για να φτιάξετε τον φιόγκο και στερεώστε τα με τσιμπιδάκια. Μετά σχηματίστε προσεκτικά τον φιόγκο και πάρτε μια τούφα από την μέση, την οποία θα τυλίξετε ανάμεσα στα δυο μέρη για να δημιουργήστε το δέσιμο του φιόγκου. Στερεώστε με τσιμπιδάκι και λακ και είστε έτοιμη. Δείτε εδώ το ολοκληρωμένο tutorial με τις λεπτομέρειες για την δημιουργία του συγκεκριμένου χτενίσματος.

Κομψός κότσος

Υπέροχα και εύκολα χτενίσματα σε 10 μόλις λεπτά (10)

Πιάστε τα μαλλιά από την κορυφή του κεφαλιού σας σε μια αλογοουρά στο πίσω μέρος. Έπειτα βάλτε το μπομπάρι σας, περνώντας την αλογοουρά μέσα από αυτό. Απλώστε τα μαλλιά σας γύρω από το μπομπάρι και στερεώστε τα με ένα λαστιχάκι και ολοκληρώστε το χτένισμα δημιουργώντας λεπτές πλεξούδες με τα μαλλιά που βρίσκονται γύρω από το μπομπάρι, τις οποίες στην συνέχεια θα τυλίξετε γύρω από τον κότσο σας. Στερεώστε με τσιμπιδάκια και είστε έτοιμη.