8 επαγγελματικά μυστικά μακιγιάζ για να κάνετε το βλέμμα σας να ξεχωρίζει

8 επαγγελματικά μυστικά για να κάνετε το βλέμμα σας να ξεχωρίζει (1)

Δεν χρειάζεται να είστε makeup guru για να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο εκφραστικά. Γνωρίζοντας κάποια μικρά επαγγελματικά μυστικά θα έχετε το κλειδί της επιτυχίας και το αποτέλεσμα θα είναι ένα εκθαμβωτικό και σαγηνευτικό βλέμμα.

Δείτε λοιπόν τα επαγγελματικά μυστικά μακιγιάζ της Lily, μιας ταλαντούχας makeup artist, όπως τα αποκάλυψε στο Bright Side.

Γεμίστε τα φρύδια σας

8 επαγγελματικά μυστικά για να κάνετε το βλέμμα σας να ξεχωρίζει (2)

Έχοντας δώσει έμφαση στα φρύδια σας και γνωρίζοντας πόσο έντονα πρέπει να τα βάφετε, μπορείτε είτε να τονίσετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας ή να βελτιώσετε τη συνολική του συμμετρία. Τα φρύδια μπορούν να διευρύνουν ολόκληρη την περιοχή των ματιών, κάνοντας το σχήμα του προσώπου σας στενότερο ή μακρύτερο. Οι σκιές ματιών και τα μολύβια φρυδιών μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το τέλειο σχήμα φρυδιών. Για παράδειγμα, η μάσκαρα φρυδιών τους προσθέτει όγκο και το τζελ φρυδιών μπορεί να τα κρατήσει στη θέση τους.

► Μάθετε πως γίνεται το γέμισμα φρυδιών με απλό μακιγιάζ, μόνιμη βαφή ή χένα.

Βάλτε άσπρο μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου σας

8 επαγγελματικά μυστικά για να κάνετε το βλέμμα σας να ξεχωρίζει (3)

Αν θέλετε να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν πιο φρέσκα και φωτεινά, κάντε μια λευκή γραμμή με μολύβι ή με υγρό eyeliner στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου σας. Οι ανοιχτόχρωμες σκιές όπως η ιβουάρ και τα περλέ χρώματα είναι ιδανικά για κάτι τέτοιο.

Χρησιμοποιήστε highlighter

8 επαγγελματικά μυστικά για να κάνετε το βλέμμα σας να ξεχωρίζει (4)

Για να κάνετε τα μάτια σας φωτεινά, χρησιμοποιήστε ένα highlighter ή μια περλέ σκιά ματιών. Απλώστε τη στο κόκκαλο του φρυδιού, στην εσωτερική γωνία των ματιών σας και στο κέντρο του βλεφάρου σας.

Γυριστές βλεφαρίδες

8 επαγγελματικά μυστικά για να κάνετε το βλέμμα σας να ξεχωρίζει (5)

Αν έχετε ίσιες ή άτονες βλεφαρίδες, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα ψαλίδι γυρίσματος για βλεφαρίδες. Γυρίστε λοιπόν τις βλεφαρίδες σας πριν εφαρμόσετε την μάσκαρα, ξεκινώντας από την βάση τους. Απλώστε την μάσκαρα τοποθετώντας το βουρτσάκι στις ρίζες των βλεφαρίδων σας και κινηθείτε ανοδικά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ψεύτικες βλεφαρίδες μπορούν επίσης να κάνουν τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα.

Εφαρμόστε μπεζ σκιά ματιών

8 επαγγελματικά μυστικά για να κάνετε το βλέμμα σας να ξεχωρίζει (6)

Μια ανοιχτή καφέ παλέτα σκιών ματιών είναι χωρίς αμφιβολία ιδανική για όλες τις γυναίκες! Εφαρμόστε την ανοιχτόχρωμη σκιά στο βλέφαρο, μια πιο σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία του ματιού σας και την ανοιχτόχρωμη σκιά και πάλι στην πτυχή του ματιού σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να τονίσετε το σχήμα των ματιών σας.

Σκουρύνετε την γραμμή των βλεφαρίδων σας

8 επαγγελματικά μυστικά για να κάνετε το βλέμμα σας να ξεχωρίζει (7)

Σκουραίνοντας την γραμμή των βλεφαρίδων σας θα κάνετε τα μάτια σας εκθαμβωτικά. Μπορείτε επίσης να αναμείξετε λίγο την σκούρα σκιά ή το μολύβι έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα πιο απαλό αποτέλεσμα μεταξύ της ανοιχτόχρωμης σκιάς και της σκούρας.

Η μπλε σκιά ματιών μπορεί να κάνει τα μάτια σας πιο φωτεινά

8 επαγγελματικά μυστικά για να κάνετε το βλέμμα σας να ξεχωρίζει (8)

Το μπλε δείχνει καλύτερα σε γυναίκες με πράσινα, καφέ ή μπλε μάτια. Αυτό το χρώμα θα κάνει το βλέμμα σας πιο βαθύ και πιο εκφραστικό.

Μην φοβάστε το χρώμα

8 επαγγελματικά μυστικά για να κάνετε το βλέμμα σας να ξεχωρίζει (9)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστές σκιές ματιών για να τονίσετε το βλέμμα σας ή να το απλώσετε σε όλο το βλέφαρο. Επίσης, η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε αποχρώσεις που τονίζουν το χρώμα των ματιών σας. Για ένα πιο φωτεινό αποτέλεσμα, εφαρμόστε συμπληρωματικά χρώματα.