10 μυστικά για να φοράτε τα τακούνια σας με τον σωστό τρόπο

Μυστικά για να φοράτε τα τακούνια σας με τον σωστό τρόπο (1)

Τα τακούνια σε μια γυναίκα προσδίδουν θηλυκότητα και σαγηνεύουν τον ανδρικό πληθυσμό. Ωστόσο, μια γυναίκα που επιλέγει να φορέσει ψηλά τακούνια, αλλά δεν μπορεί να τα περπατήσει και να σταθεί πάνω σε αυτά, μπορεί να έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Βέβαια, είναι πολύ δελεαστικό να αγοράσετε τέτοια παπούτσια και να τα φορέσετε νιώθοντας σαν ένα κορυφαίο μοντέλο!

Για να σας βοηθήσουμε να αισθάνεστε άνετα και με αυτοπεποίθηση φορώντας τα αγαπημένα σας ψηλοτάκουνα, σας παρουσιάζουμε μερικά απλά, αλλά σημαντικά μυστικά από WikiHow για να φοράτε τα τακούνια σας με τον σωστό τρόπο.

1. Κάντε μικρά βήματα

Μυστικά για να φοράτε τα τακούνια σας με τον σωστό τρόπο (2)

Για να δείχνετε κομψή, θα πρέπει να κάνετε μικρά και αργά βήματα χωρίς να λυγίζετε τα γόνατα σας περισσότερο από το συνηθισμένο. Αν δοκιμάσετε να κάνετε μεγάλα βήματα, όπως κάνετε με τα καθημερινά σας παπούτσια, το περπάτημα σας θα δείχνει αφύσικο. Γι’ αυτό, εάν είστε αποφασισμένη να «κατακτήσετε» το ύψος, θα πρέπει να μην βιάζεστε.

2. Πατήστε από το τακούνι προς την μύτη του ποδιού

Μυστικά για να φοράτε τα τακούνια σας με τον σωστό τρόπο (3)

Για να κάνετε τον βηματισμό σας να δείχνει φυσικός, πρώτα θα πρέπει να πατάτε στο τακούνι και μετά σιγά σιγά και απαλά να πατάτε τις μύτες των ποδιών σας – τα δάχτυλα. Όταν η καμάρα του ποδιού σας δέχεται το βάρος σας, κάντε μια κλίση προς τα εμπρός, σαν να ξεκινάτε να πατήσετε στις μύτες και στη συνέχεια σπρώξτε τον εαυτό σας περισσότερο για να κάνετε το επόμενο βήμα.

3. Κρατήστε την πλάτη σας ίσια

Μυστικά για να φοράτε τα τακούνια σας με τον σωστό τρόπο (4)

Μια όμορφη γυναίκα δεν μπορεί να μην έχει άψογη στάση σώματος. Γι’ αυτό, υψώστε τους ώμους σας και κρατήστε το πηγούνι σας παράλληλα με το πάτωμα. Με αυτό τον τρόπο, οι κοιλιακοί σας θα σφίξουν, το στομάχι σας θα γίνει επίπεδο και θα φαίνεστε λεπτότερη και ελαφρύτερη.

4. Περπατήστε σε μια νοητή ίσια γραμμή

Μυστικά για να φοράτε τα τακούνια σας με τον σωστό τρόπο (5)

Προκειμένου να περπατήσετε σαν μοντέλο, φανταστείτε πως μπροστά σας υπάρχει μια ευθεία γραμμή και πρέπει να περπατάτε αυστηρά πάνω σε αυτή. Τοποθετήστε λοιπόν τα πόδια σας το ένα μπροστά από το άλλο και τεντώστε τις μύτες τους προς τα μπροστά, έτσι ώστε οι γοφοί σας να ταλαντεύονται ελαφρώς. Θέλει λίγη «προπόνηση» αλλά αξίζει τον κόπο – θα κάνετε τους πάντες να σας κοιτούν με θαυμασμό.

5. Προετοιμαστείτε στο σπίτι

Μυστικά για να φοράτε τα τακούνια σας με τον σωστό τρόπο (6)

Αν πρόκειται να πάτε σε κάποιο επίσημο και σημαντικό event, όπως για παράδειγμα σε κάποιον γάμο, θα πρέπει να κάνετε μερικά πράγματα για να σιγουρευτείτε πως θα δείχνετε υπέροχη:

– Εξασκηθείτε για να κάνετε το περπάτημα σας στα ψηλοτάκουνα λιγότερο εφιαλτικό και περισσότερο ονειρεμένο. Επίσης, καλό θα ήταν να χαράξετε ελαφρώς τις σόλες των παπουτσιών σας για να γλιστρούν λιγότερο.
– Φορέστε τα παπούτσια σας για να νιώσετε άνετα με αυτά. Ειδικά τα καινούργια υποδήματα σε συνδυασμό με ένα ολόκληρο απογευματινό περίπατο μπορούν να γίνουν εφιάλτης. Εξάλλου, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να κάνετε τα παπούτσια σας πιο μαλακά, όπως το να βάλετε κάλτσες και να τα φορέσετε για 10 λεπτά.
– Μάθετε να περπατάτε στις σκάλες, τοποθετώντας ολόκληρο το πόδι σας όπως κατεβαίνετε και τις μύτες όπως ανεβαίνετε τα σκαλιά.
– Χρησιμοποιήστε άνετες εσωτερικές σόλες και επενδύσεις. Αν δοκιμάσετε ένα νέο ζευγάρι ψηλοτάκουνα και αισθανθείτε ότι τα πόδια σας γλιστράνε λίγο ή πως τα πέλματα μπορούν να γίνουν πιο άνετα, να αφιερώσετε λίγο χρόνο και χρήμα για να το ενισχύσετε. Με αυτό τον τρόπο, θα κρατήσετε τα παπούτσια και τα πόδια σας ασφαλή.

6. Μάθετε να στέκεστε σε ψηλοτάκουνα

Μυστικά για να φοράτε τα τακούνια σας με τον σωστό τρόπο (7)

Το να φορέσετε ψηλοτάκουνα δεν σημαίνει πως πρέπει να ξέρετε μόνο να τα περπατάτε, αλλά να μπορείτε να σταθείτε και σε αυτά. Πρώτον, βάλτε το ένα τακούνι στη μέση του άλλου υπό γωνία και ρίξτε το βάρος σας στο άλλο πόδι. Όταν κουραστείτε, μετατοπίστε το βάρος σας στο πόδι που έχετε υπό γωνία.

7. Δώστε στα πόδια σας λίγο χρόνο να ξεκουραστούν

Μυστικά για να φοράτε τα τακούνια σας με τον σωστό τρόπο (8)

Αν θέλετε να φοράτε τακούνια όλη μέρα και να μην καταλήξετε με πόνο στα πόδια, δώστε που και που στα πόδια σας ένα διάλειμμα. Μην βγάλετε όμως τα παπούτσια σας, μιας και τα κουρασμένα πόδια τις περισσότερες φορές πρήζονται και η επανατοποθέτηση των τακουνιών θα είναι δύσκολη υπόθεση.

8. Μην φοράτε τακούνια πολύ συχνά

Μυστικά για να φοράτε τα τακούνια σας με τον σωστό τρόπο (9)

Η εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών υψών τακουνιού είναι σημαντική, αλλά καλό θα ήταν να προτιμήσετε τα φλατ και άνετα παπούτσια. Αξίζει να σημειωθεί πως το να φοράτε συνεχώς ψηλά τακούνια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

9. Επιλέξτε το σωστό υπόδημα

Μυστικά για να φοράτε τα τακούνια σας με τον σωστό τρόπο (10)

Αν φοράτε όλη σας την ζωή sneakers, μην βιαστείτε να αγοράσετε ένα 12-ποντο στιλέτο. Ξεκινήστε με κάτι πιο ουδέτερο και σταθερό, όπως ένα τακούνι των 5-7 πόντων. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις πλατφόρμες ή τα παπούτσια που δένουν στον αστράγαλο, τα οποία είναι πιο άνετα, τα πόδια σας δεν θα γλιστράνε προς τα μπροστά, ενώ θα είναι και πιο εύκολο να κρατήσετε την ισορροπία σας.

10. Επιλέξτε το σωστό μέγεθος

Μυστικά για να φοράτε τα τακούνια σας με τον σωστό τρόπο (11)

Τίποτα δεν θα σώσει το βηματισμό σας αν φοράτε πάρα πολύ στενά παπούτσια, γι’ αυτό ποτέ μα ποτέ δεν θα πρέπει να αγοράσετε πολύ στενά ψηλά τακούνια. Εάν πρέπει να επιλέξετε μεταξύ του λίγο μεγαλύτερου και του στενού, επιλέξτε το πρώτο και φορέστε το με ένα πατάκι. Το πολύ στενό παπούτσι δεν πρόκειται ποτέ να το βολευτείτε και θα καταλήξετε να μετανιώσετε για την αγορά του.