Τι μαγιό σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπο σου

Τι μαγιό σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπο σου (1)

Η επιλογή του ιδανικού μαγιό αποτελεί ένα θέμα για τις περισσότερες γυναίκες κάθε καλοκαίρι. Αν λοιπόν δεν είστε σίγουρη, ανακαλύψτε ποιος τύπος και ποιο χρώμα μαγιό σας ταιριάζει ανάλογα με το σωματότυπο σας και φορέστε το κλέβοντας τις εντυπώσεις στην παραλία.

Βρείτε το ιδανικό σχέδιο που θα κρύψει τα λιγότερο κολακευτικά χαρακτηριστικά, τονίζοντας τα δυνατά σας σημεία. Ολόσωμο ή μπικίνι; Μονόχρωμο ή printed; Απλό ή διακοσμημένο με βολάν, κρόσσια κλπ;

Διαβάστε τις συμβουλές που ακολουθούν και διαλέξτε το μαγιό που σας πηγαίνει καλύτερα, κάνοντας σας να νιώθετε όμορφη και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Μαγιό για σωματότυπο αχλάδι:

Τι μαγιό σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπο σου (2)

Αν το σώμα σας είναι φαρδύ στο κάτω μέρος και λεπτό στο πάνω, τότε ανήκετε στον σωματότυπο αχλάδι. Το ιδανικό μαγιό είναι αυτό που θα εξισορροπήσει την σιλουέτα σας κάνοντας την να φαίνεται πιο ομοιόμορφη.

Επιλέξτε λοιπόν κάποιο που θα εστιάζει στο επάνω μέρος του σώματος (ώμους, στήθος και μέση), τραβώντας τα βλέμματα μακριά από την μεγάλη περιφέρεια.

Ιδανική επιλογή αποτελεί το μπικίνι με φλούο, έντονο, ριγέ, καρό ή printed τοπ και μονόχρωμο, κατά προτίμηση σκούρο, bottom.

Τα πιο κατάλληλα τοπ για έναν σωματότυπο αχλάδι είναι το τριγωνάκι, αυτό που δένει στο λαιμό ή κάποιο με βαθύ ντεκολτέ.

Αποφύγετε τα μαγιό με κορδονάκια στο κάτω μέρος, όσα έχουν ψηλό άνοιγμα στα πόδια, αλλά και τα brazilian. Προτιμήστε κάποιο με φαρδύ πλαϊνό ή σε στυλ μίνι φούστας, χωρίς όμως πολλά διακοσμητικά στοιχεία (βολάν κλπ).

Αν πάλι σας αρέσουν περισσότερο τα ολόσωμα, ιδανικά μαγιό για μεγάλη περιφέρεια είναι αυτά με το βαθύ V ντεκολτέ, τις φαρδιές τιράντες και ένα έντονο print στο επάνω μέρος τους. Αυτό το κόψιμο μαγιό θα τραβήξει την προσοχή μακρυά από την μεγάλη περιφέρεια και τους γλουτούς σας, κάνοντας σας ακόμη πιο εκθαμβωτική στην παραλία.

► Δείτε περισσότερες ιδέες για ολόσωμα μαγιό, καθώς και το πως να επιλέξετε το ιδανικό για το σωματότυπο σας

Μαγιό για σωματότυπο μήλο:

Τι μαγιό σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπο σου (3)

Ένας σωματότυπος μήλο έχει συνήθως λεπτά πόδια και φαρδύ κορμό. Για να επιλέξετε το ιδανικό μαγιό θα πρέπει να εστιάσετε την προσοχή στο να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση πως έχετε λεπτότερη μέση ή να κάνετε τα πόδια σας να φαίνονται μακρύτερα.

Ιδανικό μαγιό για ένα σώμα μήλο με μεγάλη κοιλιά είναι το ολόσωμο που διαθέτει μια διαχωριστική γραμμή, ζώνη ή χρωματική διαφορά στο σημείο της μέσης. Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί την ψευδαίσθηση της λεπτότερης μέσης, καλύπτοντας παράλληλα την κοιλίτσα και την περιφέρεια.

Εξίσου ενδιαφέρουσα επιλογή αποτελούν τα τανκίνι. Τα μαγιό που αποτελούνται από ένα φανελάκι στο επάνω μέρος και σλιπ στο κάτω. Επίσης, τα σκούρα μαγιό τείνουν να δείχνουν ένα σώμα λεπτότερο.

► Μάθετε τα πάντα για τα tankini

Αν πάλι επιλέξετε ένα μπικίνι, καλό θα είναι να προτιμήσετε ένα χαμηλόμεσο και χρωματιστό bottom με κορδόνι σε συνδυασμό με ένα απλό μονόχρωμο τριγωνάκι. Με αυτό τον τρόπο τονίζετε τα πόδια σας και κάνετε τους ώμους να φαίνονται πιο συμμετρικοί.

Αποφύγετε το στράπλες σουτιέν, διότι θα τονίσει ακόμη περισσότερο το στήθος και την μέση σας.

Μαγιό για σωματότυπο κλεψύδρα:

Τι μαγιό σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπο σου (4)

Ο σωματότυπος κλεψύδρα είναι ο πιο συμμετρικός. Διαθέτει ίδιο πλάτος στους ώμους και στην περιφέρεια, ενώ η μέση είναι λεπτότερη. Αυτό σημαίνει πως το ιδανικό μαγιό είναι αυτό που θα τονίσει την μέση και τα υπόλοιπα δυνατά σας στοιχεία.

Επιλέξτε λοιπόν όποιο μπικίνι ή ολόσωμο θέλετε και αναδείξτε την θηλυκότητα σας προβάλλοντας τις καμπύλες σας.

Ωστόσο ένα μπικίνι με κλασσικό κόψιμο ή κάποιο ψηλόμεσο μαγιό, είναι μια εξαιρετική επιλογή, αρκεί η κοιλιά σας να είναι επίπεδη.

► Δείτε περισσότερα σχετικά με τα ψηλόμεσα μαγιό

Μαγιό για σωματότυπο σωλήνα:

Τι μαγιό σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπο σου (5)

Αν ο κορμός σας έχει το ίδιο πλάτος τόσο στους ώμους και την μέση, όσο και στην περιφέρεια, δηλαδή θυμίζει ένα ορθογώνιο σχήμα, τότε ανήκετε στον σωματότυπο σωλήνα. Πρόκειται για το σώμα που στερείται από καμπύλες και ο στόχος σας φορώντας μαγιό είναι να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση της λεπτής μέσης.

Ιδανικό για να το πετύχετε είναι το μονοκίνι (δηλαδή το ολόσωμο που διαθέτει ανοίγματα – κοψίματα στα πλάγια της μέσης), είτε το ολόσωμο με high cut leg, τύπου Baywatch.

Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε ένα μπικίνι με bottom που έχει πλάγια κοψίματα. Εξίσου θαυμάσιο θα είναι όμως και ένα μπικίνι με μεγάλα prints, έντονα χρώματα ή κρόσσια.

Τέλος, το ψηλόμεσο μαγιό είναι επίσης μια εξαιρετική πρόταση αν θέλετε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι έχετε περισσότερες καμπύλες.

Μαγιό για αθλητικό σωματότυπο:

Τι μαγιό σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπο σου (6)

Το αθλητικό σώμα χρειάζεται girly και θηλυκή επιλογή μαγιό. Τα κλασσικά μπικίνι με τριγωνάκι σουτιέν και κορδονάκια στο bottom τους είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για να δώσετε στην σιλουέτα σας μια πιο σαγηνευτική όψη με όμορφες καμπύλες που ξεφεύγει από το αθλητικό σώμα. Εξίσου εντυπωσιακή είναι όμως και η επιλογή ενός printed, με βολάν, κρόσσια ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία μπικίνι.

Προσοχή όμως, επειδή ένα bottom με κορδόνια έχει την τάση να τονίζει τα πόδια θα πρέπει να είστε προσεκτική στην επιλογή του. Αν τα πόδια σας δεν είναι τόσο αδύνατα και καλλίγραμμα, καλό θα είναι να το αποφύγετε. Σε αυτή την περίπτωση επιλέξτε ένα brazil μαγιό που ταιριάζει σε αθλητικό σώμα, αφού θα τονίσει τα καλογυμνασμένα οπίσθια σας. Συνδυάστε το με ένα στράπλες τοπ και εντυπωσιάστε.

Μαγιό για μεγάλο στήθος:

Τι μαγιό σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπο σου (7)

Το σημαντικότερο στην επιλογή μαγιό για μια γυναίκα με μεγάλο στήθος είναι η καλή στήριξη του. Προτιμήστε λοιπόν ένα μπικίνι με πολύ καλό κράτημα στο σωστό νούμερο, κατά προτίμηση με κόψιμο κλασσικού σουτιέν με μπανέλα ή τετράγωνη λαιμόκοψη. Αν θελήσετε το σουτιέν να δένει στο λαιμό, διαλέξτε κάποιο με φαρδιά τιράντα.

Από εκεί και πέρα το σουτιέν καλύτερα να είναι μονόχρωμο και σκούρο. Από την άλλη μεριά, το bottom θα πρέπει να είναι πιο έντονο χρωματικά ή να διαθέτει κάποιο print για να τραβάει την προσοχή μακριά από το μεγάλο στήθος.

Τέλος, υπάρχει πάντα και η επιλογή ενός ολόσωμου. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη στήριξη του στήθους που θα το κάνει να δείχνει στητό. Επιλέξτε λοιπόν κάποιο με μπανέλα και αποφύγετε τα βαθιά ντεκολτέ που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα αποκαλυπτικό ατύχημα. Προτιμήστε κάποιο με κανονική ή ψηλή λαιμόκοψη, είτε κάποιο με λαιμόκοψη σε σχήμα καρδιάς ή ίσια.

► Μάθετε περισσότερα για την ιδανική επιλογή στα μαγιό για μεγάλο στήθος.

Μαγιό για μικρό στήθος:

Τι μαγιό σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπο σου (8)

Το μαγιό που ταιριάζει σε μια γυναίκα με μικρό στήθος είναι αυτό που θα κάνει το μπούστο της να φαίνεται πιο γεμάτο και πλούσιο. Πως θα το πετύχετε αυτό; Επιλέγοντας ένα μαγιό που διαθέτει διακοσμητικά στοιχεία, όπως βολάν, κρόσσια, μεγάλα και φωτεινά prints στο επάνω μέρος του. Αντίστοιχη ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν καμπύλες δημιουργεί και το σουτιέν σε κόψιμο τριγώνου.

Εντυπωσιακό είναι βέβαια και το αποτέλεσμα που δίνουν τα σουτιέν με ενίσχυση, τα λεγόμενα push up, αλλά και τα απλού τύπου σουτιέν που ανυψώνουν περισσότερο το στήθος κάνοντας το πιο πλούσιο.

Η επιλογή ενός μπούστου κάνει την εμφάνιση σας με μαγιό εξίσου εντυπωσιακή.

Μαγιό για μικροκαμωμένες γυναίκες:

Τι μαγιό σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπο σου (9)

Αν είστε μια γυναίκα με μικροσκοπική σιλουέτα, τότε το μαγιό που σας ταιριάζει είναι αυτό που θα σας δώσει ύψος.

Η επιλογή ενός ολόσωμου με κάθετες ρίγες ή βαθύ ντεκολτέ είναι μια τέλεια επιλογή, αφού θα κάνει τον κορμό σας να δείχνει μακρύτερος. Επίσης, ένα ολόσωμο με ψηλό άνοιγμα στα πόδια τύπου Baywatch θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πως έχετε μακρύτερα πόδια.

Αν πάλι θελήσετε να φορέσετε μπικίνι, θα πρέπει να αποφύγετε τα σορτσάκια ή τα bottom που θυμίζουν μίνι φούστα. Αντ’ αυτού επιλέξτε ένα ψηλόμεσο μαγιό που θα σας προσθέσει πόντους στο ύψος, κάνοντας τα πόδια σας να δείχνουν μακρύτερα. Προσέξτε όμως, διότι τα ψηλόμεσα ταιριάζουν περισσότερο σε γυναίκες με επίπεδη κοιλιά.

Μαγιό για παχουλές:

Τι μαγιό σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπο σου (10)

Ακόμη κι αν διαθέτετε μερικά παραπάνω κιλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού μπορείτε να βρείτε εύκολα ποιο μαγιό σας ταιριάζει. Το πρώτο βασικό κριτήριο είναι ο σωματότυπος. Ακολουθώντας τους κανόνες για τον κάθε σωματότυπο που είδαμε παραπάνω μπορείτε να τονίσετε τα δυνατά σας σημεία και να κρύψετε τα λιγότερο κολακευτικά.

Για τις γυναίκες που στερούνται από καμπύλες στο σημείο της μέσης προτείνεται ένα μαγιό που θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της καμπύλης. Ιδανικό σε αυτή την περίπτωση είναι ένα ολόσωμο με κοψίματα, το γνωστό μονοκίνι.

Σε περίπτωση που έχετε μικρό στήθος, προτιμήστε κάτι με βολάν, κρόσσια κλπ στο επάνω μέρος για να δώσετε όγκο και να τραβήξετε την προσοχή μακριά από την γεμάτη περιφέρεια.

Αν πάλι το επάνω μέρος του σώματος σας είναι γεμάτο, φροντίστε να τονίσετε το κάτω μέρος του σώματος.

Επίσης, κάντε τα πόδια σας να δείχνουν πιο μακριά φορώντας ένα μαγιό τύπου Baywatch.

► 16 προτάσεις με εντυπωσιακά μαγιό για εύσωμες γυναίκες.

Μερικές ακόμη συμβουλές για να επιλέξετε το μαγιό που σας ταιριάζει:

Τι μαγιό σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπο σου (11)

1. Σε περίπτωση που επιλέξετε ανοιχτόχρωμο μαγιό, φροντίστε να έχει επένδυση. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το να φεγγίζει – διαγράφει.

2. Καλό θα είναι να μην πάτε για αγορά μαγιό όταν έχετε περίοδο. Πέρα από το πρήξιμο που μπορεί να σας κάνει να επιλέξετε λάθος νούμερο, υπάρχει και η άσχημη διάθεση της φάσης αυτής που ίσως σας δυσκολέψει στην απόφαση.

3. Η καλύτερη επιλογή μαγιό για εγκύους είναι το μπικίνι. Είναι πολύ πιο βολικό για εκείνη την περίοδο και μάλιστα μπορεί να αναδείξει την φουσκωτή κοιλίτσα σας με όμορφο τρόπο. Αν πάλι δεν θέλετε να την εκθέτετε στον ήλιο, προτιμήστε ένα τανκίνι. Για τις μέρες που πλησιάζει η γέννα, προτιμήστε ένα ολόσωμο. Και το πιο σημαντικό απ’ όλα, μην αμελείτε να ανανεώνετε συνεχώς το αντιηλιακό στην κοιλιά, αλλά και στο υπόλοιπο σώμα σας.