10 μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την καθημερινότητα

10 μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή

Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα και το μακιγιάζ πολλές φορές μπορεί να είναι αποδειχθεί πραγματικός μπελάς. Όμως ακολουθώντας αυτά τα απλά μυστικά μακιγιάζ που ίσως δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα, η ζωή σας θα γίνει πολύ πιο εύκολη.

1. Χρησιμοποιήστε τα πλαστικά μιας χρήσης για το κάθισμα τουαλέτας ως πανάκια που απορροφούν την λιπαρότητα

10 μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (1)

Σας έχουν τελειώσει τα μαντηλάκια που απορροφούν την λιπαρότητα και το πρόσωπο σας είναι πιο λιπαρό από ποτέ; Κανένα πρόβλημα, χρησιμοποιήστε τα πλαστικά μιας χρήσης για το κάθισμα τουαλέτας. Κόψτε το σε πολλά κομμάτια και χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε την λιπαρότητα.

2. Κάντε το κραγιόν σας να διαρκέσει περισσότερο με ένα χαρτομάντιλο και διάφανη πούδρα

10 μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (2)

Είναι πολύ εκνευριστικό να φεύγει αμέσως το κραγιόν σας. Ακολουθήστε λοιπόν αυτό το απλό αλλά θαυματουργό τρικ και αυξήστε την διάρκεια του. Αφού απλώσετε το κραγιόν σας, πάρτε ένα χαρτομάντιλο και τοποθετήστε το πάνω στα χείλη σας. Μετά, πάρτε μια διάφανη πούδρα με ένα πινέλο και ταμπονάρετε το πάνω στο χαρτομάντιλο που βρίσκεται πάνω στα χείλη σας. Τώρα το κραγιόν σας θα διαρκέσει περισσότερο!

3. Βάλτε βαζελίνη στις βλεφαρίδες σας πριν την εφαρμογή της μάσκαρα για να αποφύγετε τους κόμπους

10 μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (3)

Κάποιες φορές δεν έχετε χρόνο να ξανακάνετε το μακιγιάζ σας μετά την δουλειά και πριν την βραδινή σας βόλτα. Εκεί λοιπόν χρειάζεστε ένα τρόπο να διορθώσετε την μάσκαρα σας χωρίς όμως να αποκτήσετε κομπάκια. Βάλτε λοιπόν ανάμεσα στα δάχτυλα σας λίγη βαζελίνη και περάστε με αυτήν τις βλεφαρίδες σας. Μετά βάλτε τη μάσκαρα σας και απολαύστε την χωρίς κόμπους!

4. Κόψτε το σωληνάριο του makeup και εκμεταλλευτείτε μέχρι και την τελευταία σταγόνα

10 μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (4)

Η συσκευασία του makeup σας έφτασε στο τέλος της, ωστόσο υπάρχει ακόμα μια μικρή ποσότητα μέσα στο σωληνάριο, την οποία δεν μπορείτε να βγάλετε. Κόψτε λοιπόν το σωληνάριο και χρησιμοποιήστε όλο το προϊόν που έχει απομείνει ή τοποθετήστε το σε ένα μικρό δοχείο.

5. Χρησιμοποιήστε λευκό μολύβι ματιών ως βάση για την σκιά των ματιών σας

10 μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (5)

Μερικές φορές οι σκιές ματιών μπορεί να αποδειχθούν ότι είναι λίγο πιο αδιάφορες από ό,τι αναμενόταν. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα λευκό eyeliner ως βάση και κάντε τη σκιά των ματιών σας να γίνει πιο εκθαμβωτική!

6. Κάντε την μάσκαρα σας σαν καινούργια με φυσικά δάκρυα

10 μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (6)

Αν η μάσκαρα σας έχει πήξει και έχει αποκτήσει κομπάκια, ρίξτε λίγες σταγόνες από φυσικά δάκρυα μέσα στο μπουκαλάκι. Θα κάνει την μάσκαρα σας πιο υγρή, έτσι ώστε να συνεχίσετε να την χρησιμοποιείτε.

7. Δοκιμάστε την τεχνική «baking» στο πρόσωπο σας

10 μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (7)

Προκειμένου να απαλλαγείτε από την λιπαρότητα και να κάνετε το concealer σας να μείνει στην θέση του, χρησιμοποιήστε την τεχνική του «baking». Η τεχνική είναι πολύ απλή, απλά απλώστε το concealer (συνήθως κάτω από τα μάτια) και απλώστε το αναμειγνύοντας το. Στην συνέχεια, απλώστε ένα γερό στρώμα διάφανης πούδρας, αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά και με την βοήθεια του πινέλου απομακρύνετε την περισσευούμενη πούδρα.

8. Δοκιμάστε την απόχρωση του makeup στο λαιμό

10 μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (8)

Προκειμένου να αποφύγετε την διαφορετική απόχρωση προσώπου και λαιμού, δοκιμάστε το makeup που επιθυμείτε να αγοράσετε στον λαιμό και όχι στο χέρι ή τον καρπό σας. Αυτό θα σας δώσει ένα πολύ πιο φυσικό look.

9. Η λακ είναι ένα εκπληκτικό εναλλακτικό gel φρυδιών

10 μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (9)

Αν σας τελειώσει το gel φρυδιών, μην ανησυχείτε, αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν εναλλακτική λύση την λακ. Ψεκάστε λίγη σε ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας και βουρτσίστε τα ατίθασα φρύδια σας! Καλό θα ήταν να μην το κάνετε καθημερινά, διότι η λακ μπορεί να είναι λίγο σκληρή για το δέρμα σας.

10. Ο ευκολότερος τρόπος για συμμετρική γραμμή

10 μυστικά μακιγιάζ που θα σας αλλάξουν την ζωή (10)

Το eyeliner μπορεί να σας δυσκολέψει, όμως υπάρχει ένας υπέροχος τρόπος για να σιγουρευτείτε πως η γραμμή που κάνει την διαφορά θα είναι συμμετρική. Απλά τοποθετήστε μερικές τελείες για να δημιουργήσετε τη νοητή γραμμή του eyeliner σας. Στη συνέχεια ενώστε τις και γεμίστε τα κενά!