11+ κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2016

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο 2016 (1)

Το καλοκαιράκι σιγά σιγά φεύγει και η ώρα για να μάθουμε τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2016 έφτασε. Ποια είναι λοιπόν τα top trends της εποχής; Τι πρέπει να κρατήσουμε από την περσινή μας γκαρνταρόμπα και τι να βάλουμε στην άκρη;

Σε γενικές γραμμές οι τάσεις στον τομέα των παπουτσιών δεν διαφέρουν πολύ από τις περσινές. Ποια είναι όμως τα είδη υποδημάτων που μας προτείνουν οι διάσημοι οίκοι μόδας;

Ας δούμε μια λίστα με τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια και ας πάρουμε ιδέες για μοναδικές εμφανίσεις!

Βελούδο

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο 2016 (2)

Όπως θα δούμε και στον τομέα του ρουχισμού, το βελούδο θα αποτελέσει φέτος μία από τις κορυφαίες επιλογές υφασμάτων, η οποία θα κάνει αισθητή την παρουσία της και στον τομέα των υποδημάτων. Βελούδινες λοιπόν γόβες, μπότες, αλλά και μοκασίνια θα φορεθούν πολύ και θα κατακλύσουν τα ράφια και τις βιτρίνες των καταστημάτων.

Χοντρό τακούνι, μύτη μπροστά

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο 2016 (3)

Μια από τις κορυφαίες τάσεις του φετινού Φθινοπώρου στον τομέα των υποδημάτων είναι τα μυτερά παπούτσια, παρόλο που είδαμε σε μερικές περιπτώσεις στρογγυλεμένες μύτες. Η μύτη μπροστά είναι κομψή, παρά το γεγονός πως είναι πιο επώδυνη για τα πόδια και θα την συναντήσουμε τόσο σε παπούτσια με παγιέτες, όσο και σε δερμάτινες γόβες.

Επίσης, θα φορεθούν πολύ τα υποδήματα με χοντρό τακούνι και όχι τόσο οι γόβες στιλέτο.

Peep toe

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο 2016 (9)

Όπως ήδη αναφέραμε οι μύτες των παπουτσιών για το Φθινόπωρο του 2016 τείνουν να είναι μυτερές, ωστόσο πέρα από αυτό το είδος υποδήματος θα δούμε να φοριούνται πολύ και τα peep toe τακούνια ή και μπότες. Τα παπούτσια λοιπόν με άνοιγμα στα δάχτυλα θα είναι στην κορυφή των επιλογών μας φέτος.

Δετές μπαλαρίνες

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο 2016 (4)

Τα lace up παπούτσια αποτελούν μια από τις κορυφαίες τάσεις και το Φθινόπωρο του 2016 με τις μπαλαρίνες να έχουν την τιμητική τους. Φλατ υποδήματα που θυμίζουν μπαλαρίνες με κορδόνια ή λουράκια που δένουν γύρω από τον αστράγαλο αλλά και το καλάμι γενικότερα.

Παπούτσια με πολλά λουράκια

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο 2016 (10)

Αν το gladiator look αποτελούσε μια από τις αγαπημένες σας επιλογές για το καλοκαίρι, τότε σίγουρα θα λατρέψετε την νέα τάση παπουτσιών του Φθινοπώρου που θέλει τα παπούτσια να διαθέτουν πολλά λουράκια. Ψηλά τακούνια με λουράκια μέχρι το ύψος του αστραγάλου, αλλά και μέχρι το γόνατο θα είναι τα must παπούτσια για την εποχή.

Πομ Πομ

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο 2016 (5)

Το πομ πομ θα αποτελέσει μια από τις κορυφαίες επιλογές στα υποδήματα του Φθινοπώρου του 2016. Πομ πομ μεγάλα ή μικρά στην μύτη, αλλά και στο πίσω μέρος του παπουτσιού, σε γόβες, αλλά και μπότες.

Σουέτ παπούτσια

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο 2016 (11)

Όπως το βελούδο, έτσι και το σουέτ θα αποτελέσει κορυφαία επιλογή υφάσματος τόσο στον τομέα των ρούχων, όσο και των παπουτσιών. Παπούτσια σε υπέροχες αποχρώσεις του μπεζ και του κάμελ, αλλά και άλλων χρωμάτων, με κορδόνια, σε στυλ μπότας ή πλατφόρμας. Γενικότερα, το σουέτ αποτελεί ένα άκρως φθινοπωρινό ύφασμα που θα το δούμε να κυκλοφορεί πολύ το Φθινόπωρο του 2016.

Derby-Loafers

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο 2016 (6)

Πρόκειται για το αγαπημένο φλατ παπούτσι των γυναικών που είναι ιδανικό για το γραφείο και όχι μόνο. Μπορούν να ολοκληρώσουν υπέροχα ένα office look, το οποίο φέτος θα έχει την τιμητική του. Πιο συγκεκριμένα, φέτος θα κυριαρχήσει το μπορντό χρώμα, ενώ οι σόλες θα είναι κατά κύριο λόγο λευκές.

Μπότες εφαρμοστές στο πόδι, γνωστές και ως καλτσομπότες (Thigh-High Boots)

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο 2016 (12)

Οι μπότες σε όλα τα ύψη είναι στην κορυφή των επιλογών για το φετινό Φθινόπωρο, αλλά και τον Χειμώνα, κάτι το οποίο είναι πολύ ενδιαφέρον. Γενικότερα, οι τάσεις στις μπότες για το Φθινόπωρο του 2016 φαίνεται πως έχουν μεγάλη γκάμα, εστιάζοντας κυρίως σε οτιδήποτε είναι πάνω από τον αστράγαλο. Οι εφαρμοστές στο πόδι μπότες μπορεί να μην είναι η κορυφαία επιλογή, αλλά σίγουρα θα φορεθούν πάρα πολύ. Θα τις δούμε σε βελούδο, δέρμα φιδιού, απλό δέρμα, κυρίως μαύρο, αλλά και με διάφορα άλλα μοτίβα.

Παπούτσια σε Animal Print

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο 2016 (7)

Το animal print είναι μια τάση που άλλες γυναίκες λατρεύουν, ενώ άλλες απεχθάνονται. Ωστόσο, η συγκεκριμένη τάση θα κάνει δυναμικό come back στον τομέα των υποδημάτων. Το στυλ αυτό μπορεί να συνδυαστεί πάρα πολύ ωραία με ένα total black look, δίνοντας του μια πιο παιχνιδιάρικη νότα ή να φορεθεί πολύ ωραία με ένα σύνολο σε αποχρώσεις που να ταιριάζουν με το animal print που θα επιλέξετε.

Στρατιωτικά μποτάκια

Κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο 2016 (8)

Θα αποτελέσουν ένα από τα πιο μοδάτα για την εποχή παπούτσια, δημιουργώντας ροκ και military ύφος στα σύνολα μας. Μπορούν να φορεθούν τόσο με κολάν ή jean, όσο και με χονδρό καλσόν και μίνι φούστες!

Καθώς επίσης:
– Με δέρμα ερπετού
– Με φτερά
– Παίζοντας με τις πλατφόρμες
– Οι μπότες του David Bowie και των Spice Girls
– Παπούτσια με τακούνια – γλυπτά
– Ξύλινα τακούνια
– Μποτάκια πάνω από τον αστράγαλο
– Υποδήματα με διάφορα μοτίβα
– Western Rodeo
– Παπούτσια σε μεταλλικές αποχρώσεις
– Εξώφτερνες μπότες
– Μεγάλα ή μικρά τρουκς
– Κάλτσες ή καλσόν στο ίδιο χρώμα με το παπούτσι