Πως να καλύψετε ένα σπυράκι όταν το concealer σας δεν «κολλάει»

Πως να καλύψετε ένα σπυράκι όταν το concealer σας δεν «κολλάει» (1)

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από να ξυπνάτε το πρωί και να ανακαλύπτετε πως ένα τεράστιο σπυράκι έχει κάνει την εμφάνιση του, κάτι το οποίο είναι πολύ συχνό ειδικά τις δύσκολες μέρες του μήνα. Πως όμως μπορείτε να το κρύψετε όταν η επιδερμίδα σας είναι πολύ λιπαρή ή ο καιρός είναι αρκετά ζεστός; Μια μικρή σταγόνα makeup δεν είναι αρκετή, αφού θα αλλοιωθεί μετά από κάποια ώρα και θα αποκαλύψει το σπυράκι που κρύβεται από κάτω της, τραβώντας ακόμα περισσότερο την προσοχή.

Πριν λοιπόν απογοητευτείτε και ακυρώσετε τα σχέδια σας για κάποια έξοδο, διαβάστε το παρακάτω τρικ του makeup artist των διασήμων Daniel Martin, όπως παρουσιάστηκε στο Glamour.com και δείτε πως να καλύψετε ένα σπυράκι όταν το concealer σας δεν «κολλάει», μέσα από μερικά εύκολα βήματα.

Δείτε ακόμη: Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης για σπυράκια στο πρόσωπο

► Θα χρειαστείτε:

Πως να καλύψετε ένα σπυράκι όταν το concealer σας δεν «κολλάει» (2)

– Αντισηπτικό χεριών
– Concealer
– Makeup
– Ένα μικρό σφουγγαράκι σε σχήμα αυγού
– Primer για σκιές ματιών

► Βήμα 1ο: Βάλτε αντισηπτικό στο σπυράκι

Πως να καλύψετε ένα σπυράκι όταν το concealer σας δεν «κολλάει» (3)

Αυτή η μικρή σταγόνα αντισηπτικού όχι μόνο θα απολυμάνει την περιοχή (δεν χρειάζεται να εξαπλωθούν περισσότερο τα βακτήρια), αλλά θα στεγνώσει την επιφάνεια του δέρματος, έτσι ώστε να μην είναι υπερβολικά λιπαρό για το επόμενο βήμα. Αν θέλετε να είστε ιδιαίτερα ακριβής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα.

► Βήμα 2ο: Βάλτε primer σκιάς ματιών

Πως να καλύψετε ένα σπυράκι όταν το concealer σας δεν «κολλάει» (4)

Ξέρετε πολύ καλά πως το primer για σκιές ματιών βοηθάει στο να μην «τρέξει» το μακιγιάζ σε άλλα μέρη του προσώπου σας. Ως εκ τούτου μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή βάση και για την εφαρμογή του concealer σε ένα σπυράκι. Απλώστε λοιπόν μια μικρή ποσότητα primer επάνω στο σπυράκι και λίγο τριγύρω του και απλώστε τη καλά με το δάχτυλό σας έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ στρώμα.

► Βήμα 3ο: Απλώστε το concealer και το makeup

Πως να καλύψετε ένα σπυράκι όταν το concealer σας δεν «κολλάει» (5)

Όταν λοιπόν έρθει η ώρα να εφαρμόσετε το τελικό μακιγιάζ σας για να κρύψετε ένα ενοχλητικό σπυράκι θυμηθείτε πως οι στρώσεις αποτελούν το νέο καλύτερο σας φίλο. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας το concealer πάνω από το primer και στην συνέχεια το makeup σας όπως κάνετε συνήθως. Μόλις το πρόσωπο σας είναι έτοιμο, μπορείτε να επαναλάβετε τις στρώσεις concealer και makeup μέχρι να αποκτήσετε την επιθυμητή κάλυψη. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε λίγη πούδρα ή ένα σπρέι που σταθεροποιεί το μακιγιάζ για έξτρα κάλυψη.

► Βήμα 4ο: Αναμείξτε – Απλώστε

Πως να καλύψετε ένα σπυράκι όταν το concealer σας δεν «κολλάει» (6)

Τέλος, πάρτε ένα μικρό σφουγγαράκι σε σχήμα αυγού και απλώστε το προϊόν μέχρι να μην διακρίνετε καμία κοκκινίλα.