10 απλοί τρόποι για να δώσετε όγκο στα λεπτά μαλλιά

Απλοί τρόποι για να δώσετε όγκο στα λεπτά μαλλιά (1)

Αν η φύση σας χάρισε λεπτά μαλλιά, τότε σίγουρα θα δυσκολεύεστε να τους δώσετε όγκο και να τα κάνετε να παραμείνουν όπως ακριβώς τα φτιάξατε πριν φύγετε από το σπίτι.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι για να δώσετε όγκο στα λεπτά μαλλιά σας και να καταφέρετε να τον διατηρήσετε!

Δείτε λοιπόν μια λίστα με 10 μικρά μυστικά για λεπτά μαλλιά με όγκο και ξεχάστε όσα κάνετε μέχρι σήμερα!

Παίξτε με το μήκος των μαλλιών σας

Απλοί τρόποι για να δώσετε όγκο στα λεπτά μαλλιά (2)

Πολλοί εκ των ειδικών συμφωνούν πως το ιδανικό μήκος για τα λεπτά μαλλιά δεν πρέπει να ξεπερνάει αυτό των ώμων, μιας και τα κοντά χτενίσματα όπως αυτό στην παραπάνω εικόνα δίνουν την εντύπωση πως έχουμε περισσότερο όγκο. Επίσης, τα μαλλιά σε αυτά τα μήκη είναι πολύ πιο εύκολο να φορμαριστούν. Με δεδομένη ως καλύτερη επιλογή να δώσετε όγκο στο μήκος.

Επιλέξτε ένα φιλαριστό κούρεμα

Απλοί τρόποι για να δώσετε όγκο στα λεπτά μαλλιά (3)

Ένα ακόμη χτένισμα που βοηθάει στο να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση υπέροχου όγκου στα μαλλιά σας είναι το φιλαριστό κούρεμα με μια ανομοιόμορφη και ανέμελη φράντζα. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του είδους κουρέματος είναι ότι ταιριάζει σχεδόν σε κάθε τύπο προσώπου και μαλλιών.

Προσθέστε χρώμα

Απλοί τρόποι για να δώσετε όγκο στα λεπτά μαλλιά (4)

Μπορείτε να προσθέσετε όγκο στα μαλλιά σας όχι μόνο χρησιμοποιώντας το ψαλίδι, αλλά και το χρώμα. Αυτό μπορεί να είναι οι κλασσικές ανταύγειες ή το μπαλαγιάζ, στα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τόνους ενός χρώματος.

Λουστείτε με τον σωστό τρόπο

Απλοί τρόποι για να δώσετε όγκο στα λεπτά μαλλιά (5)

Ακόμα και κάτι τόσο απλό όπως το λούσιμο των μαλλιών σας με διαφορετικό τρόπο μπορεί να σας βοηθήσει να προσθέσετε όγκο στα μαλλιά σας. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε μερικούς βασικούς κανόνες:

1. Εφαρμόστε το σαμπουάν μόνο στις ρίζες και στη συνέχεια απλώστε την σαπουνάδα σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Οι άκρες των μαλλιών σας είναι πάντα ξηρότερες και πιο εύθραυστες, έτσι δεν πρέπει να τις τρίβετε.

2. Εφαρμόστε το μαλακτικό ή την μάσκα κατά μήκος των μαλλιών σας. Τα ενυδατικά σαμπουάν, όταν εφαρμόζονται στις ρίζες, το μόνο που κάνουν είναι να τις κάνουν βαρύτερες και να ισιώνουν τα μαλλιά σας.

3. Λούστε το τριχωτό της κεφαλής σας σε τακτική βάση. Αυτό θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα.

4. Προσπαθήστε να μην λούζεστε καθημερινά. Αυτό μπορεί να αφαιρέσει ένα προστατευτικό στρώμα που διαθέτουν τα μαλλιά σας με αποτέλεσμα να τα κάνει πιο αδύναμα, στερώντας τους τον όγκο. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ξηρό σαμπουάν.

Ανασηκώστε τις ρίζες

Απλοί τρόποι για να δώσετε όγκο στα λεπτά μαλλιά (6)

Σήμερα, υπάρχει μια πληθώρα διαθέσιμων επιλογών για να δώσετε περισσότερο όγκο στις ρίζες σας, αρχίζοντας με ένα ειδικό σπρέι και το ψαλίδι για τα μαλλιά. Εάν δεν έχετε κάποιο από αυτά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τα κλασσικά τσιμπιδάκια. Απλά τοποθετήστε τα σε βρεγμένα μαλλιά και αφήστε τα να στεγνώσουν. Έπειτα αφαιρέστε τα. Οι ρίζες σας θα έχουν αυξηθεί ελαφρώς, χωρίς όμως να έχετε πάρα πολύ όγκο και το αποτέλεσμα να φαίνεται αφύσικο.

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πολύ αφρό

Απλοί τρόποι για να δώσετε όγκο στα λεπτά μαλλιά (7)

Η υπερβολική ποσότητα αφρού styling μπορεί να κολλήσει τα μαλλιά σας και να τα κάνει βαρύτερα, κάτι που με τη σειρά του καθιστά πολύ δύσκολη την επίτευξη του επιπλέον όγκου. Εφαρμόστε τον ακόλουθο κανόνα: για φορμάρισμα σε κοντά μαλλιά, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μπάλα αφρού στο μέγεθος ενός καρυδιού. Για μεσαίου μήκους μαλλιά, θα πρέπει να είναι περίπου στο μέγεθος του αυγού και για μακριά μαλλιά στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις.

Εφαρμόζοντας την αρχή του «δημιουργικού χάους»

Απλοί τρόποι για να δώσετε όγκο στα λεπτά μαλλιά (8)

Τα καλοχτενισμένα και ίσια μαλλιά πολλές φορές δείχνουν πολύ φλατ. Αντιθέτως, λίγο «χάος» μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο και να δώσει όγκο στα μαλλιά σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί κάνοντας τα μαλλιά σας ελαφρώς κυματιστά και πιάνοντας τα πίσω σε έναν χαλαρό κότσο ή χρησιμοποιώντας αφρό.

Χρησιμοποιήστε ξηρό σαμπουάν

Απλοί τρόποι για να δώσετε όγκο στα λεπτά μαλλιά (9)

Τα ξηρά σαμπουάν μπορούν να γίνουν σωτήρια σε στιγμές που δεν προλαβαίνετε να λουστείτε ή να ασχοληθείτε για ώρα με το φορμάρισμα των μαλλιών σας. Αφαιρούν την βρωμιά από τις ρίζες και βοηθούν στο να ανασηκωθούν, δίνοντας τους επίσης όγκο, αλλά και καθαρότητα. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορείτε να επιτύχετε και με την πούδρα των μωρών.

Στεγνώστε τα μαλλιά σας από κάτω

Απλοί τρόποι για να δώσετε όγκο στα λεπτά μαλλιά (10)

Ένα συνηθισμένο σεσουάρ μαλλιών μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προσθέσετε έξτρα όγκο. Απλά σκύψτε μπροστά, έτσι ώστε τα μαλλιά σας να κρέμονται μπροστά από το πρόσωπο σας και ρίξτε το ζεστό αέρα με φορά από τις ρίζες προς τις άκρες. Εναλλακτικά, απλά σηκώστε το πάνω μέρος των μαλλιών σας και στεγνώστε τα όντας σε κάθετη θέση.

Προσαρμόστε την χωρίστρα σας

Απλοί τρόποι για να δώσετε όγκο στα λεπτά μαλλιά (11)

Αντί να κάνετε την χωρίστρα σας στην μέση, κάντε την με διαφορετικό τρόπο. Υπάρχουν ένα σωρό επιλογές: ζιγκκ ζαγκ, πλάγια, χαμηλά στο πλάι ή και καθόλου. Αυτό το απλό τρικ μπορεί να προσθέσει όγκο στις ρίζες σας.