10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα

10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα

Υπάρχουν μερικές απλές καθημερινές συνήθειες που ενώ μας φαίνονται αθώες και φυσιολογικές μπορούν να οδηγήσουν στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας μας και στην δημιουργία ρυτίδων.

Ποιες είναι όμως αυτές και πως μπορούμε να προλάβουμε την δημιουργία των γραμμών έκφρασης και τω ρυτίδων που θα μας κάνουν να γεράσουμε γρηγορότερα;

1. Διατροφή με χαμηλά λιπαρά

Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα (1)

Προκειμένου να αποφύγουμε τις ρυτίδες, είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στο να κρατήσουν το δέρμα απαλό και λείο. Μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά μας στερεί αυτό το στοιχείο, προκαλώντας πρόωρη γήρανση του δέρματος.

2. Πίνοντας με καλαμάκι

Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα (2)

Όταν πίνουμε με καλαμάκι πρέπει να σουφρώνουμε τα χείλη μας, γεγονός που οδηγεί στην δημιουργία γραμμών και ρυτίδων γύρω από το στόμα. Το ίδιο συμβαίνει και όταν καπνίζουμε. Θα πρέπει λοιπόν να δοκιμάσουμε να πίνουμε απευθείας από το ποτήρι, ενώ αν καπνίζουμε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το κόψουμε, κάτι το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο και χρονοβόρο, αλλά τα αποτελέσματα αυτής της διακοπής θα είναι θεαματικά και εξαιρετικά ωφέλημα.

3. Το να κοιμόμαστε πλάγια

Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα (3)

Το να κοιμόμαστε πλάγια, με το πρόσωπο μας να πιέζεται από το μαξιλάρι, προκαλεί και αυξάνει τις ρυτίδες στα ζυγωματικά και το πηγούνι. Οι ειδικοί λένε πως το να κοιμόμαστε ανάσκελα είναι η καλύτερη στάση ύπνου και με αυτόν τον τρόπο διατηρούμαστε νέες, φρέσκες και ξεκούραστες.

4. Λάθος στάση σώματος

Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα (4)

Η κακή στάση του σώματος εκτρέπει τη ραχοκοκαλιά από την κανονική ευθυγράμμιση της, και ως αποτέλεσμα οι μύες και τα οστά γίνονται υπερβολικά τεταμένα. Αυτές οι βλάβες θα οδηγήσουν σε πόνο και κούραση και συχνά μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη παραμόρφωση.

5. Χρήση του αντηλιακού μόνο στις διακοπές

Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα (5)

Η υπερβολική έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες είναι η κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από τις σκληρές επιδράσεις του ήλιου είναι σημαντικό να φοράμε αντηλιακό ακόμα και όταν έχει συννεφιά, επειδή τα σύννεφα μπλοκάρουν μόλις το 20% της υπεριώδους ακτινοβολίας.