16 κανόνες μακιγιάζ που αποδείχθηκαν μύθοι

Κανόνες μακιγιάζ που αποδείχθηκαν μύθοι (1)

Οι σύγχρονες γυναίκες διαβάζουν καθημερινά εκατομμύρια tips για το πως να επιλέξουν τα καλλυντικά τους προϊόντα. Ωστόσο, δεν είναι πραγματικά χρήσιμες και ασφαλείς όλες οι πληροφορίες και οι συμβουλές που θα διαβάσουν στο διαδίκτυο. Γι’ αυτό συλλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 16 κανόνες μακιγιάζ που αποδείχθηκαν μύθοι.

Μύθος 1ος: Το κόκκινο κραγιόν δεν ταιριάζει σε όλες

Κανόνες μακιγιάζ που αποδείχθηκαν μύθοι (2)

Αλήθεια: Αυτό είναι 110% λάθος. Το κόκκινο κραγιόν ταιριάζει σε όλες και το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε την σωστή για εσάς απόχρωση.

Μύθος 2ος: Πρέπει να πετάμε την μάσκαρα μόλις ξεραθεί

Κανόνες μακιγιάζ που αποδείχθηκαν μύθοι (3)

Αλήθεια: Η μάσκαρα έχει κανονικά 3 μήνες διάρκεια ζωής μετά την πρώτη χρήση και αυτό γιατί το συγκεκριμένο καλλυντικό προϊόν είναι εύκολο να προκαλέσει μια μόλυνση στα μάτια σας. Αυτό συμβαίνει, διότι η μάσκαρα με το πέρας του χρόνου γίνεται πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροβίων, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να μπουν στα μάτια σας.

Μύθος 3ος: Αν βάλετε και βγάλετε πολλές φορές το βουρτσάκι μέσα στο μπουκαλάκι, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα κομματάκια

Κανόνες μακιγιάζ που αποδείχθηκαν μύθοι (4)

Αλήθεια: Βάζοντας και βγάζοντας το βουρτσάκι της μάσκαρα εισάγεται αέρας μέσα στο μπουκαλάκι και επομένως μειώνεται η διάρκεια ζωής της. Απλά βάλτε το βουρτσάκι μέσα στο μπουκαλάκι και στριφογυρίστε το.

Μύθος 4ος: Δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας πριν κοιμηθείτε

Κανόνες μακιγιάζ που αποδείχθηκαν μύθοι (5)

Αλήθεια: Η επιδερμίδα μας αναγεννιέται, ενυδατώνεται και γίνεται πιο φρέσκια κατά την διάρκεια του ύπνου. Αν λοιπόν αφήσετε το μακιγιάζ σας όλη τη νύχτα, οι πόροι σας θα είναι κλειστοί, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και μόλυνση.

Μύθος 5ος: Τα καλλυντικά δεν έχουν ημερομηνία λήξης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι να τελειώσουν

Κανόνες μακιγιάζ που αποδείχθηκαν μύθοι (6)

Αλήθεια: Η πλειονότητα των καλλυντικών προϊόντων έχουν ημερομηνία λήξης και οι κατασκευαστές πάντα την τυπώνουν στην ετικέτα τους με ένα χαρακτηριστικό σήμα. Με το που ανοίξετε το προϊόν αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση της ημερομηνίας του.

Μύθος 6ος: Μπορείτε να αποφύγετε το πλύσιμο των πινέλων σας αν τα χρησιμοποιείτε μόνο εσείς

Κανόνες μακιγιάζ που αποδείχθηκαν μύθοι (7)

Αλήθεια: Τα πινέλα του μακιγιάζ σας έρχονται σε άμεση επαφή με πολλά προϊόντα και επιφάνειες. Όσο περισσότερο αποφεύγετε να πλένετε τα πινέλα σας, τόσο περισσότερα βακτήρια συγκεντρώνονται στις τρίχες τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς και μολύνσεις της επιδερμίδας σας και βέβαια να μειώσουν τον χρόνο ζωής των πινέλων σας. Γι’ αυτό θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική με την καθαριότητα των εργαλείων του μακιγιάζ.